Acasă Comparații Comparație Apple Watch 6 vs Samsung Galaxy Watch 3: ciocnirea titanilor

Comparație Apple Watch 6 vs Samsung Galaxy Watch 3: ciocnirea titanilor

Apple Watch 6 și Samsung Galaxy Watch 3 sunt două extraordinare ceasuri inteligente emblematice. Ambele companii au lansat două ceasuri cu aceste noi serii, sunt două super-smartwatch-uri, cele mai bune de pe piață. Dar care este mai bun? Pentru că cele două companii sunt rivale în telefoanele mobile, rivalitatea lor se întinde și în domeniul smartwatch.

Fiind cel mai nou ceas inteligent al companiei americane, Apple Watch 6 se va confrunta cu principalul său concurent de pe piață Samsung Galaxy Watch 3. Și da, ne dăm seama că utilizatorii de iPhone care aleg un Galaxy Watch în locul Apple Watch sunt puțini iar utilizatorii unui smartphone Samsung nici măcar nu pot folosi un Apple Watch. Nu sunt compatibile!

În această comparație, prin intermediul PhoneArena, punem cei doi titani din domeniu față în față. Puteți compara mai bine diferențele dintre Apple Watch 6 și Samsung Galaxy Watch 3. Care model este mai bun pentru voi trebuie să decideți singuri. Cât despre tehnologiile pe care cei doi giganți tech le pun pe aceste ceasuri inteligente nu putem să spunem decât că sunt de ultimă oră.

Apple Watch 6 vs Samsung Galaxy Watch 3: design

Ambele ceasuri urmează estetica caracteristică a mărcilor lor. Apple Watch este din nou un dreptunghi rotunjit elegant, cu coroana digitală pe lateral pentru navigare. Un aspect care a devenit iconic și, la fel ca alte modele Apple, a fost copiat de concurenții săi.

Cu toate acestea, nu de Samsung. De la primul Galaxy Watch, Samsung s-a bazat pe un design mai tradițional pentru ceasurile sale inteligente. A înlocuit fața ceasului analogic cu una digitală, păstrând forma rotundă și rama rotativă pe care o au multe ceasuri.

Rezultatul diferitelor abordări adoptate de Apple și Samsung este că Apple Watch se simte mai degrabă ca un lucru propriu. Un gadget pe care îl purtați la încheietura mâinii, dar nu este acolo doar pentru a înlocui ceasul, ci mai degrabă pentru a fi o versiune mică a iPhone-ului dvs. De aceea, mulți oameni care nu au purtat niciodată un ceas obișnuit nu s-au deranjat să poarte un Apple Watch.

Samsung, pe de altă parte, își propune să faciliteze tranziția către ceasuri inteligente pentru tradiționaliști, oferind nu numai un design fizic care le vorbește, ci și fețele ceasurilor digitale care seamănă cu ceasurile clasice. Desigur aveți de ales dintre sute, dacă nu chiar mii de fețe de ceas. În timp ce fețele de ceas Apple sunt mai abstracte și pline de complicații din noua epocă, Samsung oferă fețe care imită ceasurile analogice ca implicite.

Caracteristici Watch 6 vs Watch 3

Anul acesta, atât Samsung, cât și Apple au făcut pași mari în furnizarea de caracteristici care le lipseau. Urmărirea sănătății a fost în prim plan. Mai întâi a venit rândul companiei Samsung, când Galaxy Watch 3 a fost lansat în urmă cu aproximativ o lună. Odată cu aceasta, Samsung a ajuns din urmă pe Apple în câteva moduri semnificative. Galaxy Watch 3 are în cele din urmă funcția ECG. O altă caracteristică importantă și potențial salvatoare de vieți la smartwatch-ul Samsung este detectarea căderilor – Fall Detection. Samsung a introdus, de asemenea, măsurarea saturației oxigenului din sânge SpO2, ceva ce Apple Watch 6 nu are.

