Acasă Comparații Diferențe și asemănări între Samsung Galaxy S5 și Samsung Galaxy Alpha

Diferențe și asemănări între Samsung Galaxy S5 și Samsung Galaxy Alpha

Diferente și asemănări între Samsung Galaxy S5 și Samsung Galaxy Alpha:

Comparatie Samsung Galaxy S5 si Samsung Galaxy Alpha - ilovesamsung

Mărime și greutate
  • Construcție : Galaxy Alpha este primul smarthpone cu frame metalic. Conform Samsung acesta va avea colțuri rotunjite și o carcasă posterioară moale, o mare îmbunătățire față de frame-ul „all plastic” al lui S5. Asta semnifică o calitate a construcției mai bună pentru Alpha, însă construcția lui S5 nu poate fi subestimată, făcându-se progrese față de S4 prin adăugarea unei texturi „găurite” pe carcasa posterioară facându-l astfel mai ușor de ținut. S5 este disponibil în 4 culori : negru, alb, albastru și copper. Pentru Alpha producătorii au adăugat încă două culori, auriu și argintiu.
  • Dimensiuni : Galaxy Alpha este mai semnifcativ mai ușor decât S5, cântărind 115 g față de 145 g. Acest lucru nu surprinde considerând ecranul mai mic a lui Alpha, deși ne așteptam ca frame-ul metalic să crească greutatea. Este destul de impresionant ținând cont că iPhone-ul 5s cu al său ecran de 4 inch cântărește 112g. Având 132x65x6.7mm, Alpha este mult mai scurt și subțire decât S5 ce are 142x72x8.1mm. Alpha este de asemenea mai subțire și decât iPhone S5.
Ecranul:
  • Mărime : Galaxy Alpha are un display de 4.7 inch,  o dimensiune obșnuită pentru device-urile mid-range. Nu se cunosc încă dimensiunile marginilor sale însă din pozele disponibile până în prezent par destul de subțiri. Această dimensiune face din Alpha un device potrivit pentru utilizare cu o singură mână. Pe de altă parte, Galaxy S5, are un ecran de 5.1 inch. Utilizare cu o singură mână este destul de dificilă. De asemenea, ecranul lui S5 ocupă un procent mare din partea frontală a telefonului lăsând spațiu puțin pentru margini, microfon, cameră și butoane.
  • Rezoluție : Alpha are o rezoluție de 1280×720, un mare pas înapoi față de S5 cu a sa Full HD de 1920×1080. Acest fapt înseamnă imposibilitate lui Alpha de a rula videouri full HD în rezoluția lor nativă, însă densitatea pixelilor de 321 ppi va oferi o imagine suficient de clară de la distanță medie de privire. S5 poate rula videouri full HD la rezoluția lor nativă, densitatea pixelilor de 432 ppi oferind o imagine foarte clară. Ecranul mai mare a lui S5 îl face, de asemenea, mai potrivit pentru afișarea variantei desktop a website-urilor.
  • Tehnologie : Ambele telefoane sunt echipate cu ecrane AMOLED ce au câteva avantaje față de ecranele LCD.  Fiecare pixel are propria lumină de fond ce poate fi stinsă la afișarea unei imagini întunecate, prin urmare nivele de negru sunt mai intense. De asemenea, ecranele AMOLED consumă mai puțină energie. În concluzie caliatea generală a ecranului lui Alpha va fi similară lui S5.
Performanță
  • Procesor : Alpha va fi echipat cu unul dintre chip-urile Exynos proprii Samsung (3 procesoare quad-core de 1,8 GHz, respectiv 1,3 GHz), fără să se cunoască încă care dintre modele. Este dificilă astfel o comparație cu procesorul lui S5, un quad-core de 2,5 GHz Qualcomm Snapdragon 801. Totuși putem presupune, ținând cont de faptul că Samsung Galaxy K Zoom are un  procesor hexa-core Exynos 5260 (un quad-core de 1,3 GHz și și un dual-core de 1,7 GHz) ce a obținut 486ms în benchmark-ul SunSpider Java Script că Alpha cu al său octa-core cu viteze combinate similare să obține rezultate aproximativ la fel. S5 a obținut 391ms.
  • Memorie : Ambele telefoane vin cu 2 GB de RAM, suficient pentru un smartphone de top. Combinat cu procesoarele puternice, ambele ar trebuie să facă față multitasking-ului fără probleme.
  • Spațiu : S5 are o memorie internă mai mică, de 16 GB, față de Alpha cu 32 GB. Singurul punct negativ al lui Alpha este lipsa slotului pentru microSD, S5 având. S5 permite extinderea memorie cu carduri de până la 12 GB însă navigarea prin fișierele stocate se va face doar cu aplicația My Files a Samsung deoarece Android 4.4 KitKat nu permite utilizarea în acest scop a aplicațiilor third-party.
Concluzie:

Samsung Galaxy Alpha pare să își merite rolul de succesor a lui Galaxy S5!!!

vezi oferta emag ilovesamsung
Specificații
Producător Samsung Samsung
Model Galaxy S5 Galaxy AlphaProcesor Quad-core 2.5GHz Qualcomm Snapdragon 801 Octa-core Samsung Exynos (1.8GHz quad-core and 1.3GHz quad-core)
RAM 2 GB 2 GB
Dimensiune ecran 5.1 inch 4.7 inch
Rezoluția ecranului 1920×1080 1280×720
Tipul ecranului AMOLED AMOLED
Camera principală 16 MP 12 MP
Cameră frontală 2 MP 2.1 MP
Flash LED LED
GPS Da Da
Busolă Da Da
Spațiu 16 GB 32 GB
Card de memorie microSd Nu
Wi-Fi 802.11ac 802.11ac
Bluetooth Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0
NFC Da Da
Date wireless 4G 4G
Dimensiuni 142x72x8.1mm 132x65x6.7mm
Greutate 145g 114 g
Sistem de operare Android 4.0 KitKat Android 4.0 KitKat
Baterie 2,800 mAh 1,860 mAh

 

Samsung Galaxy Alpha vs Samsung Galaxy S5

CUPRINS

Samsung Galaxy Alpha pare să își merite rolul de succesor a lui Galaxy S5, Dimensiunile mai mici și construcție metalică fac din Alpha un smartphone mai dorit decât S5 în ciuda prețului puțin mai mare.

Stiri

Cum să schimbați curelele pe seria Samsung Galaxy Watch 4

Seria Galaxy Watch 4 a fost lansată de puțin peste o lună de Samsung. În acest scurt timp Samsung Galaxy Watch 4...

Galaxy Buds 2 primește o nouă actualizare, nu trebuie ratată!

Setul de căști wireless Samsung Galaxy Buds 2 a fost lansat la Galaxy Unpacked din august alături de Galaxy Z Fold 3,...

Music for Galaxy Watch vă permite să ascultați melodiile salvate fără căști

Samsung a lansat o aplicație de muzică actualizată pentru Galaxy Watch 4. Este o versiune renovată a aplicației anterioare de muzică pentru...

Samsung Galaxy M22, fratele geamăn a lui Galaxy A22, este oficial în Europa

Samsung Galaxy M22 este oficial în Germania, la aproximativ patru luni de la prima apariție. Apartenența sa la gama Galaxy M sugerează...

Noul monitor Samsung Webcam S4 este acum disponibil

Samsung a prezentat noul monitor Webcam S4 de 24 inch (S40VA), conceput pentru a se potrivi cu nevoile unui mediu de lucru...

Căști impermeabile cu bandă pentru gât Samsung Galaxy Buds

Samsung a lansat în mod regulat noi căști în ultimii ani, care ajung simultan cu noile serii emblematice de smartphone-uri. Gândiți-vă la...

Samsung Galaxy S21 FE cu Exynos 2100 confirmat de Google Play Console

Viitorul flagship ieftin Samsung Galaxy S21 FE, a apărut pe Google Play Console. Listarea a confirmat câteva detalii cheie despre telefon, în...