Acasă Stiri Comparație: Galaxy A6 vs Galaxy J6, principalele diferențe

Comparație: Galaxy A6 vs Galaxy J6, principalele diferențe

Samsung Galaxy A6 și Galaxy J6 au apărut pe piață în luna mai a acestui an. Ambele vin cu numărul șase și acest număr este primul lucru ce le aseamănă. Sunt, de asemenea, cele mai ieftine smartphone-uri Samsung din 2018.

Încercăm acum să facem o comparație iar de aici să puteți concluziona, care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Într-o recentă comparație între modelele Samsung Galaxy A6 / Galaxy A6+ cu modelul Samsung Galaxy A8, am ajuns la concluzia că Galaxy A6 în sine este un „smartphone de bază” bun, solid și eficient. Samsung Galaxy J6 este mai ieftin, dar dispune de un hardware în mare parte comparabil.

Să vedem mai întâi care sunt diferențele:

De fapt, lista diferențelor dintre Galaxy J6 și Galaxy A6 este scurtă: materiale, camere și actualizări. Corpul lui Galaxy A6 este alcătuit în întregime din metal. În afară de placa de sticlă care acoperă ecranul în față, restul dispozitivului este din aliaj de aluminiu. Galaxy J6 are o construcție similară, dar din policarbonat. De plastic, deci. Asta nu înseamnă că spatele este detașabil, iar acumulatorul este interschimbabil. Nu sunt.

Nu înseamnă că Galaxy J6 se simte mai puțin ferm. Parțial din cauza greutății mai mici, telefonul se simte încă solid și robust. Dar datorită materialelor, modelul Galaxy J6 are un aspect mai puțin „premium” decât A6 și A6+. Ar trebui, de asemenea, să subliniem că, în cele din urmă, aceasta este o problemă de gust.

Altă diferență se regăsește în camere. Galaxy A6 are două camere de 16 MP. Camera din spate are o deschidere f / 1,7 iar camera din față este f / 1,9. Galaxy J6 are în față și în spate câte o cameră de 13 MP, ambele cu o deschidere f / 1,9. Diferența de rezoluție nu este atât de importantă, dar deschiderea mai mare a lui A6 înseamnă că poți face fotografii mai bune în mai puțină lumină. În plus, numai A6 are o opțiune HDR în timp real, ceea ce mărește intervalul dinamic al clikurilor. Diferența dintre J6 și A6+ este, desigur, și mai mare: acesta din urmă are o cameră frontală de 24 MP și o cameră dublă la spate.

Diferența dintre camere este deci un aspect important în alegerea dintre A6 sau J6. Galaxy A6 are o cameră foarte decentă, chiar dacă dispozitivul, desigur, nu ajunge la nivelul unui Galaxy S sau Galaxy Note. Camera lui Galaxy J6 este suficientă dacă luați ocazional o fotografie pentru a o partaja prin intermediul WhatsApp sau Facebook.

Cu toate acestea, există o diferență mai importantă pe care trebuie să o abordăm. Samsung a furnizat până acum două upgrade-uri majore Android în seria Galaxy A. Modelul A6 se lansează acum cu Android 8.0 Oreo, dar așteptăm o actualizare a versiunii Android 9.0 ‘P’ în 2019, iar în 2020 și un upgrade la următoarea versiune a sistemului.

Până în prezent, Samsung a oferit întotdeauna seriei Galaxy J doar o actualizare Android mare. Galaxy J6, probabil, va face acest lucru în 2019 cu un upgrade la Android 9.0, dar rămâne aici. Cu excepția cazului în care politica de actualizare pentru seria Galaxy J va fi revizuită și extinsă în anii următori. Cu toate acestea, modelele J6 și A6 primesc o actualizare de securitate trimestrial cel puțin doi ani – până în mai 2020 sau mai mult. Deci, în afară de upgrade-urile mari ale Android, nu există nicio diferență între cele două în ceea ce privește securitatea.

