Acasă Audio Samsung Multi Room Audio WAM750 - M7

Samsung Multi Room Audio WAM750 – M7

Samsung Multi Room Audio WAM750 sau M7 pe scurt, este o boxă portabilă capabilă de streaming din diverse surse însă având ca principală caracteristică capacitatea multiroom. Astfel utilizatorul poate reda muzica de pe o tabletă sau smartphone cu aplicația Samsung Multiroom în orice cameră din locuință unde se găsește o M7.

Alături de boxele M3 si M5, M7 este răspunsul Samsung față de Sonos, principalul reprezentant al device-urile de streaming multiroom. Din urmă vin și celelalte companii care au lansat în aceiași categorie de device-uri boxele NP8740 de la LG precum boxele bazate pe platforma media Qualcomm’s AllPlay de la Panasonic.

Design și conexiuni Samsung M7

M7 are un design distinct, încercând să imite butonului Play, printr-o formă triunghiulară. O notă de eleganța este adusă de grilajul frontal curbat și colțurile rotunjite, în timp ce partea superioară este stilizată având un aspect glossy. Deși este un pic „grăsuță”, estetic nu deranjează prin mărime. Din față singurele elemente vizibile sunt grilajul anterior și un LED mic, albastru oferindu-i un aspect minimalist. Sunt disponibile în două culori : negru și alb.

Absența butoanelor și a unei telecomenzi dă inițial o senzație de confuzie însă totul poate fi controlat prin intermendiul unui device mobil cu aplicația Samsung Multiroom. Pe partea superioară se găsesc totuși câteva butoane, printre care și butoul de volum sensibil la atingere. Alături sunt prezente un icon pentru radio, util la scannarea posturilor și un icon pentru NFC. Nu este prezent nici un buton pentru on/off, device-ul fiind controlat prin detectarea sau nu a semnalului.

Samsung M7 -1- ilovesamsung

Boxele pot fi poziționate orizontal sau vertical în funcție de spațiul disponibil. În poziția verticală pentru stabilitate este prezent un picior detașabil iar senzorul de mișcare sesizează poziția trecând boxa în modul mono. Pentru poziția orizontala sunt prevăzute mici picioare de cauciuc care ofera protecție împotriva vibrațiilor și a zgârieturilor.

Calitatea construcției este impresionantă oferind o senzație de greutate. Pentru utilizarea M7 ca sistem multiroom, este necesară achiziționarea unui hub, mai precis a WAM250 Hub. Aceasta este o mică cutie neagră ce face legătura între router și boxe fiind prevăzută cu un panel anterior ce afișează starea sa. Conectarea boxelor la router se poate face și în absența unui hub prin intermediul Wi-Fi (posibilitatea absentă la Sonos) sau prin Ethernet. Pe posterior sunt prezente două butoane : Speaker Add și WPS Wi-Fi Setup. Dată fiind conectivitatea wireless, numărul de de port-uri posterioare este limitat, mai fiind dispobil un jack de 3.5 mm pentru atașarea unor dispozitive non-wireless. Aceste butoane și port-uri sunt ascunse printr-un capac de plastic prevăzut cu găuri pentru trecerea cablurilor.

Caracteristici Samsung M7

Atracția principala a M7 este streaming-ul multiroom, utilizatorul putând reda muzică la multiple M7 în întreaga locuință. Se pot reda melodii sau surse diferite pentu fiecare boxă individual sau aceiași melodie pe toate boxele. Un router bun poate suporta până la 16 boxe. Cu 5 boxe conectate la un Samsung TV cu SoundConnect se poate crea un sistem home cinema.

Muzica poate avea ca sursă un PC, drive-uri NAS, telefoane sau alte dispozitive conectate la rețeaua locuinței. Redarea este excelentă pentru formate precum WAV, MP3, WMA, AAC, OGG, ALAC, AIFF și FLAC. Se poate reda de asemenea muzică prin diverse servicii de streaming. Un avantaj al lui M7 față de Sonos este suportarea conectivității prin Bluetooth însă doar cu o boxă, nu și cu cele din alte camere.

Performanță  Samsung M7

Primele impresii asupra performanței lui M7 sunt excelente. Sunetul este clar, agreabil, cu un balans bun pe întreaga gamă de frecvențe. Punctul forte a lui M7 este bass-ul. Frecvențele joase sunt bine integrate, oferind o adâncime satisfăcătoare muzicii. Astfel cele mai potrivite genuri pentru aceste boxe fiind hip-hop-ul și muzica electronică, fanii celorlalte genuri fiind nevoiți să facă modificări ale bass-ului în egalizator.

Volumul boxelor este suficient pentru a acoperi o cameră cu ușurință fără să se atingă volumul maxim și fără să apară distorsiuni. M7 face o treabă bună și cu frecvențele înalte, percuția și instrumentele cu corzi fiind redate clar. Sunetele stereo sunt redate precis, cu o trecere curată între canale. La așezarea a două M7 verticale cu o configurație stereo, sunetul este mai îndrăzneț oferind senzația de scală largă caracteristică unor boxe mari. Un punct slab al acestor boxe este redarea sunetelor subtile, precum, respirația, sunetele de fundal ce se pierd în sunetul dominat de bass.

Concluzie asupra Samsung M7

Printre avantajele sale față de Sonos se numără conectivitatea prin Bluetooth și Wi-Fi. De asemenea prin design-ul distinct triunghiular și construcția solidă.

Dezavantajele sunt numărul reduse de servicii de streaming disponibile și în special lipsa redării clare a detaliilor, sunetul fiind predominat de puternicul bass. De asemenea nici prețul nu este un punct forte în special pentru utilizatori ce doresc multiple boxe.

Per total, ca prin pas în categoria sistemelor multiroom, Samsung a făcut o treabă grozavă ce poate egala Sonos la majoritatea aspectelor.

vezi oferta emag ilovesamsung

Boxa protabila Samsung M7

CUPRINS

O boxă M7 oferă un sunet puternic, echilibrat redat excelent chiar și la volum înalt iar cuplarea a două M7 poate oferi o performanță la nivelul unor boxe mari. Samsung M7 este un sistem de boxe multiroom impresionant ușor de configurat și funcționează perfect prin intuitiva aplicație Multiroom.

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...