FCA alege Samsung și Google pentru conectivitate și infotainment

819

FCA – Fiat Chryrlser Automobiles a ales tehnologiile Samsung și Google pentru conectivitate și infotainment. Grupul auto FCA a anunțat dotarea, începând cu anul 2019 și până în 2022, a tuturor noilor vehicule cu o nouă platformă pentru servicii de conectivitate și infotainment, auto, dezvoltat în colaborare cu Harman (Samsung) și Google.

Un ecosistem conectat atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul compartimentului pentru pasageri, conform site-ului italian HDblog. CEO-ul grupului italiano-american, Mike Manley a spus că este convins de supraviețuirea în sectorul automobilelor cu ajutorul acestei transformări digitale fără precedent. FCA se va baza pe tehnologiile Harman (Samsung Group) pentru manipularea mai rapidă și securizarea datelor interne și externe către autovehicul. În acest fel se va obține o experiență îmbunătățită a utilizatorului care să ofere asistență proprietarului autovehiculului.

Asistență Samsung pentru șoferii și pasagerii din Fiat și Chryrsler în trafic

Această asistență constă din anticiparea necesităților de întreținere sau identificarea stațiilor de realimentare și de încărcare. De asemenea sistemul Samsung oferă alerte de trafic și notificări privind ofertele de la restaurante și asigură suportul clienților în timp real prin simpla atingere a unui buton. În plus, vehiculele vor putea să primească actualizări de software over-the-air (OTA). Se permite astfel utilizatorilor să profite de cele mai recente caracteristici și aplicații software.

Toate acestea vor fi posibile datorită integrării platformei cu rețeaua 4G și, de îndată ce va ajunge, cu rețeaua 5G. Arhitectura sistemului este aprobată pentru toate regiunile și este compatibilă cu orice furnizor de servicii din lume. Este un sistem gata de a interacționa cu infrastructurile urbane inteligente ale viitorului și dispozitivele de acasă prin intermediul platformei Samsung „SmartThings”. De conectivitatea cloud a acestei platforme, conform FCA, vor beneficia nu numai de proprietarii de vehicule, ci și dealerii, operatorii de parcuri de autovehicule și furnizorii de servicii.

Chryrsler este o companie producătoare de automobile din Statele Unite. Are sediul în Auburn Hills, Michigan și a fost fondată în 1925 de către Walter Chrysler. În2014 FIAT a cumpărat acțiunile Chryrsler și astfel compania americană a devenit acum o filială Fiat Chrysler Automobiles.

Ecosistemul FCA conectat va lua în considerare și sistemul digital din mașină. De fapt, în cadrul noilor vehicule FCA, va exista un adevărat sistem de operare Android cu tot ce este necesar. Vor fi actualizări OTA, acces la aplicații și la ecosistemul Google și integrare fără fir cu dispozitivele pasagerilor. Acest sistem sigur și fiabil este o sursă de inovare continuă și este actualizat printr-o rețea celulară integrată. În acest fel va oferi acces la noi funcții în conducerea autonomă și la diferite servicii.

Componentele sistemului vor fi introduse începând din acest an

Prin urmare, noul ecosistem se naște pentru a se integra mai bine cu noile tehnologii legate de motoarele electrice (noul Fiat 500 va ajunge în 2020, împreună cu noii hibrizi Jeep), datorită sosirii aplicațiilor pentru gestionarea bateriilor la distanță.

Există, de asemenea, discuții despre serviciile autonome de conducere și conectivitate pentru mobilitatea vehiculelor FCA. Samsung este expert în acest domeniu. Acestea vor include opțiuni privind numărul de kilometri, asigurările vehiculelor, închirierea de mașini pe termen scurt, mediu și lung și soluții pentru mașini. Multe dintre componentele ecosistemului FCA conectat vor fi introduse treptat începând din 2019. Până în 2022 vor fi conectate toate vehiculele noi ale grupului Fiat – Chryrsler.