Samsung Galaxy S7 Edge – Preț, Păreri și Specificații

32610
Galaxy S7 Edge
Galaxy S7 Edge

O galaxie, dar o galaxie nu foarte îndepărtată. Samsung Galaxy S7 Edge seamănă mult cu predecesorul său. Adevărata senzație este însă în interiorul său. Trebuie să te uiți doar la funcțiile pe care le aduce înapoi precum protecția împotriva apei și slot-ul microSD ca să realizezi cum ar fi trebuit să fie Galaxy S6 Edge.

 

 Design și construcția lui Galaxy S7 Edge

Lineup-ul S7 din acest an seamănă mult cu predecesorii săi însă Samsung a luat decizia de a oferi lui Edge mai mult spațiu pentru ecran. Utilizatorii au de ales între un phablet de 5.5 inch cu un display curbat dual-edge și ecranul standard de 5.1 inch.

Noul Galaxy S7 Edge măsoară 150.9 x 72.6 x 7.7 mm. Cu 8 mm mai lung și 2 mm mai lat decât S6 Edge și cu 3 mm mai scurt și mai îngust decât S6 Edge+. Cântărește 153 grame, rezonabil pentru un dispozitiv de calibrul său, dar totuși cu 25 g mai greu decât predecesorul său.

Samsung Galaxy S7 Edge - Design și construcție

Cu o ramă de metal înconjurând ecranul curbat Super AMOLED și un folie curbată de Gorilla Glass 4 pe ambele fețe, S7 Edge este la o privire obișnuită un S6 Edge mai mare.

Dar de ce o schimbare când S6 Edge este unul dintre cele mai atractive dispozitive de pe piață?

Samsung Galaxy S7 Edge beneficiază de câteva modificări minore, majoritatea legate de modul în care se simte rama și ecranul în mâna utilizatorului.

S7 Edge este certificat IP68, deci poate supraviețui la o adâncime de 1.5 m pentru 30 minute. Chiar și fără capace extra, atât jack-ul audio cât și port-ul microUSB sunt rezistente la apă. Port-ul de încărcare are totuși un senzor de umezeală încă nu va permite încărcarea dacă pinii sunt umezi.

Samsung Galaxy S7 Edge - certificat IP68Design-ul fantastic are totuși un preț. Ecranul dual necesită manevrarea cu atenție, iar apucarea sa de pe masă poate fii dificilă. Mai mult, au fost observate anumite erori. Atunci când telefonul este ținut în palmă, telefonul detectează ocazional atingere pe ecranele marginale în locul atingerilor pe ecran.

 

Controlul lui Samsung Galaxy S7 Edge

Dacă ești familiarizat cu S6 Edge, S7 Edge nu va avea nici un secret, butoanele fiind aproape identice.

Majoritatea feței anterioare este ocupat de ecranul de 5.5 inch, ce are margini și mai înguste decât cel al lui S6 Edge. Deasupra se află difuzorul de ureche, cu senzorii obișnuiți, un LED de status și camera frontală de 5 MP.

Sub ecran sunt butoanele obișnuite: butonul hardware Home cu senzorul pentru amprente, înconjurat de butoanele capacitive Back și Task Switcher.

La dreapta este butonul Power/Lock iar la stange volumul. Sus se află al doilea microfon și slot-ul pentur card ce conține atât nano-SIM-ul cât și microSD-ul. Nu există IR, deci fără funcție de telecomandă. Jack-ul audio, port-ul microUSB, microfonul principal și difuzorul sunt plasate pe marginea inferioară.

Samsung Galaxy S7 Edge - nano-SIM-ul și microSD-ul

 

 

 

 

 

 

 

Pe spate se află camera, constituind o mică denivelare, insă mai puțin pronunțată. Alături, ca de obicei, LED-ul flash și senzorul pentru frecvența cardiacă.

 

Display-ul lui Samsung Galaxy S7 Edge

Ecranul Super AMOLED este mai mare, de 5.5 inch, însă design dual-edge și marginea îngustă lasă impresia unui dispozitiv mai compact. Curbura marginală este minimă, ambele ecrane marginale rămânând în mare utilizabile. Marginile sunt cu 2 mm mai subțiri decât la S6 Edge.

