Sistemul de operare Tizen 3.0 este testat pe Gear S3 Classic și S3 Frontier  

1966

Noul sistem de operare de casă a lui Samsung – Tizen 3.0, este testat de către firma sud-coreeană pe Samsung Gear S3 Classic și S3 Frontier pentru o viitoare implementare pe aceste două modele ale firmei Samsung.

Smartwatch-ul Samsung Gear S3 este actualul dispozitiv wearables al companiei Samsung, bazat pe tehnologia Tizen, și a fost recunoscut și foarte apreciat de către consumatori pentru performanțe sale și design-ul deosebit. Ambele variante  Samsung Gear S3 Classic și Gear S3 Frontier se bucură de aprecieri unanime datorită performanțelor, designului și caracteristicilor de care dispun.

Acum o postare pe Twitter din partea unui forum sud-coreean sugerează că Tizen 3.0 este în prezent testat pe Gear S3 cu versiunea software / firmware CQI4. Actualizarea este considerată a fi în curs de dezvoltare și testare pentru toate modelele Gear S3, Classic și Frontier pentru variantele cu BT (Bluetooth) și LTE (Long-Term Evolution).

Nu este prima dată când această actualizare a fost menționată pentru Samsung Gear S3, Gear S3 care rulează în prezent versiunea Tizen 2.3.2.3 și toată lumea este mulțumită de acest sistem, fără probleme legate de baterie sau de performanță.

Dar acum cu o eventuală actualizare cu noul sistem de operare Tizen 3.0 așteptăm îmbunătățiri majore, cum ar fi o mai bună sincronizare cu telefonul smartphone prin Bluetooth și WiFi. Noua actualizare ne va aduce performanțe mai uimitoare ale UI – interfața cu utilizatorul, ceea ce poate părea un pic greu de înțeles, deoarece actuala interfață cu utilizatorul este destul de exactă și intuitivă.

UI – user interface, este locul în care se produc interacțiunile între oameni și mașini. Scopul este de a permite funcționarea și controlul eficient al unei mașini, a unui dispozitiv, de către un utilizator. O interfață cu utilizatorul trebuie să fie auto-explicativă, intuitivă, eficientă, plăcută și ușor de utilizat pentru a opera un dispozitiv mobil și pentru a produce rezultatul dorit.

Ne-am putea aștepta la un nou sistem de aranjare a icoanelor pe ecran, sistem care am văzut că noul Samsung Gear Sport îl are, Gear Sport fiind singurul tracker de fitness care rulează Tizen 3.0. Printre alte îmbunătățiri ce le așteptăm de la noul sistem Tizen 3.0 sunt: o viață mai bună a bateriei, o monitorizare a ritmului cardiac în timp real și o urmărire mai precisă a activității. Veți putea, de asemenea, să vă urmăriți mai bine consumul de calorii zilnic grație widget-urilor care se găsesc și pe Gear Sport.

În acest moment nu avem informații concrete referitoare la data de lansare a actualizării sau care piețe vor primi mai întâi această actualizare. Credem totuși că acest lucru se va întâmpla înainte de sărbătorile de sfârșit de an.

Sperăm că și Samsung Gear S2 va primi această actualizare cu Tizen 3.0, dar momentan nu avem nici un fel de informație despre acest lucru.

SURSĂTizenExperts