Samsung Galaxy S5 – Preț, Păreri și Specificații

7165

Samsung Galaxy S5 poate fi definit printr-un singur cuvânt: evoluție.

Camera a fost îmbunătățită pentru a produce poze mai clare și mai rapide. Aplicația de monitorizare a activității fizice a fost dezvoltată față de versiunea pentru Galaxy S4 făcând din S Health o aplicație mai puternică și în plus a fost adăugat senzorul de frecvență cardiacă. Iar senzorul de amprente face din Samsung Galaxy S5 cel mai sigur telefon.

Bateria este mai mare, ecranul mai larg și mai luminos, procesorul mai rapid, iar design a fost modificat.

Specificațiile nu dezamăgesc: CPU de 2,5 GHz quad-core, 2 GB de RAM, o baterie detașabilă de 2800 mAh, 16 sau 32 GB de memorie internă extensibilă până la 128 prin card microSD și unul dintre cele mai vibrante ecrane, extinse la 5,1 inch.

Design

Primul telefon de top al Samsung a fost Galaxy S2, realizat aproape în întregime din plastic. An după an, Samsung a eșuat în găsirea unei soluții revoluționare din acest punct de vedere, aspect care a devenit pentru companiile rivale un motiv de competiție. HTC conduce în acest clasament, prin constucția metalică a lui One M8 iar Apple nu sta departe menținându-și poziția în top încă de la lansarea lui iPhone 4. Eforturile lui Sony a ajuns la capăt o dată cu lansarea seriei Z și în special a lui Xperia Z3. Chiar și Nokia a experimentat cu aluminiul pentru a da senzația telefoanelor sale de calitate premium.

După toate acestea, rămâne întrebarea de ce Samsung refuză să ofere consumatorilor ce își doresc… o construcție metalică? Sunt câteva răspunsuri: implicarea unor costuri de producție prea mari, tendința de a produce telefoane ușoare, sau dificultatea de a realiza rezistența la apă a unui telefon metalic.

Samsung Galaxy S5 -1- ilovesamsung

Samsung Galaxy S5 este un telefon mai solid decât S4 și lasă impresia unei construcții mai compacte în special prin spatele mai larg și a unui capac posterior ce oferă o priză mai bună prin textura sa.

Echipat cu un ecran mai larg, Samsung Galaxy S5 reușește totuși să păstreze aspectul general destul de proporționat. Deși șasiul este mare, nu este atât de mare încât să nu poată fi controlat deși pentru un utilizator obișnuit cu un telefon mai mic de exemplu un iPhone mai vechi timpul utilizarea lui Galaxy S5 pentru început va fi destul de greoaie.Samsung Galaxy S5 -2- ilovesamsung

Fanii seriei Galaxy Note vor găsi multe similarități. Butonul Home, ce acum integrează scanner-ul de amprente, este solid și ușor de apăsat, iar butonul Power se găsește în aceiași poziție pe laterala dreaptă. La fel au rămas și butoanele de volum.

Una dintre schimbările majore este rezistența la apă, având standardul IP67, permițând o cufundare scurtă în apă. De asemenea este rezistent la praf.

Conexiunea USB 3.0 poate părea ciudată dar este aceiași ca și în cazul lui Note 3 oferind o încărcarea mai rapidă dar în același timp permițând utilizarea și a cablurilor microUSB clasice. Portul este acoperit cu un capac destul de greu de deschis, pentru a facilita rezistența la apă.

Butoanele capacitive se găsesc ca și până acum de o parte și de alta a butonului Home însă botunul Menu a dispărut fiind înlocuit de cel pentru Multitasking, preferat acum pentru telefoanele ce rulează Android 4.4.

Un aspect pozitiv este păstrarea bateriei detașabile, ce nu numai că permite schimbarea acesteia la nevoie dar face înlocuirea cardului SIM și a cardului MicroUSB mult mai ușoară.

Samsung Galaxy S5 -3- ilovesamsung

Per general designu-ul lui Samsung Galaxy S5 atrage cele mai multe critici. Nu oferă o senzație premium în mână la fel ca alte telefoane high-end disponibile pe piață și deși mulți susțin soliditatea policarbonatului din care este construit totuși este departe de telefoanele rivale. Este mai ușor și probabil mai rezistent (poate supraviețui fără probleme fără un case de protecție) însă acest aspect este în continuare un mare minus pentru Samsung.

Interfață și performanță

Interfața lui Samsung Galaxy S5 a fost îmbunătățită mult față de S4. Această schimbare este în special legată de utilizarea icoanelor circulare și a unui layout geometric ce oferă un look premium și mai fluid.

Ecranul de blocare este primul care a beneficiat de schimbare fiind implementate elemente pentru starea vremii și pedomentru. De asemenea în colț a fost adaugat un buton pentru accesul rapid la cameră.

Panel-ul de notificare a suferit cele mai mari schimbări având icoanele circulare mai sus amintite ce arată foarte bine. Meniul de setări este identic fiind împărțit pe secțiuni pentru un acces mai rapid acolo unde ai nevoie.

