Samsung colaborează cu Kvadrat pentru carcase la Galaxy S21+

510
Samsung colaboreaza cu Kvadrat pentru carcase la Galaxy S21
Sursa Foto: via phonearena.com

Într-un efort binevenit pentru a deveni mai ecologic, Samsung a încheiat din nou un parteneriat cu Kvadrat. Aceasta este companie daneză de textile fondată în 1986 care produce materiale durabile. Cam în aceeași perioadă a anului trecut, cele două companii s-au asociat pentru a crea mai multe modele de carcase ecologice foarte elegante pentru Galaxy S20+. Acum același lucru se întâmplă pentru noul model Samsung Galaxy S21+.

Kvadrat (care înseamnă „pătrat” în daneză) este un producător și furnizor de textile și produse conexe pentru arhitecți, designeri și consumatori privați din Europa și din întreaga lume. Kvadrat dezvoltă, de asemenea, materiale acustice absorbante pentru a elimina ecoul din clădirile mari și din spațiile deschise.

Carcase Kvadrat rezistente la șocuri pentru Galaxy S21+

Partea solidă interioară, rezistentă la șocuri, a carcasei este certificată de UL (Underwriters Laboratories) o companie de certificare a siguranței. Carcasele au un conținut reciclat de minim 20%, conform Samsung. Stratul exterior moale din fire de poliester este realizat în întregime din plastic topit și remodelat 100% post-consum. Aceste fire sunt apoi folosite la țeserea acestui material. Un fapt impresionant și inedit: o singură sticlă de plastic de 500 ml produce fire suficiente pentru două huse de telefon!

Această metodă de reciclare favorabilă viitorului ajută la eliminarea depozitelor de deșeuri de sticle de polietilen tereftalat (PET). În acest fel se reduc emisiile de dioxid de carbon, conform PhoneArena. Astfel, cumpărătorii care achiziționează aceste huse speciale pentru telefon, contribuie activ la reducerea poluării cu plastic. Comparativ cu metodele de producție convenționale de poliester, firele reciclate ale companiei Kvadrat sunt fabricate printr-un proces care consumă mai puțină energie.

Materialele Kvadrat sunt utilizate în arhitectura clădirilor The Gherkin (Londra), Muzeul de Artă Modernă (New York) și Sala de Concerte Walt Disney (Los Angeles). Reichstag (Berlin), Opera din Copenhaga și Opera din Oslo, folosesc materiale produse de Kvardat.

Carcasele de anul trecut au prezentat materialul Revive al lui Kvadrat. Anul acesta același material este oferit în nuanțe exclusiviste de Violet și Mint Grey. Deocamdată nu știm nimic despre disponibilitatea acestor huse Kvadrat. Este posibil ca aceste huse Kvadrat pentru Samsung Galaxy S21+ să fie disponibile doar pe anumite piețe.