Galaxy S8 / S8+ și Galaxy Tab S3 au certificare pentru uz clasificat în SUA

1266
Ca o recunoaștere a siguranței lor, telefoanele inteligente de înaltă definiție Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ și tableta Galaxy Tab S3 au primit certificare pentru uz clasificat în SUA. Telefoanele inteligente high-end produse de Samsung Electronics au mai fost certificate în trecut de guvernul american, considerându-le sigure pentru utilizare clasificată. Acum, gigantul sud-coreean a anunțat că cele mai recente smartphone-uri și tablete de ultimă generație au fost aprobate de Parteneriatul Național de Asigurare a Informațiilor (NIAP) în cadrul Programului de Evaluare a Criteriilor Comune pentru Securitatea Tehnologiei Informației. Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ și Samsung Galaxy Tab S3 au apărut acum în lista Commercial Solutions for Classified (CSFC). Acest lucru înseamnă că aceste dispozitive satisfac standardele riguroase de siguranță pentru a menține în siguranță informațiile clasificate necesare agențiilor și departamentelor federale, precum și a unor industrii și sectoare foarte sensibile din SUA. Samsung oferă de asemenea clienților IPSecurity VPN, o soluție singură pentru securitatea datelor.

VPN este o rețea privată virtuală (virtual private network), peste o rețea publică, precum internetul. Permite unui calculator sau dispozitiv ce poate fi conectat la rețea să trimită și să primească date peste rețele publice. Au mai multă securitate și intimitate și permit doar accesul utilizatorilor autentificați și folosesc tehnici de criptare.

Ne angajăm să urmărim și să validăm dispozitivele noastre pentru a îndeplini cele mai stricte certificări disponibile pe piață pentru a ne asigura că satisfacem nevoile clienților noștri conștienți de securitate. Cu această certificare, clienții noștri vor putea continua să se bucure de ușurința de utilizare care au ajuns să o aștepte de la dispozitivele Samsung, fără a compromite securitatea” a declarat Chris Balcik, vicepreședinte de vânzari la Samsung Electronics America. Criteriile comune pentru evaluarea securității tehnologiei informației reprezintă un standard recunoscut la nivel internațional care definește măsurile de securitate a informațiilor furnizate de producătorii de produse IT. Acesta este utilizat de 28 de guverne ca bază pentru propriile scheme de certificare. Samsung utilizează Profilul de protecție a fundamentelor dispozitivelor mobile (MDFPP) v3, ca bază pentru cea mai recentă evaluare a criteriilor comune. Acest profil de protecție nu numai că nu se referă la criptare, dar are și o viziune mai cuprinzătoare asupra capabilităților de securitate ale dispozitivelor. Anterior, Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge șiGalaxy S6 Edge + precum și Samsung Galaxy Note 5, au primit certificarea de la NIAP pentru utilizare clasificată de către guvernul american și oficialii agențiilor federale. Acum cele două telefoane Samsung Galaxy S8 și tableta Samsung Galaxy Tab S3 se vor alătura dispozitivelor Samsung certificate anterior.
VIASamMobile
SURSĂSamsung News