Comparație: Samsung Galaxy Watch 6 vs Apple Watch 9

166
Samsung Galaxy Watch 6 vs Apple Watch 9
Sursă foto: Google

Galaxy Watch 6 și Apple Watch 9 sunt modelele mai mici din ultimele serii de ceasuri inteligente Samsung și Apple. Ambele modele sunt mai ieftine decât Galaxy Watch 6 Classic și Apple Watch Ultra 2, modelele de elită ale celor doi giganți tech mondiali. Pentru că cele două ceasuri au caracteristici și specificații foarte apropiate de modelele mai mari se impune o comparație Samsung Galaxy Watch 6 vs Apple Watch 9.

Samsung Galaxy Watch 6 este unul dintre cele mai bune ceasuri inteligente Android aflate acum pe piață. Îmbină funcții excelente precum monitorizarea ritmului cardiac și urmărirea antrenamentului cu aplicații utile și capacitatea de a-l conecta la aproape orice smartphone disponibil. Există avantaje în utilizarea acestui ceas Samsung pentru că îl puteți folosi și cu alte telefoane. De asemenea, ceasul Samsung are o durată de viață mai bună a bateriei și un design mai durabil decât Apple Watch. Dimensiunile ecranului la ambele modele sunt mai mici decât corespondentele lor de la Apple Watch 9.

Apple Watch 9 oferă noi funcții și capacități de urmărire a fitness-ului datorită procesorului S9 SiP cu două nuclee de 64 biți, îmbunătățit și a cipului de bandă ultra-largă actualizat. Apple Watch 9 oferă capabilități excelente de urmărire a fitness-ului, are multe aplicații și funcții. Are și o funcție Double Tap care utilizează un gest pentru a interacționa cu dispozitivul fără a fi nevoie să-l atingeți. Apple Watch Series 9 are un cip nou, mai rapid, pentru prima dată în ultimele patru generații, plus un afișaj de două ori mai luminos și un spațiu de stocare de 64 GB. Durata de viață a bateriei lasă însă de dorit.

În orice caz, nu greșiți dacă vreți să cumpărați unul dintre aceste ceasuri, ambele vin cu îmbunătățiri semnificative de performanță și actualizări de software sub capotă, chiar dacă seamănă cu predecesorii lor.

Samsung Galaxy Watch 6 are un cadran rotund mai clasic, oferindu-i un aspect tradițional de ceas. Nu are rama rotativă, aceasta fiind în exclusivitate pe Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Calitatea construcției lui Galaxy Watch 6, la fel ca a modelului Classic, este impresionantă din toate punctele de vedere.

La Galaxy Watch 6 ramele sunt mai subțiri decât la Galaxy Watch 5, rezultând o suprafață mai mare a ecranului. Ceasul are o carcasă din aluminiu, sticlă din cristal de safir pe ecran și ceramică în partea de jos. Aceasta înseamnă că este aproape imposibil să zgârâi sau să spargi sticla ceasului. Una dintre modificările la noul ceas sunt noile curelele cu buton. Folosesc un singur buton pentru a detașa și atașa, în loc de cele tipice cu arc. Este o modalitate mai bună de a face lucrurile și facilitează schimbarea curelelor.

Există două butoane pe partea laterală a Galaxy Watch 6 – un buton Acasă roșu, și un buton înapoi. Butonul Acasă vă poate duce acasă cu o singură apăsare, deschide Bixby cu o apăsare lungă sau vă poate duce la ultima aplicație folosită printr-o apăsare dublă. Galaxy Watch 6 este disponibil în culorile Grafit, Argintiu și Auriu.

Apple Watch Series 9 continuă designul elegant și minimalist pentru care Apple este cunoscut. Cu opțiunile sale de carcasă premium din aluminiu sau oțel inoxidabil, emană eleganță și durabilitate. Afișajul pătrat emblematic rămâne și este disponibil în diferite dimensiuni pentru a satisface diferite preferințe ale utilizatorilor la încheieturii mâinii.

Ceasul Apple este disponibil (modelul cu o carcasă din aluminiu) în culorile Midnight, Starlight, Argintiu și Roz, în timp ce modelul cu carcasă din oțel inoxidabil este disponibil în grafit, argint, auriu și negru spațial.

