Samsung Galaxy TabPro S

Galaxy TabPro S este o tabletă grozavă

5072

Design-ul este un aspect la care Samsung este tradițional deficitar. Valul de tablete și telefoane Galaxy au construcții de plastic cu finisaje ieftine.

Recent, totuși compania a reușit să intre în trend cu telefoanele sale, lansând dispozitive atragătoare precum Galaxy S7 si S7 Edge.

Galaxy TabPro S este prima tabletă ce adoptă acest stil îmbunătățit.

 

Design și keyboard’ul la Samsung Galaxy TabPro S

Dispozitivul de 12 inch, cu o față din Gorilla Glass și un capac posterior cauciucat sunt înconjurate de o ramă metalică. Samsung a construit această tabletă pentru utilizarea ei în modul landscape și nu portrait, la fel ca majoritatea convertibilelor cu excepția lui iPad Pro.

Aceasta este posibil să fie o problemă pentru cei ce utilizează tableta ca e-reader.Samsung Galaxy TabPro S - poza fataSpre deosebire de iPad Pro, MateBook și Surface, Galaxy TabPro S vine cu un keyboard. O afacere fantastică ținând cont de prețul acesteia. De asemenea, având această dotare, dimensiunile tabletei încep să aibă sens, Galaxy TabPro fiind una dintre puținele convertibile capabile să funcționeze ca un semi-laptop direct din cutie.

Dispozitivul este cât se poate de portabil, keyboard-ul său având rol de cover pentru ecran atunci când este închisă.

Anterior am folosti expresia semi-laptop, motivele fiind în special opțiunile de conectivitate. Mai precis există un singur port USB tip C. Nu există nici un port micro-DisplayPort, SD sau USB standard. Nici măcar unul micro-USB.

Samsung Galaxy TabPro S - convertibila

Keyboard-ul nu prezintă nici el porturi. Dacă nu dorești să chelutuiești bani extra pe un adaptor multi-port va trebui să te descurci cu zero opțiuni de conectare prin cablu.

Cât despre keyboard, nu este cel mai prost, dar nici cel mai bun. Tastele sunt fizice și mari, însă senzația lor la atingere nu ne încântă. Însă cu toate acestea, keyboard-ul este mult mai bun decât cele ale competitorilor.

 

Display-ul la Samsung Galaxy TabPro S

Ecranul Super AMOLED a lui Galaxy S7 a fost un factor determinant în nota 10 obținută de acesta în diverse review-uri. Din acest motiv apariția acestuia și la Galaxy TabPro S este o bucurie; cu o dimensiune de 12 inch și o rezoluție de 2.160 x 1400 pixeli.

Pentru necunoscători, Super AMOLED este varianta Samsung a tehnologiei AMOLED.

Ecranele ce folosesc această tehnologie pot afișa nuanțe de negru adânci și bogate obținute prin încărcarea electrică separată a fiecărui pixel pentru a genera culori. Nivele mai adânci de negru determină celelalte culori să iasă în evidență mai bine, îmbogățind performanța globală a ecranului.

Partea Super se referă la consumul de energie al ecranului. Ecranele Super AMOLED, potrivit Samsung au un consum de energie scăzut deoarece integrează stratul capacitiv sensibil la atingere direct în display în loc să-l suprapună. Această structură elimină nevoia de a alimenta două componente.

Singurul dezavantaj al acestei tehnologii este că afișarea culorilor poate fii suprasaturată în comparație cu ecranele IPS. Aceasta nu este o problemă pentru telefoane, unde acuratețea culorilor nu este atât de importantă. Însă pentru laptop-uri și convertibile, folosite și pentru design-ul digitală sau retușarea fotografiilor, această poate fi o problemă.

Luându-ne după scorurile obținute la teste putem afirmă că display-ul lui Galaxy TabPro S este unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut la un convertibil, putând fi folosită fără probleme și de către profesioniști.

În plus datorită adăugări setărilor Galaxy („Galaxy Settings”) putem ajusta setările ecranului, alegând dintr-o serie de opțiuni precum Cinema, Photo și Basic. Noi am ales modul Basic pentru utilizarea zilnică.

 

Sistemul de operare pe Samsung Galaxy TabPro S

Galaxy TabPro S rulează versiunea profesională a Windows 10. Alegerea acestui sistem de operare este din punctul meu de vedere un element esențial, diferențiind acest convertibil de altele precum iPad Pro sau Google Pixel C.

Windows 10 este în primul rând un sistem de operare desktop și nu unul mobil. Astfel, are avantajul suportului unui număr mult mai mare de aplicații față de sisteme de operare precum Android și iOS.

De asemenea, Samsung a menținut bloatware-ul la minim, preinstalând Galaxy TabPro S cu doar câteva servicii și aplicații – majoritatea chiar utile.