Acum, însă, a venit timpul ca Apple să riposteze. Apple Watch 6 aduce SpO2, eliminând avantajul Samsung. O altă caracteristică mult așteptată pe care o au majoritatea ceasurilor inteligente a fost anunțată și astăzi: urmărirea somnului. Cu aceste două adăugiri, Apple adaugă două bife mari în lista de funcții.

Un avantaj pe care Galaxy Watch 3 îl mai are este măsurarea tensiunii arteriale. Da, această caracteristică nu este foarte precisă și necesită calibrarea ceasului cu un monitor BP dedicat, dar totuși, este un mare plus pentru ceasul Samsung. Desigur, ambele ceasuri pot urmări numeroase tipuri de antrenamente, vă pot contabiliza pașii, caloriile și bătăile inimii pe minut, etc.

Fețele de ceas – foarte importante pentru fani

Afișarea unei noi feței de ceas cool este o parte importantă a experienței smartwatch. Acesta este motivul pentru care Samsung și Apple depun o mulțime de eforturi pentru a aduce cât mai multe modele noi. Samsung are o gamă bună de fețe de ceas preinstalate, dar cel mai mare beneficiu vine de la vastele opțiuni de personalizare și de a permite utilizatorilor să distribuie fețele de ceas între ele prin intermediul aplicației Galaxy Watch. Totuși, pentru acest lucru trebuie să răsfoiți prin sute de fețe de ceas înainte de a putea găsi unul care să se potrivească gustului dvs. Dar, din nou, aici Samsung bate Apple. Sigur găsiți ceva ce vă place.

În timp ce Apple permite personalizarea fețelor de ceas, se bazează în principal pe design-urile sale speciale. Cu Apple Watch 6, veți obține o față de ceas complet nouă, inspirată de artă, precum și una care include memoji-urile personale. Apple nu lasă utilizatorii să se laude prea mult cu design-uri personalizate, probabil de teamă că ar putea face ceva prea urât pentru a afișa pe ecranul Apple Watch.

Apple Watch 6 vs Galaxy Watch 3: aplicații

Aplicațiile de la terțe părți pot îmbunătăți foarte mult funcționalitatea unui ceas inteligent. Aici Apple Watch 6 este câștigătorul. Apple Watch domină piața ceasurilor inteligente de ani de zile și, în mod firesc, dezvoltatorii își fac aplicațiile pentru el mai întâi și apoi pentru Galaxy Watch. În multe cazuri, aplicațiile nu ajung deloc la ecosistemul smartwatch Samsung. Desigur, veți găsi cele mai populare atât pentru Apple Watch 6, cât și pentru Galaxy Watch 3. Dar, numărul mare și varietatea aplicațiilor disponibile pentru wachOS înclină balanța în favoarea Apple. În plus, Apple Watch cu noul său procesor S6 este mult mai puternic decât Galaxy Watch 3, alimentat de același procesor ca predecesorul său. Acest lucru oferă dezvoltatorilor mai multă libertate de a crea aplicații utile și simple de divertisment.

În timp ce în trecut Apple era văzută de obicei ca marca scumpă, acum Samsung aproape ajunge din urmă pe Apple. Și când vine vorba de smartwatch-uri, cele două companii aproape că se potrivesc cu prețurile. Deci, una peste alta, se pare că nu contează dacă sunteți în echipa Apple sau Samsung, puteți obține un ceas inteligent foarte bun la aproape același preț.

Mai jos vă prezentăm un tabel cu specificațiile celor două ceasuri față în față. Sigur că, la fel ca întotdeauna alegerea rămâne la latitudine cumpărătorului.