Display-ul - Ecranul lui Samsung Galaxy S7 Edge

Rezoluția Quad HD (1.440 x 2.560) este o caracteristică obligatorie pentru linia S7. Încercarea lui Samsung de a promova VR are nevoie de fiecare pixel disponibil, astfel că această rezoluție este minimul necesar pentru o experiență plăcută alături de Oculus Gear VR.

Galaxy S7 Edge are același nivel maxim de strălucire ca și S7 la setarea manuală, iar în modul Auto, crește mai mult decât la acesta ajungând la 610 nits. Nivelul minim atinge 1.8 nits, fiind mai mică decât a lui S7.

Acuratețea culorilor este de top atât timp cât se păstrează modul Basic al display-ului. La testul de lizibilitatea a textului în lumina soarelui S7 Edge a fost perfect, cu un scor aproape la fel ca și la S7, însă puțin mai scăzut ca a lui S6 Edge+.

 

Capacitatea bateriei la Samsung Galaxy S7 Edge

Capacitatea bateriei este un aspect unde Samsung oferă mai mult decât cu S6 Edge și chiar cu S7. Smartphone-ul are o baterie de 3.600 mAh, o creștere substanțială decât cea de 2.600 mAh a lui S6 edge și cea de 3000 mAh a lui S7.

Este de asemenea și rapid de încărcat, chiar dacă suportă doar versiunea 2.0 a lui Qualcomm QuickCharge și nu ultima, 3.0 ce promite o încărcare de la 0 la 100% în 90 minute.

La fel ca și predecesorul său, S7 Edge este capabil de încărcare wireless fiind compliant atât QI cât și PMA.

 

Conectivitata lui Samsung Galaxy S7 Edge

Chipset-ul Exynos 8890 vine în pereche cu un modem LTE Cat. 9. Maximul teoretic este de 450 Mbps pentru download și 50 Mbps pentru upload. Dacă ai acces doar la o rețea HSPA, vei primi un maxim de 43 Mbps, respectiv 5.76 Mbps.

Samsung Galaxy S7 Edge suportă rețele Wi-Fi ac pentru conectivitate locală rapidă. Rețele Wi-Fi a/b/g/n la 2.4 GHz și 5 GHz sunt de asemenea suportate. Apoi există Bluetooth 4.2 LE (pentru smarthwatch-uri, senzori de sport, etc.) și codec-uri apt-X (pentru streaming audio de înaltă calitate).

Este disponbil suport NFC, utilizat pentru Samsung Pay, precum și pentru cuplarea cu alte dispozitive și tag-uri NFC.

Conectivitata lui Samsung Galaxy S7 Edge

Portul microUSB 2.0 suportă încărcarea rapidă și viteze de transfer obișnuite pentru USB 2.0. Cu adaptorul inclus se poate utiliza cu ușurință USB Host și OTG, se poate conecta un mouse sau o tastatură sau stick-uri de memorie USB.

 

Funcții Edge la Samsung Galaxy S7 Edge

Fiind un model Edge, S7 Edge vine cu câteva funcții exclusive ce utilizează spațiul curbat. Există 3 funcții specifice: Edge Panels, Edge Feeds și Edge Lightning.

Edge Panels sunt disponibile peste tot prin interfață, putându-se seta poziția, dimensiunea și transparența. Unul dintre panel-uri oferă shortcut-uri pentru aplicații, altul hotkeys pentru activitățile favorite iar celălalt contactele favorite. Mai există și altele: Bookmarks, Weather, Calendar, My Places, Compass. Se pot rearanja sau pot fi descărcate altele.

Edge Feeds pot fi activate printr-o mișcare de swipe. Dacă există mai mult de un feed (RSS, notificări pierdute, CNN, etc.) se poate naviga printre ele prin alte mișcări de swipe.