Una dintre cele mai bune este Samsung Flow. Această aplicație este similară lui Apple Continuity și permite conectarea dispozitivelor tale Galaxy, putând astfel vedea și răspunde mesajelor și notificărilor primite pe telefon de pe tabletă.

Ca bonus pentru fanii Samsung, Flow permite de asemenea folosirea scanner-ului de amprente a lui Galaxy S7 pentru a debloca Galaxy TabPro S.

 

Performanța lui Samsung Galaxy TabPro S

Din punct de vedere al componentelor interne, Galaxy TabPro S nu este cel mai strălucitor convertibil. Este alimentat de un procesor Intel Core M3 dual-core și are 4 GB de RAM.

Nici una dintre specificații nu este extraordinară. M se află la capătul actualei familii de procesoare Intel, fiind concentrat mai mult pe eficiența energetică decât pe performanță. Din testele efectuate de-a lungul timpului, am observat că tabletele alimentate de un astfel de procesor cu o memorie RAM sub 8 GB au tendința la scăderea performanței la orice activitate în afara celor de bază.

Scorurile din benchmark au reflectat teoria noastră. Testat pe Geekbench, Galaxy TabPro S a obținut 2.401 la single-core și 4.754 la multi-core. Aceste scoruri nu sunt chiar slabe, și sunt categoric o îmbunătățire față de scorurile obținute de convertibilele alimentate de Intel Atom anul trecut.

Samsung Galaxy TabPro S - performanta si sistem de operare

Cu toate aceaste, impresia noastră asupra performanței lui Galaxy TabPro S a fost pozitivă.

Pentru navigarea pe internet, streaming video, proiecte de design digital minore și activități office generale, acest convertibil a fost mai mult decât rapid și fluent. Însă, cerând mai mult de atât, apar și problemele de performanță.

Jocurile din Windows Store rulează în general ok, încercând însă altceva Galaxy TabPro S va începe să se chinuie – blocându-se chiar și la Minecraft.

 

Bateria la Samsung Galaxy TabPro S

Capacitatea bateriei este un aspect unde tabletele cu Android și iOS le-au dominat întotdeauna pe cele cu Windows. Deși Windows 10 este net superioară din punct de vedere al aplicațiilor și al productivității, tabletele cu acest OS au tendința de a se lupta pentru a trece de o zi de utilizare cu o singură încărcare.

Datorită acestui aspect am fost surprinși să observăm că Galaxy TabPro S beneficiază de o capacitate a bateriei destul de bună.

Rulând testul pentru baterie Powermark – Galaxy TabPro S a supraviețuit între 8 și 9 h. Majoritatea echivalentelor cu Windows s-au străduit să depășească 6-7 h.

Tableta a avut o performanță generală bună la utilizarea normală. Făcând streaming, dispozitivul a pierdut în medie 10-14 % din baterie pe oră cu ecranul setat la 75% luminozitate. Utilizându-l ca dispozitiv principal la birou, Galaxy TabPro S a supraviețuit ușor un standard de 5 până la 9 ore de lucru.

Includerea tehnologiei de încărcare rapidă a fost de asemenea un aspect excelent. S-a reușit încărcarea de la 0 la 100% în 2 ore.

 

Camera și audio pe Samsung Galaxy TabPro S

Tehnologia camerei este un aspect unde tabletele și laptop-urile au rămas în urmă. Aproape toate tabletele pe care le-am testat au camere cel mult „utilizabile”. Pentru Galaxy TabPro S lucrurile stau la fel. Samsung a echipat acest dispozitiv cu o cameră principală și una frontală de 5 megapixeli.

Samsung Galaxy TabPro S - poza susCamerele sunt obișnuite și funcționează bine pentru apelurile video, însă nu ne-am baza pe ele pentru super fotografii. Nu sunt mai slabe decât la Surface Pro 4, iPad Pro sau Pixel C. Număr scăzut de pixeli înseamnă de asemenea că sunt potrivite strict pentru utilizarea generală precum distribuirea pe rețelele de social media.

Prin comparație, boxele sunt rezonabil de bune – însă, din nou, nu cele mai bune pe care le-am ascultat. La Galaxy TabPro S acestea sunt poziționate pe laterale în dreapta și stânga.

Calitatea sunetului este surprinzător de bună pentru o tabletă, boxele emițând un sunet suficient de balansat pentru a fii mai plăcut față de alte convertibile.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Galaxy TabPro S
samsung-galaxy-tabpro-sGalaxy TabPro S este o tabletă grozavă, ideală pentru orice cumpărător ce caută un tovarăș prietenos de călătorie. Însă nu este potrivit pentru a fii folosit drept laptop principal.