Sursă foto: Samsung

Galaxy Watch 6 se simte incredibil pe mână. Materialele folosite sunt de calitate premium, iar ecranul Super AMOLED arată clar și luminos. Cadrul este cu 30% mai subțire, iar afișajul este cu 20% mai mare decât înainte. Display-ul a fost, de asemenea, actualizat și are o rezoluție mai mare, precum și o luminozitate maximă de 2.000 de niți. Este aceeași luminozitate a ecranului aflată și pe Apple Watch Series 9.

Sursă foto: Samsung

Există o nouă actualizare hardware care nu este vizibilă cu ochiul liber. Samsung Galaxy Watch 6 este echipat cu procesorul Exynos W930 Dual-Core. Acesta permite ceasului inteligent să proceseze comenzile mai rapid și să opereze mai ușor acel superb ecran tactil.

Dimensiunea ecranului OLED al Apple Watch Series 9 este aceeași cu a modelului precedent. Totuși are o luminozitate maximă de 2.000 de niți și capacitatea de a scădea la un nit pe afișajul mereu activ. Ceasul inteligent Apple are procesorul Apple S9 SiP, un procesor pe 64 de biți cu două nuclee (Sawtooth Dual-Core). Cipul include și un Neural Engine (cu 4 nuclee) pentru sarcini AI pentru prima dată. Cipul este fabricat în procesul modern de 4 nm la TSMC.

Acest procesor se ocupă foarte bine de toate sarcinile, indiferent ce faceți pe ceas. Noul procesor este însoțit de 64GB de stocare. Pentru Seria 9, Apple a dublat capacitatea de stocare la bord de la 32 la 64GB. Acesta este un salt mare și este prima dată când Apple a crescut spațiul de stocare pe Apple Watch din 2019.

Sursă foto: MySmartPrice

Galaxy Watch 6 rulează interfața Samsung One UI 5 Watch bazată pe sistemul de operare Google Wear OS 4. În același timp, smartwatch-ul Apple Watch 9 folosește sistemul de operare WatchOS 10. Samsung oferă patru ani de suport software pentru ceasurile sale, în timp ce Apple oferă de obicei cel puțin cinci ani de suport. Wear OS 4 este un upgrade față de Wear OS 3.0, aflat pe seria Galaxy Watch 5, dar este în mare parte același sistem de operare, cu excepția câteva modificări ale interfeței UI.

Atât Galaxy Watch 6, cât și Apple Watch Series 9 au senzori de ritm cardiac cu detectare pasivă AFib, senzori ECG cu detecție activă AFib, citiri ale oxigenului din sânge, ale temperaturii pielii și pentru monitorizarea sănătății și a calității somnului. Singura exclusivitate a Samsung este senzorul BIA pentru măsurarea compoziției corporale, potrivit AndroidCentral.

Ambele au, de asemenea, aceleași sisteme de satelit, inclusiv semnale GPS. Din păcate, niciun ceas nu are urmărire cu frecvență duală pentru o urmărire mai precisă, deși Apple folosește datele Apple Maps pentru a încerca să corecteze rezumatele hărților de antrenament.

În plus, fiecare ceas are un accelerometru și un giroscop pentru urmărirea mișcării încheieturii mâinii, un altimetru pentru elevație, o busolă pentru urmărirea direcțiilor și un senzor de lumină ambientală pentru ajustarea luminozității ecranului la mediul înconjurător.

Ambele ceasuri au o setare Always-On Display (AOD) cu o rată de reîmprospătare scăzută, care economisește baterie. Pentru încărcare, atât Watch 6, cât și Watch 9 folosesc un disc magnetic wireless cu o formă de „încărcare rapidă”. De asemena, ceasul Samsung este compatibil cu smartphone-urile Android, inclusiv iPhone-uri într-o măsură limitată. Ceasul Apple doar cu iPhone-uri.

