Samsung investește în compania Core Photonics din Israel

Core Photonics este producător de sisteme duale de camere foto

1694

Modelele Samsung Galaxy dupa Galaxy S8, sunt așteptate să fie echipate cu un sistem dual de camere foto.

Interesul lui Samsung pentru sistemul dual de camere foto este în creștere zi de zi.

Samsung Venture Investment Corp a investit în Core Photonics, un producător israelian de sistem dual de camere foto, în timp ce Samsung Electronics a aplicat pentru patente asupra tehnologiilor duale ale camerei foto.

Conform surselor din domeniu, următoarele modele după S8 de la Samsung, vor fi echipate cu o camera dublă.

Core Photonics, este o firmă cu sediul în Israel în orașul Tel Aviv, și are investitori pe Samsung, Foxconn, MediaTek, care în acest an au investit peste 15 milioane de dolari. Core Photonics este un pionier și lider de piață în tehnologia dual-camera, pentru aparate de fotografiat plasate pe smartphones. 

Core Photonics este principalul furnizor de tehnologii de imagistică dual-camera pentru smartphone și a colaborat cu Qualcomm. Pâna în prezent, compania a crescut la aproximativ 50 milioane $, de la înființarea sa în 2012. Core Photonics intenționează să utilizeze ultima investiție pentru a dezvolta pas cu pas camere foto duble pentru smartphone-uri de ultimă generație.

Aparatul de fotografiat cu un sistem dual de camere foto, are tendința să devină un echipament standard pentru smartphone-uri premium, firme ca Apple sau LG au început să apeleze la această tehnologie.

Un telefon cu aparat de fotografiat cu un sistem dual de camere foto se referă la un smartphone care are două camere pe partea din spate.

Este un tip de aparat de fotografiat cu două sau mai multe lentile, cu un senzor de imagine separat sau cadru de film pentru fiecare lentilă.

Aceasta face ca imaginea să fie mai vie și detaliată, iar culoarea mai precisă, în comparație cu un aparat de fotografiat cu o singură lentilă.

De asemenea, acesta permite camerei de a simula vederea binoculară umană și prin urmare, îi conferă capacitatea de a capta imagini tridimensionale. Acesta este motivul pentru care o camera dublă este considerată un echipament esențial pentru a introduce realitatea augmentată (AR).

„O imagine valorează mai mult decât zece mii de cuvinte”. Este o cugetare a lui Confucius.

Iar marile puteri din domeniul telefoniei mobile știu foarte bine acest lucru și fac totul pentru a implementa această tehnologie.

Confucius, n. 550 î.Hr.- d. 478 a fost cel mai mare filozof, înțelept și învățător chinez, care a influențat decisiv gândirea asiatică. Este fondatorul confucianismului, una dintre cele trei mari religii din China. 

Samsung Electronics a prezentat recent un brevet pentru o configurație dual-camera de aparat fotografiat, cu o camera cu unghi larg și teleobiectiv, la oficiul de invenții și mărci din S.U.A. – U.S Patent & Trademark Office.

Tehnologia, cu obiectiv cu unghi larg poate scana un subiect în mișcare, în timp ce teleobiectivul urmărește subiectul aflat în mișcare în timp real, fără a face nici o reglare manuală a camerei.

Cu ajutorul a două lentile, camera prezintă un singur subiect cu două imagini.

Un obiectiv cu unghi larg este utilizat în primul rând pentru un subiect aflat în mișcare rapidă, în timp ce un teleobiectiv este utilizat în primul rând pentru un subiect care se deplasează lent.

Samsung Electronics a vrut să adopte o camera dubla cu un teleobiectiv pentru S8, dar societatea a renunțat provizoriu din cauza costurilor în ridicate.

VIABusinessKorea