Pareri si Impresii despre Samsung Galaxy Camera 2

2216

Deşi Samsung Galaxy Camera nu a fost prima cameră care a utilizat sistemul de operare Android ca interfaţă, ea merită a fi menţionată deoarece a fost prima cameră care a integrat cu succes o versiune up to date a sistemului de operare. Era foarte logic de folosit, un dispozitiv Android care putea face concurenţă multor smartphone-uri, dar şi-a ratat ţinta atunci când vine vorba despre unele dintre cele mai importante caracteristici pentru o cameră. Deşi s-a dorit a fi o cameră în adevăratul sens al cuvântului, putem spune că nu a reuşit să îşi atingă potenţialul.

Samsung Galaxy Camera 2 seamănă foarte bine cu dispozitivul original. De fapt, este puţin mai mare, dar are aceleaşi lentile optice 21x, un procesor mai rapid şi o versiune software îmbunătăţită. Tot timpul mai bun. De data aceasta, Samsung a ales să renunţe la slotul SIM, Wi-Fi devenind singura modalitate de partajare.

Caracteristici generale:

Samsung Galaxy Camera 2 are un senzor CMOS de 16.2 megapixeli şi lentile optice 21x care sunt echivalentul de 35mm a celor de 23-483mm. Dispune de stabilizare optică de imagine, o distanţă de focalizare minimă de 10 cm şi poate înregistra imagini cu 4 cadre pe secundă în modul fotografiere continuă.

Galaxy Camera 2 are sistem Android v4.3 (Jellybean) care îi permite să se conecteze la multe aplicaţii pentru camere şi reţele sociale pentru editarea şi partajarea fotografiilor. Wi-fi face mai uşoară partajarea fotografiilor, dar îl puteţi utiliza şi pentru a vă conecta la telefon pentru fotografiere la distanţă.

Are un spaţiu de stocare de 8GB , dar camera vine preinstalată cu Dropbox şi timp de 2 ani aveţi 50GB spaţiu de stocare cloud gratuit – puteţi de asemenea să adăugaţi un card MicroSD de până la 64GB, deci nu veţi rămâne niciodată fără spaţiu de stocare! Camera este dotată cu numeroase moduri printre care se numară şi light trace, interval shooting, drama, action freeze, rich tone HDR şi multe altele.

amsung Galaxy Camera 2 -1- ilovesamsung

Videoclipurile se întregistrează full HD 1080p cu 30 cadre pe secundă. Aproape toată suprafaţa din spatele camerei este acoperită de un ecran de 4.8 inch HD cu o raţie 16:9 – ideală pentru a urmări filme.

Caracteristici cheie Samsung Galaxy Camera 2:

 • Senzor BSI CMOS de 16.3 megapixeli
 • Lentile 21x zoom optic ( 35mm echivalentul: 23 – 483mm)
 • Stabilizare optică de imagine
 • Ecran HD 4.8 inch 1280×720 pixeli
 • Wifi şi GPS
 • Android 4.3 (Jellybean)
 • Control manual deplin
 • 8 GB memorie
 • Înregistrare video full HD 1080p
 • ISO 100-3200
 • Distanţă minimă de focaliazare 10 cm
 • Mod panorama
 • 4 cadre pe secunda în modul fotografiere continuă
 • Disponibil în alb şi neo negru

Utilizarea lui Samsung Galaxy Camera 2:

Samsung Galaxy Camera are un aspect foarte interesant cu partea din faţă cauciucată pentru a fi mai uşor de ţinut în mână. Este destul de grea, dar cu aproximativ 20g mai uşoară decât modelul precedent. Ceea ce face ca această cameră să se evidenţieze, este ecranul absolut uimitor care acoperă partea din spate a camerei. Arată excelent, iar utilizarea camerei devine o adevărată plăcere. Cu excepţia butonului de pornire şi zoom-ul, toate celelalte setări şi meniuri se fac prin intermediul ecranului. Este interactiv şi este foarte uşor de navigat prin meniuri.

Samsung Galaxy Camera 2 -2- ilovesamsung

Când folosiţi controlul manual, setările acoperă ecranul, dându-vă acces la ISO, la compensarea expunerii şi la deschiderea şi viteza obturatorului. Bliţul se activează când utilizaţi butonul de sus al camerei.

Camera poate fi activată şi vocal, o puteţi porni, puteţi face fotografii, să înregistraţi videoclipuri, să mergeţi la galerie şi multe altele prin comenzi vocale. Din cauza lipsei de broadband a telefoniei mobile, folosirea NFC este cât se poate de normală pentru că astfel puteţi accesa un smartphone Galaxy sau orice alt dispozitiv cu NFC încorporat pentru a transfera fotografiile realizate.

Camera:

Detaliile tehnice pentru Galaxy Camera 2 sunt puţin înşelătoare, deoarece aparent nimic nu s-a schimbat faţă de versiunea precedentă – ambele dispozitive au un senzor de 16 megapixeli, autofocus assit light, zoom optic de 21x, stabilizare optică de imagine şi înregistrare video de 1080p HD. Pe hârtie, cele mai mari schimbări faţă de Galaxy Camera par să fie de design, deşi în realitate Galaxy Camera 2 a suferit multe îmbunătăţiri. Generaţia a doua a acestui model este mai bună decât prima.

Viteza de procesare pentru HDR –  pe care Samsung îl numeşte modul „Tonuri bogate” – sau o imagine panoramică este mult mai mare, permiţându-vă să faceţi următoarea fotografie mai rapid, fără să fie nevoie să aşteptaţi să termine camera de gândit. Nu în ultimul rând, calitatea mecanismului de stabilizare optică a imaginii a fost şi el îmbunătăţit.

Deşi nu este o schimbare atât de vizibilă cu un zoom scurt sau când zoom-ul nu este la 1x, se vede o mare diferenţă atunci când este la 21X. O altă îmbunătăţire este faptul că Samsung a reuşit să intensifice experienţa de fotografiere prin separarea setării expunerii de setarea focalizării.

Performanţă:

Fiind un dispozitiv Android, Galaxy Camera 2 funcţionează pe Android 4.3 Jelly Bean. Pentru a susţine experienţa Android şi de fotografiere, Samsung a echipat Galaxy Camera 2 cu un procesor quad core 1.6GHz mai puternic. Deşi nici camera iniţială Galaxy nu a fost înceată atunci când vine vorba de a deschide aplicaţii, caii putere în plus ajută la procesarea imaginilor, mai ales atunci când vine vorba de modul Night, HDR sau Panoramic.

Galaxy Camera 2 vine dotată cu spaţiu de stocare de 8GB şi un card micro SDXC care le permite utilizatorilor să adauge până la 128 GB. Camera are 2 GB de RAM deci nu ar trebui să aveţi probleme când realizaţi mai multe acţiuni deodată. În mod surprinzător, deşi nu sunt probleme de încetinire sau blocare atunci când lansaţi sau utilizaţi aplicaţii, am constatat o uşoară încetinire atunci când am deschis filmul camerei. Să sperăm ca pe viitor un firmware va rezolva această problemă.

Ca şi cameră, calitatea imaginii este la fel de bună ca la o cameră normală, compactă cu un zoom mai mare, dar acest zoom de 21X încearcă să facă prea multe şi nu reuşeşte să producă imagini foarte clare. Ceea ce face ca această cameră să se vândă este interfaţa Android. Este atât de avansată încât nu are competiţie. Implementarea lui Android 4.3 (JellyBean) a fost un real succes, Dropbox-ul este fără cusur iar opţiunile de partajare nu pot fi întrecute de nicio altă cameră.

vezi oferta emag ilovesamsung