Ce nu este diferit:

Foarte mare nu este diferența de preț între Galaxy A6 și Galaxy J6. Deci, ați putea crede că ambele dispozitive sunt în mare parte aceleași – și veți avea dreptate. Ambele dispozitive funcționează pe procesorul Samsung Exynos 7870, au 3 GB de memorie RAM și capacitatea de stocare de 32 GB și posibilitatea de a instala o cartelă de memorie. De asemenea, ambele au un ecran AMOLED de 5,6 inch cu 1480 x 720 pixeli, iar acestea sunt în mod substanțial egale în mărime – J6 este cu jumătate de milimetru mai gros.

Atât A6 cât și J6 au un senzor de amprentă digitală, plasat pe partea din spate lângă aparatul foto. De asemenea, puteți utiliza recunoașterea feței ca metodă de securitate pe ambele dispozitive, pe lângă amprenta dvs. Bateria din ambele telefoane are aceeași capacitate 3.000 mAh.

Indiferent de dispozitivul pe care îl achiziționați, rulează pe Android 8.0 Oreo, inclusiv interfața Samsung Experience 9.0. Aceasta oferă pe ambele telefoane caracteristici cum ar fi: Folderul securizat, Dual Messenger, Multi-fereastră, Samsung Cloud Drive cu 15 GB de spațiu de stocare gratuit, magazinul Theme. Apoi, există radioul FM și ambele smartphone-uri A6 și J6 sunt cu două cartele SIM.

În ceea ce privește funcțiile și caracteristicile, Galaxy J6 și Galaxy A6 sunt, prin urmare, în mare măsură comparabile. Numai atunci când A6 face și J6 nu, un upgrade la un nou sistem de operare să-i spunem Android „X” în 2020, poate diferențele să devină mai mari, dar acum este la nivel speculativ.

În Concluzie:

Samsung Galaxy A6 este mai scump, are un corp metalic și camere de luat vederi mai bune și (probabil) primește o actualizare Android în plus.

Galaxy J6 are în mare parte același hardware, funcții și perioadă de suport, dar are un corp de plastic și camere de o calitate mai slabă. Pentru că el este puțin mai ieftin. Dar nu atât de mult, de fapt.

Pe baza acestor diferențe și similitudini, sperăm că sunteți bine informat și puteți alege în cunoștință de cauză între Galaxy A6 și Galaxy J6. În ceea ce ne privește, este clar că Samsung Galaxy A6 oferă mai multă valoare pentru ceva mai mulți bani. Dar, după cum a spus, faceți exact ceea ce credeți că este bine, alegerea este la dvs.

Stiri

Caz de coronavirus la fabrica Samsung din Gumi, poate afecta Galaxy S20

Unitatea de producție de smartphone-uri a companiei Samsung din Gumi, provincia Gyeongsang de Nord, a fost închisă în weekend din cauza unui...

Google Stadia pe mai multe telefoane Samsung, inclusiv seria Galaxy S20

Google Stadia a ieșit din faza de teste, dar încă nu merge la capacitatea deplină. În plus, lista dispozitivelor compatibile încă se...

Samsung începe producția de masă de cipuri EUV de 6 și 7nm

Samsung Electronics a anunțat că noua sa linie de fabricație de semiconductori de ultimă generație din Hwaseong, Coreea, a început producția în...

Galaxy Chromebook primește o variantă LTE și o dată de lansare

Samsung a dezvăluit Galaxy Chromebook luna trecută și este poate cel mai bun Chromebook pe care l-am văzut vreodată. Compania a menționat...

Pablo Escobar Fold 2 – Nu e țeapă, e un Galaxy Fold vândut cu 399$

Cu relativ puțin timp în urmă, fratele lui Pablo Escobar a promis că va lansa un telefon pliabil de 349 dolari. Inutil...

Android Auto Wireless funcționează cu Galaxy S20 și Galaxy Z Flip

Google a adăugat în mod oficial Android Auto Wireless ca suport pentru Samsung Galaxy S20 și Galaxy Z Flip. Aproape fiecare telefon...

Notificare Samsung „ciudată” privind Find my Phone. Ce s-a întâmplat?

Posesorii dispozitivelor Samsung Galaxy au primit zilele trecute o notificare ciudată de la „Găsește-mi telefonul – Find my Phone”. Posesorii de smartphone-uri...