Edge Lightning se aprinde la primirea unei notificări sau a unui apel doar dacă dispozitivul se află cu fața în jos. Este posibilă chiar și respingerea unui apel printr-un mesaj predefinit prin plasarea degetului timp de 2 secunde pe senzorul pentru frecvența cardiacă.

 

Performanța lui Samsung Galaxy S7 Edge

Exynos 8890 este primul chipset cu nuclee CPU de înaltă performanță numit Mongoose. Procesorul cu 8 nuclee are 4 nuclee Mongoose la 2.6 GHz și 4 Cortex-A53 la 1.59 GHz.

GPU-ul din interiorul lui Exynos 8890 este cel mai puternic ARM Mali până la momentul actual – Mali-T880 MP12, adică 12 nuclee de procesare. În cazul în care vei cumpăra varianta cu Snapdragon 820, vei primi un procesor quad-core cu nuclee Kryo de mare performanță (2×2.15 GHz, 2×1.6 GHz). GPU-ul resbonsabil de grafică este cel mai puternic model Qualcomm Adreno – Adreno 530.

Performanța lui Samsung Galaxy S7 EdgeIndiferent de modelul pe care îl ai, vei primi 4 GB de LPDDR4 RAM. Jumătate de GB pentru GPU și 3.5 GB responsabili pentru OS.

Galaxy S7 Edge, după cum ne-am așteptat, este unul dintre cele mai puternice telefoane din momentul actual. Noul procesor și grafica aduc îmbunătățiri suficiente față de generația anterioară pentru a merita banii – indiferent că e modelul Exynos sau Snapdragon.

Nu există ceva ce S7 Edge să nu poată să ducă și nu va fii nici în anii ce urmează. Și mulțumită nucleelor Mongoose/Kryo, OS Android și interfața TouchWiz nu au rulat niciodată mai fluent.

 

Apelarea și difuzorul lui Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge este disponibil ca single-SIM, însă există și un model cu suport dual-SIM.

Testul pentru difuzor a obținut rezultate ce dovedesc o perfomanță de necrezut, având un scor puțin sub medie. Este un aspect în direcția greșită față de S6 Edge din punct de vedere al decibelilor, însă nu suferă nici o distorsiune la nivele maxime, măcar atât.

S7 Edge utilizează o versiune nouă a Samsung Keyboard. Echipată cu multe funcții, cu un rând dedicat cifrelor, un rând deasupra pentru sugestia cuvintelor și caractere adiționale pentru fiecare buton (accesibil prin apăsare lungă).

 

Alte aplicații pe Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung continuă să ofere pachetul de aplicații Microsoft ce include Word, Excel, PowerPoint, OneNote și Skype. Google Drive este pre-instalat.

Browser-ul Samsung are funcția Web sign in –  o funcție ce are rol de manager de parole securizat prin amprentă. Face log in-ul la fel de simplu ca deblocarea telefonului.

S Health-ul este la bord și poate utiliza complet senzorii de frecvență cardiacă și de oxigenare a sângelui. Poate urmări de asemenea activitatea sportivă (mers, fugă, ciclism) și se poate introduce manual aportul de apă și cafea.

Smart Managerul poate controla câteva activități esențiale – bateria, RAM-ul, memoria internă și securitatea dispozitivului. Secțiunea Device Security permite activarea KNOX și scanarea pentru malware.

Galeria standard din TouchWiz iți permite ordonarea cronologică a pozelor, însă se poate selecta afișare bazată pe albume. Opțiunile de sharing includ printarea wireless, Android Beam și Wi-Fi direct, fără DLNA. Sunt disponibile câteva instrumente de editare.

Player-ul de muzică default este Google Music Play, funcționalitatea sa rămânând neschimbată. Poate reda fișiere locale precum și muzică prin serviciile de streaming. Sunt disponibile și instrumente de îmbunătățire a sunetului, prin descărcare din Google Play (SoundAlive, Adapt Sound, UHQ).

Nu există nici un player video pre-instalat, video-urile fiind afișate în Galerie. Dacă vrei o aplicație dedicată, poți descărca player-ul TouchWiz Video din Galaxy Apps. Acesta are suport pentru subtitrari.