Procesorul quad-core de 2,5 GHz îi oferă lui Galaxy S5 multă putere, chip-ul Qualcomm 801 fiind lider de piața la lasarea sa și a rămas încă impresionant. Totuși are momente în care rulează încet. Camera are momente în care pare să treacă ani până la pornire, jocurile cu grafică intensă precum Real Racing 3 au un frame rate mic mai ales atunci când există multe mașini în cadru iar deschiderea galeriei atunci când are un conținut bogat din cloud poate dura foarte mult.

Bateria

Durata bateriei lui Samsung Galaxy S5 este excelentă. Motivele sunt două: bateria mai mare de 2800 mAh și procesorul Snapdragon 801 care manageriază cu succes activitățile făcând totul mai eficient și prevenind cosumarea bateriei.

Samsung Galaxy S5 -5- ilovesamsung

În plus, ecranul este mult mai eficient la aceaiași strălucire ca și pentru S4. Prin testele efectuate, la rularea unui video cu luminozitate maximă timp de 90 minute, S5 a reușit o scădere de doar 16% din baterie, comparabil cu iPhone 5S, ce are un procesor mai mic, ecran mai mic și mai puțini pixeli. Dacă doriți să extra îmbunătățiți durata de viaţă a bateriei lui Galaxy S5 fără să fiţi nevoiţi să cumpăraţi o baterie extinsă sau să renunţaţi la aplicaţiile care vă plac. vă învităm să cițiti articolo: Cum să îmbunătăţiţi durata de viaţă a bateriei lui Samsung Galaxy S5.

Apelurile

Apelurile efectuate cu S5, la fel ca majoritatea telefoanelor din seria Galaxy sunt excelente, cu un sunet clar și curat.

Acoperirea cu semnal a lui Samsung Galaxy S5 este mai mult decât acceptabilă, deși nu chiar cea mai bună.

Camera

Camera lui Samsung Galaxy S5 este una dintre cele mai bune de pe piață, fiind echipata cu o unitate Isocell la 16 MP. Alături se găsesc multe alte caracteristici ce vor produce mult entuziasm utilizatorilor precum modul HDR real-time ce permite vizualizarea efectelor asupra unei poze înainte de captura ei.

Samsung Galaxy S5 -6- ilovesamsung

Însă cea mai grozav aspect al camerei este viteza de autofocus ce poate îmbunătății imaginea în până la 0.3 secunde. Dacă totuși vi se pare că durează prea mult până Samsung Galaxy S5 se focalizează pe un obiectiv şi face o fotografie, în acest scurt articol, vă propunem o idee prin care puteti să măriți viteza de răspuns a camerei: Cum să măriți viteza de răspuns a camerei de pe Samsung Galaxy S5.

Muzica

Samsung nu integrează la fel ca HTC sau Apple un hardware specific dedicat în amplificarea sunetului. Totuși sunetul lui Samsung Galaxy S5 este atât de bun încât aș fi surprins să nu existe ceva pe partea software ce lucrează din greu să compenseze această lipsă.

Ieșirea, în special combinată cu o pereche decentă de căști este excelentă. Se poate distinge fiecare notă iat bass-ul este puternic fără să domine.

Interfața player-ului este simplă și ușor de folosit, oferind posibilitatea afișări tuturor pieselor pe care Samsung Galaxy S5 le adună indiferent de sursă.

Speaker-ul unic de pe posterior nu este atât de puternic ca și cel de la HTC, și nici ca cel localizat anterior al lui Zperia Z3, dar este acceptabil.

Video

Seria Galaxy a fost întotdeauna printre cele mai bune din punct de vedere al vizionării unui video.  Mulțumită raportului de contrast al ecranului Super AMOLED Full HD totul arată profund și bogat.

Jocurile

Jocurile pe Samsung Galaxy S5 ar trebui să fie o experiență excelentă, dar precum menționam anterior jocurile ce necesită resurse multe par să „chinuie” telefonul. Stergerea cache-ului prin restartarea telefonului pare să rezolve o parte din problemă iar dacă ești fan al jocurile cu puține resurse atunci Samsung Galaxy S5 prin ecranul său magnific este perfect.
vezi oferta emag ilovesamsung

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Galaxy S5
samsung-galaxy-s5-pret-pareri-si-specificatiiCaracteristicile specifice Samsung sunt prezente și la acest telefon, ceea ce este excelent. Astfel ecranul este puternic, strălucitor oferind o experiență de vizionare superbă. Sunetul este de asemenea extraordinar, atât pentru ascultarea muzicii cât și în timpul apelurilor oferind un dialog clar chiar și în locurile zgomotoase. Camera Isocell de 16 MP este un pas înainte oferind per general cadre foarte atractive în special când ai timp să pregătești următoarea captură. Să nu uităm bateria detașabilă, cu o viață excelentă și suportul pentru cardul microSD.