Asistentul personal Bixby are unele probleme cu limba engleză

1487
Potrivit unei știri publicate în Wall Street Journal, Bixby nu a fost un student eminent atunci când vine vorba de învățarea limbii engleze. Aparent, asistentul personal AI a lui Samsung are mici scăpări la gramatică și are, de asemenea, unele probleme cu sintaxa. Aceasta înseamnă că Bixby întâmpină ceva dificultăți în crearea de propoziții în limba engleză. Problema, în ceea ce privește pe Samsung, este că asistenții concurenți, cum ar fi Google Assistant și Siri, nu au nici o problemă să compună o frază în engleză atunci când sunt chemați să facă acest lucru. Știrea din Wall Street Journal spune că această problemă se va rezolva înainte de sfârșitul lunii iunie mai înainte ca Bixby să fie lansat în S.U.A., cu o lună mai târziu decât lansarea din mai pe care Samsung o viza inițial. Întârzierea lansării lui Bixby ar putea afecta vânzările lui Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy S8+ în S.U.A., chiar dacă firma de cercetare de piață Ovum spune că doar 9% din utilizatorii de smartphone accesează în mod regulat asistentul lor personal. De asemenea doar 50% din consumatori se interesează la cumpărare de asistenții digitali precum Bixby, Siri, Cortana și Google Asistant.

Ovum Ltd. este o firmă independentă de analiză și consultanță a pieței, cu sediul în Londra, specializată în acoperirea globală a industriei IT și a telecomunicațiilor, face consultanță de piață orientată spre piață, axată pe sprijinirea furnizorilor de servicii digitale. A început activitatea în 1985. Ovum are birouri în Paris, New York, Boston, Dubai, Johannesburg, Melbourne, Seoul, Hong Kong și Tokyo.

Cu toate acestea, Samsung Galaxy S8 este pe cale de a depăși vânzările generate anul trecut de Samsung Galaxy S7. Acesta din urmă a devenit cel mai vândut smartphone din istoria Samsung. În mod evident, compania nu dorește o problemă cu Bixby, pentru a nu împiedica stabilirea unui nou record de vânzări. Ovum spune că există 3,5 miliarde de dispozitive active care au un asistent nativ AI la bord. Până în 2021, compania Ovum se așteaptă ca această cifră să ajungă la 7,5 miliarde de dispozitive active. Aceasta ar fi mai mult decât întreaga populație mondială estimată pentru acel an, pe baza calculelor efectuate de Biroul de recensământ din S.U.A. Asistentul Google este proiectat să aibă o cotă de piață de 23% printre asistenții AI până în 2021. Următorul pe această listă a companiei este Bixby cu o cotă de piață de 15%. Siri se situează al treilea cu 13%, urmat de Alexa cu 4%. Acest loc este unul foarte bun pentru Bixby, având în vedere că este cel mai tânăr dintre asistenții personali inteligenți, dar Samsung trebuie să îndrepte problema actuală pe care o are asistentul personal Bixby cu limba engleză.
SURSĂWSJ