Acasă Stiri Comparație Galaxy A6 vs A6+ vs Galaxy A8, pe care îl cumpărăm?

Comparație Galaxy A6 vs A6+ vs Galaxy A8, pe care îl cumpărăm?

Samsung Galaxy A6 și A6+ vor face echipă cu Samsung Galaxy A8 și Galaxy A8+ în gama mid-range a companiei Samsung. În rândurile de mai jos vom face o comparație între Galaxy A6, Galaxy A6+ și Galaxy A8. Vom vedea care sunt cele mai importante diferențe și mai apoi vă lăsăm pe voi să decideți și să alegeți ce model din cele trei să cumpărați.

În anul 2018, seria Samsung Galaxy A este compusă din patru telefoane: A6, A6+ și Galaxy A8 și A8+. De fapt, aceasta este o colecție destul de ciudată de dispozitive, deoarece A6 nu este versiunea mai mică a modelului A8 și Galaxy A6+ în sine, este mult mai mare decât A8. În plus, dispozitivele oferă o combinație de caracteristici ale camerei și multe alte caracteristici.

Samsung Galaxy A6 și A6+ combină confortul zilnic și designul elegant cu o cameră avansată plină de caracter, pentru o modalitate mai personalizată de a vă exprima. Dispunând de o cameră față și spate puternică, un design premium elegant și un ecran Infinity Display de la Samsung, cele două sunt telefoane tentante pentru orice cumpărător.

Samsung Galaxy A8 (2018) și A8+ (2018) se preconizează a fi telefoane atractive în gama mid-range, ele vin cu multe caracteristici găsite pe telefoanele high-end a lui Samsung, dar care sunt mult mai scumpe. Galaxy A8 și A8+ vin cu procesarea HDR în timp real pentru fotografii. Procesarea HDR în timp real a fost disponibilă până acum numai pe telefoanele de top ale lui Samsung.

După o scurtă introducere, înainte de a compara dispozitivele, să vedem mai întâi cele mai importante caracteristici.

  Galaxy A6 Galaxy A6+ Galaxy A8
Ecran 5,6 inch AMOLED
1480 x 720
6 inch AMOLED
2220 x 1080
5,6 inch AMOLED
2220 x 1080
Design Aluminiu Aluminiu Aluminiu și sticlă
Processor Exynos 7870 Snapdragon 450 Exynos 7885
RAM 3GB 3GB 4GB
Stocare 32GB 32GB 32GB
Software Android 8.0 Oreo Android 8.0 Oreo Android 8.0 Oreo
Baterie 3.000 mAh
micro-USB
3.500 mAh
micro-USB
3.000 mAh
Încărcare rapidă
USB type-C
Camera spate 16 MP │ f/1,7 16 MP │ f/1,7
5 MP f/1,9
16 MP │ f/1,7
Camera față 16 MP │ f/1,9
Bliț frontal
24 MP │ f/1,9
Bliț frontal
16 MP │ f/1,9
8 MP f/1,9
Securitate Recunoașterea feței Amprentă digitală Recunoașterea feței amprentă digitală Recunoașterea feței amprentă digitală

 

Conform specificațiilor Galaxy A6 și A8 au aproximativ aceeași dimensiune, toate dispozitivele au procesoare diferite, A6+ are o cameră dublă la spate, iar A8 are o cameră dublă în față. În plus, ambele modele A6 au un design din aluminiu unibody – și spatele din metal – în timp ce Galaxy A8 are spatele din sticlă. În ceea ce privește prețul, Galaxy A6+ și A8 sunt în prezent comparabile, în timp ce Galaxy A6 costă mai puțin.

 

Samsung Galaxy A6

Este de fapt cel mai simplu telefon din gama A. Designul este simplu, dar datorită calității de construire, dispozitivul se simte extrem de robust. În plus, ecranul AMOLED nu are o rezoluție foarte mare, dar este un ecran AMOLED. Cu alte cuvinte, calitate excelentă a ecranului.

Procesorul este economic, dar nu foarte puternic. Capacitatea bateriei face ca acesta să dureze destul de mult cu o singură încărcare. În departamentul foto, Galaxy A6 are dotările de bază, cu camere de 16 MP față / spate, și face fotografii bune – dar nu vă așteptați la lucruri fantastice. Securitatea smartphone-ului și a datelor este asigurată de un scaner pentru amprente și recunoaștere facială.

Galaxy A6 vine direct din cutie cu Android 8.0, și, probabil în 2019 va primi o actualizare la Android 9.0 P.

Galaxy A6 este cea mai bună alegere dacă sunteți în căutarea unui smartphone bun care face toate funcțiile de bază – construcție de calitate, ecran excelent, bateria – bună până la foarte bună. Este mai ieftin decât celelalte două A, are un bun raport specificații/preț.

 

Samsung Galaxy A6 Plus

Dacă veți găsi Galaxy A6 interesant și doriți un ecran mai mare și o baterie mai mare, atunci Galaxy A6+ este cea mai bună alegere. Este ceva mai scump, dar pentru asta obțineți un ecran mai mare, mai rezistent și o viață mai lungă a bateriei. Ne așteptăm ca A6+ să aibă de departe cea mai lungă durată de viață a bateriei din seria Galaxy A. În ceea ce privește puterea, A6+ nu este mult mai rapid decât A6. Procesorul Snapdragon 450 asigură că rezoluția ecranului mai mare nu este o problemă grație procesorului grafic mai rapid.

În plus, A6+ este singurul model ce are cameră foto dublă pe spate. Vă puteți juca cu claritatea / neclaritatea fundalului cu Live Focus. Camera frontală are o rezoluție de 24 MP, puteți să vă numărați ridurile de pe față!

