Galaxy A3, Galaxy J1 și J3 (2016) nu vor mai primi actualizări de securitate

1642
Modelele Samsung Galaxy A3 (2016), Samsung Galaxy J1 și Galaxy J3 (2016), au fost scoase din lista de actualizări de securitate a companiei Samsung, conform noilor informații de pe site-ul său. În afară de dispozitivele proprii ale Google, actualizările de software continuă să rămână cel mai mare dezavantaj al ecosistemului Android. Politica Google pentru propriile sale dispozitive Nexus / Pixel este de 3 ani de actualizări de securitate, dar aici vorbim de Samsung. Actualizările lente și perioada de suport mai scurtă au devenit sinonime cu dispozitivele Android, în special pentru telefoanele din gamele mijlocii și bugetare. Chiar și în cadrul ecosistemului Android, aceste actualizări variază foarte mult de la un producător la altul în această privință. Deși este departe de a fi satisfăcător în această problemă, Samsung are o experiență mai bună decât majoritatea celorlalți producători de telefoane în actualizarea dispozitivelor sale. Dar nici Samsung nu tratează la fel cu actualizări de securitate toate telefoanele, nu au același nivel de asistență. Telefoanele high-end ale companiei Samsung pot primi în jur de trei ani de actualizări de securitate cel puțin, dar telefoanele de la mijlocul gamei și cele bugetare primesc în jur de doi ani asistență de securitate. Samsung a actualizat recent pagina de actualizări de securitate Android, adăugând și eliminând dispozitive din lista de actualizări de securitate. Samsung a eliminat versiunile din 2016 ale lui Samsung Galaxy A3, Galaxy J1 și Galaxy J3, de pe pagina cu actualizări de securitate, semnalizând sfârșitul suportului pentru aceste dispozitive. Înțelegem de ce Galaxy A3, J1 și J3 (2016) au fost eliminate din listă, acestea au aproximativ doi ani de la lansare în acest moment și fac parte dintre telefoanele din gama mijlocie și de buget. Modificările putem spune că erau oarecum așteptate, dar sunt totuși dezamăgitoare.

În general telefoanele Samsung high-end au actualizări de securitate lunare și pe o perioadă de trei ani. O explicație este că aceste telefoane performante sunt mai expuse hackerilor. Aceste telefoane sunt cumpărate de obicei de persoane cu mai mulți bani. Automat tentația din partea hackerilor este mai mare pentru a avea acces le diferite informații sensibile din telefon.

Samsung a adăugat, de asemenea, patru noi dispozitive pe pagina de actualizări de securitate Android: Galaxy A8 (2018), Galaxy A8+ (2018), Galaxy J2 (2018) și Galaxy Tab Active 2. Dintre acestea, numai Galaxy A8 (2018) apare pe lista de actualizări lunare, restul fiind în lista trimestrială. Galaxy A8 (2018) se află în partea superioară a gamei mid-range a lui Samsung. Acesta a fost anunțat în decembrie anul trecut cu camere duale frontale, un display AMOLED cu un raport de aspect de 18,5: 9 și 4GB de memorie RAM. Este un telefon frumos și performant și a fost trecut în lista lunară de actualizări de securitate. Din ce motiv Samsung Galaxy A8+ mai mare și având specificații mai bune a fost retrogradat în lista trimestrială, nu știm. Recent, Samsung a lansat Galaxy A8 Enterprise Edition promițând trei ani de actualizări lunare de securitate.
VIASamMobile
SURSĂAndroidPolice