Acasă Audio Boxa Wireless Samsung R1

Boxa Wireless Samsung R1

Samsung R1 este cea mai mică și cea mai accesibilă ca preț boxă multiroom de la Samsung, situându-se prima în serie, înaintea lui R3, R5 și R7. Poate fi cea mai ieftină dintre modele, însă producătorul nu a renunțat la caracteristici, avându-le pe toate cele ale modelelor mai scumpe însă într-un format mai compact.

 

Design și conexiuni

Samsung R1 este versiunea la o scală mai mică a lui R5, măsurând cu aproximativ 8 cm mai puțin. Mărimea mai mică, formatul vertical și baza îngustă o fac și mai ușor de așezat pe birou sau mobilă.

Boxa are forma unui cilindru, cu un șanț între bază și difuzor ce dispersează sunetul emis. Finisajului negru mat îi lipsește strălucirea lui R7, însă aspectul său este ușor de reținut. Calitatea construcției este excelentă, boxa simțindu-se grea și solidă în mână, iar materialul negru ce îmbracă difuzorul îi oferă o tentă clasică.

Piesa de rezistență este capacul superior, întreaga suprafață fiind un pad de control sensibil la atingere. Mișcarea spre stânga sau dreapta face trecerea la piesa anterioară sau următoare, iar simpla atingere oprește playback-ul. Display-ul OLED a lui R5 a fost înlocuit cu un simplu LED situat în mijloc ce clipește la detectarea unei activități.

Boxa Wireless Samsung R1- Poze

Pe marginea capacului se găsesc butoanele de volum și de Mode, de asemenea sensibile la atingere. Butonul mod face schimbarea între intrări – Blueetooth, TV SoundConnect și Wi-Fi. O voce de femeie anunță utilizatorul asupra modului selectat. O apăsare lungă pe capacul de control trece boxa în stand-by, însă aceasta se închide automat după 15 minute fără activitate.

Un spațiu situat sub boxă ascunde ieșirea pentru cablul de alimentare, un port micro-USB și butonul ce ajută la conectarea boxei la o rețea. Nu există un mini-jack de 3.5 mm pentru surse externe – boxă strict wireless.

 

Caracteristici

Lista caracteristicilor este aceiași ca pentru R5 cu excepția difuzoarelor – utilzează un woofer de 3.6 inch aflat la bază față de cel de 5 inch a lui R5, însă cel de 1 inch din porțiunea superioară este identic. Aceste difuzoare dispersează sunetul prin Acoustic Lens, în toate direcțiile. Samsung numește această tehnologie Ring Radiator.

Majoritatea persoanelor se plimbă facând alte lucruri în timp ce ascultă muzică, astfel scopul acestei tehnologii este de a emite sunet de aceiași calitate în mod egal în toate direcțiile, indiferent unde te afli în cameră.

Samsung R1 este de asemenea capabil de Wi-Fi și Bluetooth 4.0. Dacă există mai multe boxe Samsung în locuință se poate crea un sistem multiroom, dirijat prin aplicația Multiroom App 2.0. Utilizând aplicația se poate reda muzică de pe smartphone, dispozitive DLNA și o listă generoasă de servicii onlice incluzând Spotify, Deezer, Murfie, Napster, Qobuz, 7digital, 8tracks, TuneIn și Rdio. Din pacate lipsesc servicii precum Tidal și în special SoundCloud.

R1 poate reda formate audio Hi-res, incluzând FLAC, ALAC, AIFF și WAV până la 192 kHz/24-bit. Nu în ultimul rând, prin TV Sound Connect , R1 poate fi conectat la un TV Samsung compatibil.

 

Aplicația Multiroom App

Aplicația de smarthphone este simplu de utilizat. Interfața este simplă și organizată astfel încât să permită accesul la diverse surse de muzică cu o ușurință uimitoare.

Ecranul principal permite accesul la orice, prin selectarea butonului Music Source deschizându-se o listă cu toate serviciile muzicale și dispozitivele DLNA disponibile.

Controlarea unui sistem multiroom nu este dificilă. Fiecare boxă din sistem este afișată cu butoane de volum individuale și egalizator. Se pot trimite diferite surse fiecărei boxe sau gruparea lor și redarea aceleași surse.

 

Performanță

Primul lucru care se poate spune despre Samsung R1 este puterea surprinzătoare pe care o are pentru un format atât de compact. Sunetul emis umple camera cu ușurință și mulțumită tehnologiei Samsung Ring Radiator, sunetul rămâne profund și detaliat independent de localizarea ascultătorului. R5 este ceva mai pontentă dar fără diferențe mari.

vezi oferta emag ilovesamsung

Boxa Wireless Samsung R1

CUPRINS

Samsung R1 poate fi cea mai mică boxă multiroom de la Samsung dar merită financiar față de mai marele R5. Se obțin aceleași caracteristici și design prietenos – dar, și mai impresionant, aceiași putere și sunet pătrunzător. Cilindrul subțire umple cu ușurință o cameră cu sunet omnidirecțional, permitându-i ascultătorului să se plimbe în jur fără să observe vreo modificare în adâncimea tonului sau bass-ului, în timp ce claritatea înaltelor face ascultarea și mai entuziasmantă. 

Stiri

Care telefon merită cumpărat: Galaxy Note 20 Ultra sau Galaxy Note 10+?

Smartphone-ul Galaxy Note 20 Ultra este noua bijuterie Samsung. A fost conceput și construit pe baza unui alt excelent smartphone Samsung: Galaxy...

Galaxy Tab S7+: Android nu a avut niciodată o tabletă atât de bună

Samsung a lansat săptămâna trecută două tablete premium, Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+. Ambele excelente. Cu design frumos, performanțe puternice...

Samsung Galaxy Note 20 lansat și în Mystic Blue în India

La Samsung Unpacked 2020, Samsung a prezentat în cele din urmă pe Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra. Aceste dispozitive...

Actualizarea „Alt Z Life” pentru Galaxy A51 și A71 lansată de Samsung

Pentru a îmbunătăți securitatea smartphone-urilor sale și pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, Samsung a lansat ieri un nou update care a debutat...

Comparație: Galaxy Note 20 Ultra vs Galaxy S20 Ultra

Când Samsung a lansat Galaxy S20 Ultra în primăvară, câteva lucruri au devenit clare. Aeronava are tot ce ți-ai putea dori la...

Galaxy M51 aproape de lansare, a apărut pe site-ul oficial Samsung

Zvonurile care înconjoară Galaxy M51 au susținut că Samsung ar putea să îl dezvăluie în septembrie. Receptorul a primit deja certificarea de...

Samsung Display acuză doi cercetători de spionaj în beneficiul Chinei

Doi cercetători de la Samsung Display și un oficial, partener extern, au fost arestați la sfârșitul săptămânii trecute. Atunci procurorii sud-coreeni i-au...