Samsung Galaxy Watch 3 vs Apple Watch 6

 Samsung Galaxy Watch 3Apple Watch Series 6
Display45mm: 1,4 inch (448×368 pixeli) 41mm: 1,2 inch (360×360 pixeli) Super AMOLED │ Full Color Always On Display │ Gorilla Glass DX44mm: 1,78 inch, (448×368 pixeli)
40mm: 1,57 inch, (324×394 pixeli) Retina LTPO OLED │ Sticlă din cristal de safir │ Always On Retina
ProcesorExynos 9110 Dual core 1,15 GHzApple S6
OSTizen 5.5Watch OS 7.0
Memorie1GB RAM + 8GB stocare1GB RAM + 32 GB stocare
Baterie45mm: 340mAh
41mm: 247mAh
44mm: 303,8 mAh
40mm: 245 mAh
Dimensiuni & Greutate45mm: 45 × 46,2 × 11,1 mm │ 53,8g (inox) │ 43 g (Titan)
41mm: 41 × 42,5 × 11,3 mm │ 48,2g (inox)
44mm: 44 x 38 x 10,7 mm │ 47,8g
40mm: 40 x 34 x 10,7 mm  │ 39,8g
ConectivitateWi-Fi 802.11 b/g/n │ LTE│ Bluetooth 5.0, A2DP, LE │ NFC │ GPS │Glonass │ Beidou │GalileoWi-Fi 802.11 b/g/n │LTE │ Dual-band │ Bluetooth 5.0, A2DP, LE │ GPS, Glonass, Galileo, QZSS
SenzoriAccelerometru │ Barometru │Giroscop │ Light Sensor │ Ritm cardiac │ Senzor EKG │ SpO2 │ VO2max │ Fall detectonAccelerometru │ Giroscop │ Ritm cardiac │ Barometru │ Altimetru │ Busolă │SpO2 │ VO2max │ Fall detecton
Certificări5ATM + IP68 │ MIL-STD-810GRezistent la apă de 50 m
CuloriInox: Mystic Bronze, Black, Silver Titan: Mystic BlackSilver, Graphite, Gold, Red
MaterialCarcasă din inox – curea din piele
Carcasă din titan – curea metalică
Aluminiu │ Oțel inoxidabil
CompatibilitateAndroid: Android 5.0 sau mai nou │ 1,5GB de RAM sau mai mult iOS: iPhone 5 sau mai noi │Sistemul de operare iOS 9.0 sau mai nouModelele cu iOS 13 sau iPhone 6 sau mai noi

Stiri

Iată cum să pregătiți telefonul Samsung Galaxy pentru upgrade-ul Android 12!

Nu peste mult timp primele telefoane Samsung vor primi upgrade-ul la Android 12 și One UI 4.0. În zilele noastre, chiar și...

Smartphone Samsung Galaxy Z Fold & Slide cu cinci camere foto

Samsung este un jucător dominant în domeniul smartphone-urilor pliabile cu Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. De-a lungul timpului,...

Lucruri care pot încetini semnificativ telefonul tău Samsung Galaxy

Dacă aveți un telefon Samsung Galaxy sau un alt model Android de ceva vreme, probabil ați observat că dispozitivul începe să încetinească....

Galaxy Watch și Galaxy Watch Active primesc o actualizare majoră

Mai multe funcții și fețe de ceas de la seria Galaxy Watch 4 ajung acum la Samsung Galaxy Watch și Watch Active...

Smartphone Samsung Tri-Fold pliabil cu încărcare wireless inversă

Samsung a lansat până acum acum diverse tipuri de smartphone-uri pliabile, dintre care Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3...

Samsung Galaxy A13 4G în lucru, are patru camere la spate

Lansarea smartphone-ului Samsung Galaxy A13 4G s-ar putea să nu fie prea departe. Telefonul Samsung a intrat în producție la fabrica Greater...

Samsung QD-OLED TV vor fi lansate în dimensiuni de 55 și 65 inch

Samsung va începe în curând să producă ecrane QD-OLED în dimensiuni de 34, 55 și 65 inch. Informația provine de la ziarul...