Galaxy S9 atinge viteze de descărcare de 1,03Gbps în rețea comercială

1303
Samsung Galaxy S9 atinge viteze de descărcare de Gigabit LTE într-o rețea comercială din Australia. În testele efectuate au fost utilizate cele mai recente telefoane mobile Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+, care au reușit au reușit să înregistreze o viteză maximă de download de 1,03Gbps în rețeaua de telefonie mobilă Telstra din Sydney.

În România Samsung Galaxy S9 este deja listat de:

Înainte ca Samsung să aducă pe piață pe Galaxy S9 și S9+, Huawei a deținut recordul pentru vitezele de descărcare Gigabit LTE posibile, pe un telefon Mate 10. În timp ce toți așteptăm o viitoare rețea de telefonie mobilă de 5G, Telstra bate recordul de download pe rețeaua sa existentă de 4G. „Aceasta este prima dată când în Australia au fost demonstrate viteze de download de peste 1Gbps într-o rețea comercială cu un smartphone comercial„, a declarat Kevin Teoh, șeful Telstra. Opreatorul de telefonie mobilă Telstra din Australia a făcut un test cu cele mai noi smartphone-uri Samsung și a depășit 1,03 Gbps. Telstra a lansat o astfel de acoperire de 4G LTE (sau, așa ar trebui să o numim înainte de 5G) numai în marile orașe din Australia. Exact acolo unde este nevoie cel mai mult de o astfel de rețea. Vitezele de descărcare variază în funcție de locație, distanța față de stațiile de bază, teren, numerele de utilizator, configurația hardware / software, sursa de descărcare și destinația de încărcare. Acoperirea cu Gigabit LTE a companiei Telstra este disponibilă în Sydney, Melbourne, Brisbane și Adelaide și pentru un număr de site-uri în locații selectate cu trafic ridicat. Implementarea Gigabit LTE este, de asemenea, în curs de desfășurare în Perth.

Perth este unul dintre cele mai izolate orașe importante din lume. Cel mai apropiat oraș cu o populație de peste 100.000 de locuitori este Adelaide, la o distanță de 2.130 km. În Perth sunt parcări destinate femeilor. Sunt de culoarea roz, sunt mai mari și sunt poziționate lângă ieșirile din parcări.

Operatorul Telstra nu se oprește aici și lansează o rețea de 2 Gbps în „zone de trafic selectate”. Dar, pentru aceste viteze vom trebui să așteptăm pe Samsung Galaxy S10 și chipset-ul Snapdragon 855 cu modem X24, realizat cu procesul de 7nm. Cu toate acestea, viteza de 1,2Gbps este tot mai aproape, crește media vitezei de descărcare pe telefon, astfel că, în timp ce așteptăm ca rețelele 5G să se extindă tot mai mult, Galaxy S9 va fi în prim-planul capabilităților rapide de download Gigabit LTE. Depășirea barierei de descărcare gigabit pe smartphone-uri este o piatră de hotar. Pe măsură ce telefoanele inteligente evoluează și ne apropiem tot mai mult de epoca 5G, vor exista o nouă serie de caracteristici sofisticate, în telefoanele mobile, care duc spre descărcarea datelor cu o viteză incredibilă. Realitatea augmentată, asistenții virtuali personali, care anticipează nevoile noastre și medicii virtuali care ne monitorizează semnele vitale, sunt doar câteva dintre tehnologiile care se află la orizont. Viitorul este tot mai aproape.
VIAPhoneArena
SURSĂTelstra