Un smartphone Samsung surprinzător, cu ecran culisant

1610
Samsung se pare că vrea să facă și un alt tip de smartphone, cu telefon surprinzător cu un ecran glisant este dezvăluit în imaginile unui brevet de invenție depus de firma sud-coreeană. Cel mai mare producător de telefoane inteligente din lume a depus un brevet care descrie un terminal cu un ecran care alunecă orizontal pentru a dubla zona de afișare. Această tehnologie permite extinderea afișajului deoarece dispozitivul are două ecrane, o abordare diferită față de Samsung Galaxy X, care este un smartphone pliabil. Samsung își imaginează un smartphone touchscreen cu un ecran secundar care alunecă deasupra afișajului inițial, probabil pentru a permite extinderea afișajului, astfel încât utilizatorii să aibă un ecran mai larg fără a fi nevoiți să răstoarne telefonul pentru o vedere tip peisaj. Gigantul high-tech, trebuie să recunoaștem, este plin de imaginație. Dar nimic nu garantează că un astfel de dispozitiv, oricât de inovativ ar fi, ar putea fi comercializat într-o zi ca un viitor smartphone. Dar nici nu trebuie să excludem această posibilitate! Conform schițelor ce însoțesc cererea de brevet, în partea din spate telefonul are un singur senzor de cameră, cu butoane pe laturi pentru volum și putere, dar nu și un buton vizibil de acasă. Ceea ce ar însemna probabil un buton acasă pe ecran la fel cum găsim pe Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+. De asemenea pare absent senzorul de amprente, este posibil ca designul Samsung să nu țină cont de un scaner de amprente la acest tip de telefon, sau poate că pur și simplu nu apare în schițe.

Primul telefon mobil cu un scaner de amprente digitale a fost Toshiba G500 și G900 în 2007. Apple iPhone 5S cu scaner de amprente a fost lansat pe 10 septembrie 2013. După Apple în 2013 și alți producători de smartphone-uri au inclus scanarea amprentelor digitale în telefoanele lor high-end în 2014 și 2015, începând cu Samsung Galaxy S5.

Această cerere de brevet a fost depusă în februarie 2016, dar a fost publicată în 30 ianuarie 2018, deci este un brevet relativ nou în ceea ce privește aprobarea.
SURSĂPhoneAndroid