Samsung Galaxy Note 4

6382

O dată cu lansarea lui Samsung Galaxy Note 4, LG G3 nu mai este singurul device de pe piață cu o rezoluție de 2560 x 1440. După luni de speculații, acest phablet popular a devenit în sfârșit disponibil.

Cu o densitate masivă de pixeli, de 551 PPI, ecranul de 5,7 inch a lui Galaxy Note 4 oferă vizibil mai multe detalii decât Samsung S5 sau iPhone 6 Plus, cu 432 PPI, respectiv 401 PPI.

Design

Din punct de vedere al senzației pe care o oferă smartphone-ul ținut în mână, preferăm finisajul metalic curbat a lui G3, față de platul capac posterior cu aspect de „piele” neagră a lui Galaxy Note 4, însă cu toate acestea nu contestăm calitatea construcției acestuia. Producători au preferat să nu copieze trasăturile de design-ul a lui Galaxy S5 ci au au transformat Note 4 într-un Galaxy Alpha gigant, împrumutând marginea metalică a acestuia. Este o îmbunătățire majoră față de construcția de plastic utilizată de Samsung în trecut și un semn pozitiv din punctul de vedere al design-ului pentru viitoarele device-uri, oferindu-le senzația de soliditate fără a le crește considerabil greutatea.

Samsung Galaxy Note 4 -1- ilovesamsung

Galaxy Note 3 a fost echipat cu un port USB 3, oferindu-i o viteză mare la transferul de date și la încărcare însă avea un aspect neplăcut și s-a dovedit a fii o caracteristică nu prea populară. Galaxy Note 4 revine la portul USB 2 însă cu supost QuickCharge 2.0.  De asemenea cum ne-am aștepta la un produs de top. Note 4 vine echipat cu un scanner de amprente, localizat la nivelul butonului Home, precum și cu un senzor de frecvență cardiac, dispus pe spatele smartphone-ului.

Similar cu Alpha, dar nu identiic, Samsung a utilizat așa numita sticlă 2.5D pe față telefonului. Aceasta îi oferă dispozitivului o formă ușor rotunjită, un aspect mult mai stilizat față de platul Alpha, o caracteristică totuși destul de greu de observat.

Display-ul

Galaxy Note 4, vine echipat, la fel ca Samsung Galaxy Alpha cu un ecran Super AMOLED. Aceste ecrane au obținut note foarte bune la teste, iar Note 4 nu face excepție. La testul de calibrare al culorilor am obținut 100% în gamutul de culori sRGB, iar nivelele de negru au fost perfecte cu 0,00 cd/m2. Astfel putem garanta utilizatorului că fotografiile și video-urile vor arăta întotdeauna minunat!

Samsung Galaxy Note 4 -2- ilovesamsung

Samsung Galaxy Note 4 rămâne însă ușor înapoi la nivelul maxim de luminozitate – 265,71 cd/m2 față de  Galaxy S5 cu 339,43 cd/m2. Cu toate astea, Note 4 este suficient de luminat pentru utilizarea în exterior, chiar și în zilele însorite însă doar cu luminozitatea setată la nivel maxim.

Din punct de vedere al contrastului, rezultatele obținute depășesc graficele utilizate, nereușind să returneze un scor. Asta însemană nu doar că imaginile vor conține extrem de multe detalii ci și că toate unghiurile de vizualizare vor fi foarte bune!

S-Pen-ul

S-Pen-ul este unul dintre caracteristicile distince ale seriei Galaxy Note, făcând-ul diferit de celelalte phablete Android. S-Pen-ul lui Note 4 a rămas aproape identic cu cel al lui Galaxy Note 3 cu excepția unei suprafețe cu o textură ce face mai ușoară manvrarea lui în mănă. Deși e o îmbunătățire binevenită, design-ul S-Pen-ului Note, ușor plat, l-a făcut încă de la început să ofere mâini siguranță și comoditate în utilizare.

Samsung a crescut de asemnea și sensibilitatea la presiune a lui S-Pen la 2,048, asta permițând adăugarea a două noi pensule la aplicația S Note („caligraphy” și „fountain pen”). Nu trebuie să ne îngrijoram de atingerea ecranului cu palma în momentul utilizării S-Pen, acesta având o funcție de „palm rejection”. Singurele funcții permise pentru mână fiind zoom-ul și rotirea.

Samsung Galaxy Note 4 -3- ilovesamsung

La fel ca la Note 3, slot-ul pentru S-Pen se află pe marginea inferioară a dispozitivului, la extragerea sa activându-se un meniu de comandă. Conținutul acestuia a fost diminuat față de Note 3, dar au fost adăugate anumite comenzi noi, printre care una dintre favoritele noastre „Smart Select” ce permite decuparea unei porțiuni a oricărei imagini sau extragerea unui text și distribuirea către rețele de socializare.

