Acasă Stiri Comparație: Galaxy A6 vs Galaxy J6, principalele diferențe

Comparație: Galaxy A6 vs Galaxy J6, principalele diferențe

Samsung Galaxy A6 și Galaxy J6 au apărut pe piață în luna mai a acestui an. Ambele vin cu numărul șase și acest număr este primul lucru ce le aseamănă. Sunt, de asemenea, cele mai ieftine smartphone-uri Samsung din 2018.

Încercăm acum să facem o comparație iar de aici să puteți concluziona, care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Într-o recentă comparație între modelele Samsung Galaxy A6 / Galaxy A6+ cu modelul Samsung Galaxy A8, am ajuns la concluzia că Galaxy A6 în sine este un „smartphone de bază” bun, solid și eficient. Samsung Galaxy J6 este mai ieftin, dar dispune de un hardware în mare parte comparabil.

Să vedem mai întâi care sunt diferențele:

De fapt, lista diferențelor dintre Galaxy J6 și Galaxy A6 este scurtă: materiale, camere și actualizări. Corpul lui Galaxy A6 este alcătuit în întregime din metal. În afară de placa de sticlă care acoperă ecranul în față, restul dispozitivului este din aliaj de aluminiu. Galaxy J6 are o construcție similară, dar din policarbonat. De plastic, deci. Asta nu înseamnă că spatele este detașabil, iar acumulatorul este interschimbabil. Nu sunt.

Nu înseamnă că Galaxy J6 se simte mai puțin ferm. Parțial din cauza greutății mai mici, telefonul se simte încă solid și robust. Dar datorită materialelor, modelul Galaxy J6 are un aspect mai puțin „premium” decât A6 și A6+. Ar trebui, de asemenea, să subliniem că, în cele din urmă, aceasta este o problemă de gust.

Altă diferență se regăsește în camere. Galaxy A6 are două camere de 16 MP. Camera din spate are o deschidere f / 1,7 iar camera din față este f / 1,9. Galaxy J6 are în față și în spate câte o cameră de 13 MP, ambele cu o deschidere f / 1,9. Diferența de rezoluție nu este atât de importantă, dar deschiderea mai mare a lui A6 înseamnă că poți face fotografii mai bune în mai puțină lumină. În plus, numai A6 are o opțiune HDR în timp real, ceea ce mărește intervalul dinamic al clikurilor. Diferența dintre J6 și A6+ este, desigur, și mai mare: acesta din urmă are o cameră frontală de 24 MP și o cameră dublă la spate.

Diferența dintre camere este deci un aspect important în alegerea dintre A6 sau J6. Galaxy A6 are o cameră foarte decentă, chiar dacă dispozitivul, desigur, nu ajunge la nivelul unui Galaxy S sau Galaxy Note. Camera lui Galaxy J6 este suficientă dacă luați ocazional o fotografie pentru a o partaja prin intermediul WhatsApp sau Facebook.

Cu toate acestea, există o diferență mai importantă pe care trebuie să o abordăm. Samsung a furnizat până acum două upgrade-uri majore Android în seria Galaxy A. Modelul A6 se lansează acum cu Android 8.0 Oreo, dar așteptăm o actualizare a versiunii Android 9.0 ‘P’ în 2019, iar în 2020 și un upgrade la următoarea versiune a sistemului.

Până în prezent, Samsung a oferit întotdeauna seriei Galaxy J doar o actualizare Android mare. Galaxy J6, probabil, va face acest lucru în 2019 cu un upgrade la Android 9.0, dar rămâne aici. Cu excepția cazului în care politica de actualizare pentru seria Galaxy J va fi revizuită și extinsă în anii următori. Cu toate acestea, modelele J6 și A6 primesc o actualizare de securitate trimestrial cel puțin doi ani – până în mai 2020 sau mai mult. Deci, în afară de upgrade-urile mari ale Android, nu există nicio diferență între cele două în ceea ce privește securitatea.

