Acasă Audio Boxa Wireless Samsung R1

Boxa Wireless Samsung R1

Samsung R1 este cea mai mică și cea mai accesibilă ca preț boxă multiroom de la Samsung, situându-se prima în serie, înaintea lui R3, R5 și R7. Poate fi cea mai ieftină dintre modele, însă producătorul nu a renunțat la caracteristici, avându-le pe toate cele ale modelelor mai scumpe însă într-un format mai compact.

 

Design și conexiuni

Samsung R1 este versiunea la o scală mai mică a lui R5, măsurând cu aproximativ 8 cm mai puțin. Mărimea mai mică, formatul vertical și baza îngustă o fac și mai ușor de așezat pe birou sau mobilă.

Boxa are forma unui cilindru, cu un șanț între bază și difuzor ce dispersează sunetul emis. Finisajului negru mat îi lipsește strălucirea lui R7, însă aspectul său este ușor de reținut. Calitatea construcției este excelentă, boxa simțindu-se grea și solidă în mână, iar materialul negru ce îmbracă difuzorul îi oferă o tentă clasică.

Piesa de rezistență este capacul superior, întreaga suprafață fiind un pad de control sensibil la atingere. Mișcarea spre stânga sau dreapta face trecerea la piesa anterioară sau următoare, iar simpla atingere oprește playback-ul. Display-ul OLED a lui R5 a fost înlocuit cu un simplu LED situat în mijloc ce clipește la detectarea unei activități.

Boxa Wireless Samsung R1- Poze

Pe marginea capacului se găsesc butoanele de volum și de Mode, de asemenea sensibile la atingere. Butonul mod face schimbarea între intrări – Blueetooth, TV SoundConnect și Wi-Fi. O voce de femeie anunță utilizatorul asupra modului selectat. O apăsare lungă pe capacul de control trece boxa în stand-by, însă aceasta se închide automat după 15 minute fără activitate.

Un spațiu situat sub boxă ascunde ieșirea pentru cablul de alimentare, un port micro-USB și butonul ce ajută la conectarea boxei la o rețea. Nu există un mini-jack de 3.5 mm pentru surse externe – boxă strict wireless.

 

Caracteristici

Lista caracteristicilor este aceiași ca pentru R5 cu excepția difuzoarelor – utilzează un woofer de 3.6 inch aflat la bază față de cel de 5 inch a lui R5, însă cel de 1 inch din porțiunea superioară este identic. Aceste difuzoare dispersează sunetul prin Acoustic Lens, în toate direcțiile. Samsung numește această tehnologie Ring Radiator.

Majoritatea persoanelor se plimbă facând alte lucruri în timp ce ascultă muzică, astfel scopul acestei tehnologii este de a emite sunet de aceiași calitate în mod egal în toate direcțiile, indiferent unde te afli în cameră.

Samsung R1 este de asemenea capabil de Wi-Fi și Bluetooth 4.0. Dacă există mai multe boxe Samsung în locuință se poate crea un sistem multiroom, dirijat prin aplicația Multiroom App 2.0. Utilizând aplicația se poate reda muzică de pe smartphone, dispozitive DLNA și o listă generoasă de servicii onlice incluzând Spotify, Deezer, Murfie, Napster, Qobuz, 7digital, 8tracks, TuneIn și Rdio. Din pacate lipsesc servicii precum Tidal și în special SoundCloud.

R1 poate reda formate audio Hi-res, incluzând FLAC, ALAC, AIFF și WAV până la 192 kHz/24-bit. Nu în ultimul rând, prin TV Sound Connect , R1 poate fi conectat la un TV Samsung compatibil.

 

Aplicația Multiroom App

Aplicația de smarthphone este simplu de utilizat. Interfața este simplă și organizată astfel încât să permită accesul la diverse surse de muzică cu o ușurință uimitoare.

Ecranul principal permite accesul la orice, prin selectarea butonului Music Source deschizându-se o listă cu toate serviciile muzicale și dispozitivele DLNA disponibile.

Controlarea unui sistem multiroom nu este dificilă. Fiecare boxă din sistem este afișată cu butoane de volum individuale și egalizator. Se pot trimite diferite surse fiecărei boxe sau gruparea lor și redarea aceleași surse.

 

Performanță

Primul lucru care se poate spune despre Samsung R1 este puterea surprinzătoare pe care o are pentru un format atât de compact. Sunetul emis umple camera cu ușurință și mulțumită tehnologiei Samsung Ring Radiator, sunetul rămâne profund și detaliat independent de localizarea ascultătorului. R5 este ceva mai pontentă dar fără diferențe mari.

vezi oferta emag ilovesamsung

Boxa Wireless Samsung R1

CUPRINS

Samsung R1 poate fi cea mai mică boxă multiroom de la Samsung dar merită financiar față de mai marele R5. Se obțin aceleași caracteristici și design prietenos – dar, și mai impresionant, aceiași putere și sunet pătrunzător. Cilindrul subțire umple cu ușurință o cameră cu sunet omnidirecțional, permitându-i ascultătorului să se plimbe în jur fără să observe vreo modificare în adâncimea tonului sau bass-ului, în timp ce claritatea înaltelor face ascultarea și mai entuziasmantă. 

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...