Dacă aplicația S Note nu satisface toți utilizatorii, poate fi descărcat Sketchbook for Galaxy de la Autodesk. Această are mult mai multe pensule, texturi și instrumente făcând-ul perfect atât pentru un artist digital amator cât și pentru unul profesionist.  În momentul utilizări are de asemenea modul „S-Pen only” precum S Note-ul.

Modurile „Multi-windows” și „One handed”

S-Pen-ul nu este singura caracteristică ce face Galaxy Note 4 special. Modul Multi-windows este și mai grozav. Acesta permite folosirea a două aplicații simultan, profitând la maxim de rezoluția enormă a smartphone-ului. Astfel utilizatorul poate trimite un mesaj în același timp în care folosește Google Maps sau să urmărească un video pe Youtube în același timp în care navighează pe internet. Doar anumite aplicații suportă această caracteristică, dar este o idee grozavă iar rezoluția extra oferă suficient spațiu de lucru mai ales că se poate ajusta dimensiunea fiecărei aplicații deschise.

Samsung s-a inspirat din Reachability, caracteristica a Apple pentru iPhone 6 și 6 Plus, pentru a îmbunătății utilizarea lui Note 4 cu o singură mână. Prin executarea unei mișcări rapide cu degetul mare dinspre margine spre centru și înapoi, întregul display se restrânge spre marginea respectivă devenind accesibil în totalitate pentru utilizarea cu o singură mână. Mărimea display-ului obținut este reglabilă după preferința utilizatorului putând varia între 4.2 inch și 5.5 inch.

Performanță și capacitatea bateriei

Note 4 este primul device echipat cu noul procesor Snapdragon 805 de la Qualcomm. Având 2,7 GHz și fiind asociat unui RAM de 3 GB, face ca interfața TouchWiz să se miște superb iar navigarea pe internet a obținut un nou record la testul benchmark SunSpider JavaScript. Înaintea cel mai rapid telefon testat a fost Galaxy S5 cu un scor de 391 ms, însă Note 4 s-a dovedit a fii mult mai rapid cu un scor de 349 ms (utilizând browser-ul default al Samsung). Cu toate astea diferența de viteză nu este observabilă de utilizatorul obișnuit.

Samsung Galaxy Note 4 -4- ilovesamsung

Din fericire, toată această putere a lui Samsung Galaxy Note 4 nu vine cu un consum pe măsură al bateriei. Echipat cu o baterie masivă de 3,220 mAh, capacitatea ei putând atinge 18h și 55 minute de rulare video continuă cu o luminozitate a ecranului setată la jumătate. Acesta este o îmbunătățire majoră față de Galaxy S5 și iPhone 6 Plus, reușind să-l depășească chiar și pe Sony Xperia Z3, devenind astfel smarphone-ul cu ecran mare cu cea mai durabilă baterie. Samsung a implentat în plus și doua moduri de economisire a bateriei, oferind posibilitatea extinderii chiar și mai mult a duratei de funcționare.

Camera

Pe spatele device-ului se găsește o cameră de 16 mp, ce reușește să captureze poze excelente indiferent de condițiile de luminozitate. Fotografiile exterioare afișează o mulțime de detalii iar culorile sunt mai strălucitoare și mai bogate decât cele obținute cu Galaxy S5. Fotografiile interioare au dovedit și ele superioritate camerei lui Galaxy Note 4 față de cea a lui Galaxy S5.

Android și TouchWiz

Samsung Galaxy Note 4 rulează Android 4.4 KitKat, deși mai mult ca sigur Samsung va oferi upgrade la Android 5 Lollipop în lunile ce vor urma. Din punct de vedere al interfaței TouchWiz, au fost făcute puține modificări față de versiunea regăsită la Galaxy S5, icoanele sunt identice, iar cantitatea de aplicații pre-instalate Samsung este la fel de mare. Cele mai mari modificări au fost făcute la nivelul meniului de setări unde s-a renunțat la aspectul regăsit la Galaxy S5 pentru un aspect tradițional de listă.    

vezi oferta emag ilovesamsung

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Galaxy Note 4
samsung-galaxy-note-4-pret-pareri-si-impresiiDeși puțin cam scump, Galaxy Note 4 este regele smartphone-urilor cu ecran mare. Calitatea ecranului o depășește pe cea a lui G3 în aproape orice aspect, iar stylusul, design-ul atractive și calitatea camerei îl fac o bună alternativă pentru Galaxy S5. De asemenea suntem încântați de display-ul Super AMOLED și capacitate excelentă a bateriei.