Ce nu este diferit:

Foarte mare nu este diferența de preț între Galaxy A6 și Galaxy J6. Deci, ați putea crede că ambele dispozitive sunt în mare parte aceleași – și veți avea dreptate. Ambele dispozitive funcționează pe procesorul Samsung Exynos 7870, au 3 GB de memorie RAM și capacitatea de stocare de 32 GB și posibilitatea de a instala o cartelă de memorie. De asemenea, ambele au un ecran AMOLED de 5,6 inch cu 1480 x 720 pixeli, iar acestea sunt în mod substanțial egale în mărime – J6 este cu jumătate de milimetru mai gros.

Atât A6 cât și J6 au un senzor de amprentă digitală, plasat pe partea din spate lângă aparatul foto. De asemenea, puteți utiliza recunoașterea feței ca metodă de securitate pe ambele dispozitive, pe lângă amprenta dvs. Bateria din ambele telefoane are aceeași capacitate 3.000 mAh.

Indiferent de dispozitivul pe care îl achiziționați, rulează pe Android 8.0 Oreo, inclusiv interfața Samsung Experience 9.0. Aceasta oferă pe ambele telefoane caracteristici cum ar fi: Folderul securizat, Dual Messenger, Multi-fereastră, Samsung Cloud Drive cu 15 GB de spațiu de stocare gratuit, magazinul Theme. Apoi, există radioul FM și ambele smartphone-uri A6 și J6 sunt cu două cartele SIM.

În ceea ce privește funcțiile și caracteristicile, Galaxy J6 și Galaxy A6 sunt, prin urmare, în mare măsură comparabile. Numai atunci când A6 face și J6 nu, un upgrade la un nou sistem de operare să-i spunem Android „X” în 2020, poate diferențele să devină mai mari, dar acum este la nivel speculativ.

În Concluzie:

Samsung Galaxy A6 este mai scump, are un corp metalic și camere de luat vederi mai bune și (probabil) primește o actualizare Android în plus.

Galaxy J6 are în mare parte același hardware, funcții și perioadă de suport, dar are un corp de plastic și camere de o calitate mai slabă. Pentru că el este puțin mai ieftin. Dar nu atât de mult, de fapt.

Pe baza acestor diferențe și similitudini, sperăm că sunteți bine informat și puteți alege în cunoștință de cauză între Galaxy A6 și Galaxy J6. În ceea ce ne privește, este clar că Samsung Galaxy A6 oferă mai multă valoare pentru ceva mai mulți bani. Dar, după cum a spus, faceți exact ceea ce credeți că este bine, alegerea este la dvs.

Stiri

Seria Galaxy Tab S8 a apărut pe Amazon cu imagini și specificații

Se așteaptă ca Samsung să anunțe seria Galaxy Tab S8 alături de smartphone-urile Galaxy S22 în luna februarie. Ei bine, acum seria...

Frigiderul Samsung Bespoke ales „Produsul Anului 2021” în Polonia

Frigiderul modular Samsung Bespoke a deschis un nou capitol în personalizarea aparatelor electrocasnice. Încă de la lansare s-a bucurat de foarte multe...

Galaxy S21 Ultra: actualizare Expert RAW pentru camera telefoto

Expert RAW este o aplicație destul de nouă, care oferă capabilități de imagine profesională celui mai recent smartphone Samsung. Lansată în noiembrie...

Cum să utilizați Modul mâna stângă – Lefty Hand pe seria Galaxy Watch 4

Cu seria Galaxy Watch 4, Samsung a debutat sistemul de operare Wear OS 3. Astfel a adus aproape toate caracteristicile și serviciile...

Samsung The Freestyle – la precomandă primiți un set Galaxy Buds Live

Samsung Electronics UK Ltd a anunțat lansarea Samsung The Freestyle, un proiector mic și compact unic. Este un proiector proiectat inteligent pentru...

Galaxy S22 Ultra cu S Pen va fi un înlocuitor pentru seria Galaxy Note

În mai puțin de trei săptămâni Samsung va anunța noua serie Galaxy S22. Până acum, de departe sunt deja cunoscute cele mai...

Un Galaxy S22 Bespoke Edition poate fi lansat de Samsung anul acesta

Gama Bespoke a debutat la Samsung cu aparate electrocasnice cum ar fi frigidere, aspiratoare, uscătoare de haine sau purificatoare de apă și...