Secretul din spatele ecranul curbat al lui Samsung Galaxy Round

Ecranul curbat al lui Samsung Galaxy Round nu este doar un simplu truc de marketing

2954
Ecranul curbat al lui Samsung Galaxy Round - ilovesamsung.ro

Încă de când Samsung a anunţat apariţia lui Samsung Galaxy Round, primul smartphone din lume cu ecran curbat, aproape toată lumea a scris că este doar o idee năstruşnică şi că nu-i oferă niciun avantaj consumatorului.

Totuşi, cei de la DisplayMate, care sunt consideraţi experţi în domeniul ecranelor telefoanelor mobile şi care au fost impresionaţi de ecranul lui Galaxy Note 3, spun că ecranul curbat este mai mult decât un simplu truc.

„ Există multe neclarităţi în ceea ce priveşte ecranele curbate. Ele nu sunt doar un truc de marketing aşa cum s-a crezut iniţial, spune Raymond Soneira, preşedintele DisplayMate Technologies.

Potrivit DisplayMate, ecranul OLED de 5.7 inch curbat prezintă mai multe avantaje printre care numărându-se şi reducerea reflexiilor şi a strălucirii , dar şi o experienţă vizuală extraordinară datorită folosirii unui substrat de plastic.

Aici sunt concluziile DisplayMate:

  • Ecran concav: Ecranul lui Galaxy Round este uşor curbat – partea stângă şi cea dreaptă sunt cu doar 2.66 mm (0.10 inch) mai ridicate decât mijlocul ecranului „ Deşi efectul este unul subtil dar e foarte important”.
  • Intimitate îmbunătăţită: Datorită curbării ecranului, oamenii nu mai pot vedea cu uşurinţă ce este scris pe ecran conferindu-vă o intimitate mai mare.
  • Reflexie mai scăzută: Un ecran curbat reduce reflexia. Curbarea ecranului redirecţionează lumina ambientală reflectată. Acest lucru este foarte important deoarece se doreşte diminuarea cantităţii de lumină ambientală care se reflectă pe ecran. De asemenea, ecranul măreşte imaginea obiectelor reflectate ceea ce „ reduce interferenţa luminii reflectate”.
  • Reducerea strălucirii: Ecranele flexibile OLED sunt făcute folosind un substrat flexibil de plastic „ încât să nu fie nevoie să fie acoperite cu sticla folosită pentru toate celelalte ecrane ale aparatelor mobile” , iar fără sticlă, ecranul OLED pare a fi chiar la suprafaţă, creând un efect incredibil.

Încă lucrăm la recenzia noastră despre Galaxy Round, dar fiţi siguri că vă vom ţine la curent cu experienţa oferită de acest smartphone de la Samsung.