 

Redarea audio la Samsung Galaxy S7 Edge

Galaxy S7 Edge oferă o redare audio curată printr-un amplificator extern activ. Nivelul volumului este puțin peste medie deci există loc de îmbunătățire. Surpinzător, calitatea stereo a scăzut mai puțin decât la S7 atunci când a fost conectată o pereche de căști.

 

Camera lui Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge este echipat cu o cameră principală de 12 MP (4:3), comparat cu cea de 16 MP (16:9) a seriei S6. Câmpul de captură nu este la fel de lat ca și la S6 însă S7 Edge capturează o scenă cu o înălțime mai mare.

Camera lui Samsung Galaxy S7 EdgeSamsung oferă însă un hardware complet nou pentru camera lui S7 Edge. Senzorul are pixeli suficient de mari, de 1.4 µm și este poziționată în spatele celei mai strălucitoare aperturi de până acum f/1.7. Toate acestea ar trebui să ducă la captura unor poze deosebite în lumina slabă.

Senzorul de imagine este echipat cu focalizare Dual Pixel, un autofocus Phase Detection, însă Samsung susține că este de 4 ori mai rapid. Și este, conform testelor noastre. S7 Edge se descurcă grozav, indiferent de scenă, focalizează instant și întotdeauna cum trebuie.

Camera lui Samsung Galaxy S7 Edge - Dual PixelSingurul aspect unde seria S mai are probleme este flash-ul LED unic. Este puternic, însă unul dual ar obține rezultate mai bune în câteva scenarii. Totuși, cu pixeli mari, apertură largă și OIS, va fi rar nevoie să folosiți flash-ul.

Camera este lansată rapid iar intervalul dintre capturi este foarte scurt. Modurile de captură disponibile includ panorama, focus selectiv, colaj video, broadcast live, virtual shot, slow-motion, hyperlapse. Există de asemenea un mod manual (Pro mode) la care se poate seta ISO, viteza de captura, focalizarea, balansul de alb, expunerea, etc. Se pot descărca și alte moduri.

Pozele făcute cu Galaxy S7 Edge sunt excelente, însă nu ne așteptam la mai puțin având un standard înalt impus de seria S6. Detaliile sunt impresionante, iar reproducerea culorilor și balansul de alb sunt perfecte. Există foarte puțin noise și nu am observat artefacte. Dynamic range-ul este printre cele mai bune pe care le-am văzut la un smartphone. Acest telefon devine o cameră portabilă perfectă.

 

Înregistrarea video pe Samsung Galaxy S7 Edge

Galaxy S7 Edge poate captura video-uri la 4K (2160p/30fps), 1080p/60fps, 1080p/30fps mai puțin frecventa 1440p/30fps și rezoluții mai mici. Din modurile de filmare poți selecta filmarea slow motion (720p/240fps) și Hyperlapse, în care nu există o viteză fixă, ci telefonul analizează filmarea și utilizează diferite viteze în funcție de prezența sau absența acțiunii.

Video-urile 4K sunt înregistrate la un bitrate de 48 Mbps, cele 1080p/60fps la 28 Mbps iar cele obișnuite la 17 Mbps. Partea audio este înregistrată stereo la 256 kps.

Nu avem nimic de comentat nici când vine vorba de calitate. Video-urile la 2160p sunt pline de detalii, se pot extrage frame-uri ce pot fi salvate ca poze de 8 MP. Reproducerea culorilor este aceiași ca la fotografii, saturația nu scade, nici nu este accentuată.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Galaxy S7 Edge
samsung-galaxy-s7-edgeGalaxy S7 Edge este cea ce Galaxy S6 Edge trebuia să fie acum un an, un telefon de top ce bifează fiecare aspect. În plus, de această dată, pentru banii în plus față de S7 nu primești doar designul sexy curbat, ci și un ecran mai mare. Rezistența la apă și memoria expandabilă se întorc o dată cu noua linie S7. Galaxy S7 Edge este ceea ce este deoarece reușește să îmbine noul design strălucitor cu valorile tradiționale.