Per total, A6+ este într-adevăr o versiune „Plus” a modelului A6 regulat. El este un pic mai mare, are capacitate mai mare a bateriei, iar camerele sunt mai bune. Dacă sunteți pregătit să plătiți ceva mai mult pentru aceste puncte, atunci Galaxy A6+ este în mod clar cea mai bună alegere pentru dvs.

 

Samsung Galaxy A8

Galaxy A8 este dispozitivul cu cel mai puternic hardware dintre cele trei. Dacă îți place să te joci pe telefon, atunci aceasta este cea mai bună alegere. Calitatea constructivă a modelului Galaxy A8 este la fel de bună ca cea a lui A6, dar este altceva. Datorită combinației de sticlă și metal, modelul A8 este mult mai asemănător cu modele precum Samsung Galaxy S8 și Galaxy S9. Nu este mai ferm decât A6, dar se simte un pic mai mult lux.

Spre deosebire de modelul A6, Galaxy A8 are o conexiune USB de tip C și o funcție de încărcare rapidă. Într-o oră și jumătate încărcați A8 de la zero la 100%. La A6 și A6+ încărcarea durează un pic mai mult. În ciuda hardware-ului mai rapid, durata de viață a bateriei lui A8 este în continuare bună.

Galaxy A8 are o cameră oarecum plictisitoare pe spate, dar un obiectiv dublu pe față. Funcția Live Focus pe care am menționat-o deja mai sus cu A6+ poate fi folosită la A8 pentru autoportrete.

În ceea ce privește actualizările, modelul A8 are o poveste puțin diferită. Dispozitivul primește prima sa actualizare majoră cu Android 8.0. Actualizarea cu Android P în 2019 va fi cea de-a doua și ultima actualizare majoră. Pe de altă parte, A8 este singurul care primește ultimele actualizări de securitate în fiecare lună. A6+ primește aceste actualizări de securitate trimestrial. Aceste actualizări de securitate vor continua și în cazul în care se vor opri actualizările mari Android. Din punct de vedere al securității, diferența de durată a suportului dintre dispozitive nu este atât de mare.

Și apoi trebuie să menționăm că puteți folosi Galaxy A8 cu Samsung Gear VR. Este singurul model Galaxy A care vă poate duce în lumea realității virtuale. Desigur, aceasta nu este o opțiune foarte necesară – dar este distractivă. Trebuie să aveți desigur, o cască Gear VR.

Deci, Galaxy A8 este un dispozitiv mai sofisticat, aduce mai mult cu Galaxy S8 sau S9. Are un aspect mai elegant, iar gadget-urile, cum ar fi suportul VR, încărcarea rapidă și camera dublă frontală oferă puțin mai mult. Deci nu știm cât de mult contează aceste lucruri, depinde de fiecare. Un telefon bun, un telefon puțin mai sofisticat decât celelalte două Galaxy A dar, acum mai depinde de cât sunteți dispus să plătiți pentru aceste lucruri.

Mai există tot felul de caracteristici pe care toate telefoanele Galaxy A le au, atât A6 /A6+ cât și A8 au:

 • Spațiu de stocare standard de 32 GB.
 • Ecran AMOLED cu contrast ridicat, cu o reproducere foarte bună a culorilor.
 • Radio FM.
 • Slot pentru card microSD.
 • Slot pentru 2 cartele SIM.
 • Always On Display, afișează informații când ecranul este oprit.
 • Teme cu care vă puteți adapta interfața la propriul dvs. gust.
 • Secure Folder, puteți proteja fotografiile, videoclipurile, fișierele și aplicațiile complete.
 • Scaner de amprente digitale.
 • Recunoașterea facială.
 • Mufă pentru căști de 3,5 mm.

Sperăm că, pe baza celor de mai sus, veți putea trage concluziile necesare pentru a decide în deplină cunoștință de cauză ce smartphone Samsung dintre cele trei să alegeți.

Stiri

Cum să schimbați curelele pe seria Samsung Galaxy Watch 4

Seria Galaxy Watch 4 a fost lansată de puțin peste o lună de Samsung. În acest scurt timp Samsung Galaxy Watch 4...

Galaxy Buds 2 primește o nouă actualizare, nu trebuie ratată!

Setul de căști wireless Samsung Galaxy Buds 2 a fost lansat la Galaxy Unpacked din august alături de Galaxy Z Fold 3,...

Music for Galaxy Watch vă permite să ascultați melodiile salvate fără căști

Samsung a lansat o aplicație de muzică actualizată pentru Galaxy Watch 4. Este o versiune renovată a aplicației anterioare de muzică pentru...

Samsung Galaxy M22, fratele geamăn a lui Galaxy A22, este oficial în Europa

Samsung Galaxy M22 este oficial în Germania, la aproximativ patru luni de la prima apariție. Apartenența sa la gama Galaxy M sugerează...

Noul monitor Samsung Webcam S4 este acum disponibil

Samsung a prezentat noul monitor Webcam S4 de 24 inch (S40VA), conceput pentru a se potrivi cu nevoile unui mediu de lucru...

Căști impermeabile cu bandă pentru gât Samsung Galaxy Buds

Samsung a lansat în mod regulat noi căști în ultimii ani, care ajung simultan cu noile serii emblematice de smartphone-uri. Gândiți-vă la...

Samsung Galaxy S21 FE cu Exynos 2100 confirmat de Google Play Console

Viitorul flagship ieftin Samsung Galaxy S21 FE, a apărut pe Google Play Console. Listarea a confirmat câteva detalii cheie despre telefon, în...