Acasă Stiri Alfabetar Samsung - Ce reprezintă literele care apar în denumirile telefoanelor?

Alfabetar Samsung – Ce reprezintă literele care apar în denumirile telefoanelor?

Samsung folosește în denumirea telefoanelor sale mai multe litere.

Chiar dacă suntem fani Samsung, sau numai utilizatori ai acestor telefoane, foarte mulți dintre noi nu știm ce reprezintă aceste inițiale care apar frecvent aproape în toate denumirile telefoanelor produse de compania sud-coreană.

A, S, J, E, Y, R, W și alte litere care, luate individual poate nu vă spun nimic, dar intrând în componența numelui unui telefon Samsung ele reprezintă ceva.

Poate este interesant să aflați ce reprezintă aceste inițiale care apar în denumirea telefoanelor Samsung.

Compania sud-coreeană a ales o serie de litere pentru a individualiza smartphone-urile pe care le produce. Astfel, în funcţie de performanţe, design, sau de public, Samsung a ales următoarele litere pentru a-şi denumi smartphone-urile:

 •  „A” (Alpha) – acest segment a fost lansat în 2014 şi reprezintă terminale de la jumătatea gamei de produse Samsung, cu specificaţii puternice şi materiale premium.
 •  „C” (China) – este o serie de smartphone, C5, C7 produsă în China, inițial pentru piața chineză, au avut succes și acum le găsim pe toate piețele din lume.
 • N” (Note) – numele Note vine de la posibilitatea acestei serii de a scrie și nota diferite note, notițe pe ecranul smartphone-ului. Seria Galaxy Note este orientată în principal către un stilou S Pen pentru scriere și calcul și ecrane mari. Toate modelele Samsung Galaxy Note sunt livrate cu un stilou S Pen și încorporează un digitalizator Wacom sensibil la presiune.
 • S” (Super inteligent) – telefoanele cu cele mai noi tehnologii, punctul culminant al portofoliului mobil de la Samsung. Această clasă va fi utilizată numai pentru dispozitive emblematice, de la Samsung.
Literele M, J, R, K, W sau Y și Z fiecare cu semnificația lor
 • M” (Magic) – modele de înaltă-performanță la un preț atractiv, economic. *Seria „M” face parte dintr-o gamă mai veche. Din anul 2019 Samsung a relansat seria M cu telefoane entry-level.
 •  „J” (Japonia) – acest smartphone a fost dezvoltat inițial pentru Japonia, elegant și subțire, la prețuri accesibile, oferă foarte multe. A trecut în Taiwan apoi în toată lumea.
 • R” (Royal / Rafinat) – modele de categoria premium, o combinație de putere, performanță și rafinament. Sunt pentru persoanele care doresc să fie definite de tehnologia care o folosesc. *Seria „R” face parte dintr-o gamă mai veche.
 •  „K” (Kapture) – o gamă de smartphone-uri axate puternic pe zona foto, dispun de aparate foto foarte performante.
 • W” (Wonderful/Extraordinar) – telefoane de înaltă calitate, modele strategice, perfecte pentru cei care caută un echilibru între stil, performanță și preț. (*Seria „W” face parte dintr-o gamă mai veche.)
 •  „Y” (Young/Tânăr) – acestea sunt modele Samsung de intrare pe piață sau modele strategice pentru piețele în curs de dezvoltare sau pentru un public tânăr mai sensibil la preț. (*Seria „Y” face parte dintr-o gamă mai veche.)
 •  „Z” (Vine de la Tizen OS) – în cadrul acestui segment regăsim doar telefoane care utilizează sistemul de operare Tizen. Primul smartphone cu sistem de operare Tizen a fost lansat în Rusia.

Stiri

Samsung, Britannica și Merriam-Webster au lansat aplicația IoT Family Hub

Encyclopedia Britanică și Merriam-Webster s-au asociat cu Samsung pentru o nouă aplicație integrată de Internet of Things (IoT). Aceasta va fi disponibilă...

Serviciul Samsung TV Plus va distribui platforma muzicală Vevo

Samsung TV Plus este un serviciul video gratuit preinstalat pe toate televizoarele Samsung Smart din 2016 până în 2019. Samsung TV Plus...

Samsung pe locul trei la dispozitive wearables în Q3 2019

Samsung Electronics Co., principalul producător de produse electronice din Coreea de Sud, a fost cel de-al treilea furnizor de dispozitive purtabile din...

Ecrane Samsung Smart Signage în stațiile metroului din Seul

Samsung Electronics a instalat ecrane de semnalizare inteligentă Samsung Smart Signage, în cele 90 de stații de metrou din Seul. Samsung  anunțat...

Samsung Galaxy A71 lansat cu o cameră Macro și Android 10

La evenimentul de astăzi din Vietnam, Samsung a lansat alături de Galaxy A51 și pe Samsung Galaxy A71. Au existat zvonuri anterioare...

Samsung Galaxy A51 lansat oficial, are afișaj Infinity-O și Android 10

Samsung a anunțat în sfârșit pe Galaxy A51, primul smartphone din seria Galaxy A (2020) care a devenit oficial. Datorită tuturor scurgerilor...

A fost confirmată capacitatea bateriei mijlociului Galaxy S11

Până acum nu era cunoscută capacitatea bateriei unui singur smartphone din seria S11: modelul mijlociu Samsung Galaxy S11. Conform GalaxyClub, certificarea vine...