Google Fast Pair va debuta pe seria Samsung Galaxy S23

177
Google Fast Pair va debuta pe seria Samsung Galaxy S23
Sursa foto: via gizmochina.com

Funcția Google Fast Pair va debuta în curând pe smartphone-urile Android, conform mai multor informații recente. Toate datele sugerează că funcția de configurare rapidă Google va fi inclusă în seria Samsung Galaxy S23. Aceasta va fi lansată miercuri 1 februarie.

Fast Pair este o caracteristică dezvoltată de Google pentru a facilita configurarea noilor dispozitive Android. Funcția permite unui dispozitiv Android să detecteze un alt dispozitiv care nu a fost configurat încă. Când se întâmplă acest lucru, va apărea un meniu pop-up Pereche rapidă, permițând utilizatorilor să urmeze pașii de pe ecran pentru a-și muta datele de pe dispozitivul vechi pe cel nou. Aceste date pot include contacte, fotografii și alte informații personale, potrivit GizmoChina.

Seria Galaxy S23 va avea funcția Google Fast Pair

Google Fast Pair utilizează Bluetooth Low Energy și locația telefonului Android pentru a descoperi automat accesorii Bluetooth în imediata apropiere și apoi le conectează cu o simplă atingere. Funcția Google afișează chiar și o imagine a produsului pe care îl conectați. În toamna anului 2022, Google a extins tipurile de dispozitive care pot folosi Fast Pair pentru a include produse pentru casă inteligentă compatibile cu Matter. Va trebui să așteptăm să vedem ce tipuri de dispozitive inteligente de acasă acceptă în cele din urmă Fast Pair.

În prezent, Goolge Fast Pair acceptă căști și ceasuri inteligente, dar suportul pentru trackere de fitness va veni în curând. Când configurează un dispozitiv Galaxy, de exemplu, utilizatorii pot folosi aplicația Smart Switch de la Samsung pentru a-și muta datele. Caracteristica este similară cu modul în care codurile QR sunt utilizate pentru a configura alte dispozitive, utilizatorul scanând un cod pentru a iniția transferul de date.

Publicitatea reprezintă cea mai mare parte a veniturilor Google. În 2021, veniturile din reclame ale Google s-au ridicat la 209,49 miliarde USD. Majoritatea veniturilor din publicitate Google provin din publicitate în căutarea online.

Lansarea seriei Galaxy S23 va fi un moment convenabil pentru Google de a lansa funcția Google Fast Pair. Foarte mulți oameni probabil își vor actualiza telefoanele la cele mai recente modele Galaxy S23. Deoarece modelele Galaxy rulează pe One UI bazat pe Android, este de așteptat ca funcția să lucreze similar cu modul în care ceasurile Wear OS apar pe Fast Pair. În acest fel va fi un proces fără probleme și fără întreruperi pentru utilizatori.