Samsung oferă asistent digital inteligent pentru Galaxy S8

1324

Compania sud-coreeană a declarat, că smartphone-ul Samsung Galaxy S8 va permite utilizatorilor să comande produse alimentare, să efectueze alte lucruri, fără a trece printr-o aplicație terță, ci pur și simplu prin faptul că vor avea un asistent virtual al telefonului (AI).

Samsung Electronics a declarat că va oferi un serviciu de asistent digital inteligent în smartphone-ul pilot viitor –Galaxy S8.

Galaxy S8 va permite utilizatorilor să comande produse alimentare sau să efectueze diferite sarcini, fără a trece printr-o aplicație terță, ei dispunând de un asistent personal virtual inteligent, a declarat un oficial Samsung.

Serviciul de inteligență artificială va fi, de asemenea, disponibil și în alte produse electronice de larg consum produse de Samsung, cum ar fi frigidere și aparate electrocasnice.

Compania a refuzat să dezvaluie ce sarcini specifice va efectua telefonul S8 prin funcția sa de inteligență artificială.

Samsung a intrat în cursa pentru a crea serviciul de asistent digital inteligent, când a achiziționat în octombrie Viv Labs Inc, un start-up din Silicon Valley.

Telefoanele anterioare și actuale Samsung ofera un serviciu asistent de voce numit „S Voice”, dezvoltat pe plan intern, dar această caracteristică nu a câștigat foarte multe aprecieri.

Directorii de la Samsung si Viv Labs au declarat că cea mai mare diferență dintre asistentul digital existent și cel care este în curs de dezvoltare este faptul că acesta din urmă va fi o „platformă deschisă AI„, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii terți vor fi în măsură să beneficieze de serviciile lui prin intermediul platformei Samsung.

„Smartphone-urile noastre Galaxy nu oferă servicii care să le permită consumatorilor să comande pizza sau cafea, dar noua platformă AI va permite consumatorilor să facă lucruri pe care le-ar face, de obicei, printr-o aplicație separată.” a declarat același oficial Samsung.

SURSĂABC News