Durata de viață a bateriei în comparația Galaxy Watch 6 vs Apple Watch 9, surprinde mai ales la ceasul Apple. Este o mare diferență între cele două ceasuri, potrivit AndroidPolice. Durata de viață a bateriei la Apple Watch 9 nu ajunge nici la jumătatea duratei lui Watch 6. Dacă ceasul Samsung trece de 40 de ore cu o singură încărcare, Apple Watch 9 ajunge la doar 18 ore! Iată ce capacitate a bateriilor au cele două modele:

  • Galaxy Watch 6 de 40 mm: 300 mAh
  • Galaxy Watch 6 de 44 mm: 425 mAh
  • Apple Watch 9 de 41 mm: 282 mAh
  • Apple Watch 9 de 45 mm: 308 mAh

Durata de viață extinsă a bateriei de pe Galaxy Watch 6 înseamnă că, dacă vă încărcați ceasul în fiecare dimineață, rareori ajungeți după o zi de utilizare la 40%. Utilizarea pe timp o zi întreagă poate descărca aproximativ jumătate din baterie. O jumătate de oră de încărcare în timp ce trândăviți la birou sau în casă va umple “rezervorul” de curent al ceasului.

Punctul slab la Apple Watch 9 este bateria. Ceasul Apple trece greu peste o zi intensă, dar fără AOD. Face excepția când treci la modul Putere redusă, dar asta dezactivează o serie de funcții – inclusiv urmărirea ritmului cardiac în fundal și unele notificări.

Ambele ceasuri sunt disponibile ca versiune celulară, ceea ce face posibilă efectuarea de apeluri și primirea de mesaje chiar și atunci când smartphone-ul nu este aproape. Acest lucru este foarte practic atunci când faci sport, alergări sau ale cele.

Ambele ceasuri sunt rezistente la apă și potrivite pentru utilizare în timpul înotului. Dar, Watch 6 este mai durabil dacă ne uităm la certificările celor două ceasuri. Are certificare IP68 și 5ATM + standardul militar american MIL-STD-810H. Apple Watch 9 are doar IP6X și 5ATM.

Ambele ceasuri au avantajele lor și sunt printre cele mai bune pe care producătorii le au de oferit în prezent. Alegerea depinde în cele din urmă de preferințele tale individuale în ceea ce privește caracteristicile de fitness, aspectul, prețul și performanța bateriei, dar și de smartphone-ul tău.

Sunt multe de luat în considerare dacă vreți să alegeți între Galaxy Watch 6 și Apple Watch 9. Cel mai mult contează dacă ești sau nu un utilizator Android sau Apple. Dacă aveți un telefon Android, în special unul Samsung, Galaxy Watch 6 este mai bine echipat pentru a vă ajuta să vă îndepliniți nevoile de urmărire a fitness-ului și ceas inteligent. Samsung Galaxy Watch 6 este un smartwatch rapid și durabil. Are certificări mai bune (5ATM + IP68 și MIL-STD-810H) decât ceasul Apple și o durată de viață mai lungă a bateriei.

Dacă aveți deja un iPhone și nu vă deranjează unele funcții limitate pe Android, cumpărați un Apple Watch 9. Veți beneficia de urmărirea fitness de vârf și funcții incredibile, cum ar fi Double Tap, care vă permite să interacționați direct cu diferite aplicații de pe ceasul inteligent.

Apple Watch 9 are performanțe mai rapide, un afișaj mai luminos și mai mult spațiu pentru stocare. Și da, asistentul inteligent Siri este mai funcțional ca niciodată. Este totuși opțiunea mai scumpă dintre cele două, dar și oferă o viață mai mică a bateriei

 Samsung Galaxy Watch 6Apple Watch 9
DisplaySticlă din cristal de safir
40 mm: 1,3 inch (33,3 mm) |Rezoluție 432×432 | Super AMOLED | Always on Display
44 mm: 1,5 inch (37,3 mm) | Rezoluție 480×480 | Super AMOLED | Always on Display 
Sticlă din cristal de safir
41 mm: 1,6 inch | Retina LTPO OLED | (352×430)
45 mm: 1,9 inch | Retina LTPO OLED |484×396 pixeli | Always on Display  
MaterialCaracsă din aluminiuCaracsă din aluminiu / oțel inoxidabil
ProcesorExynos W930Apple S9 SiP
OSWear OS 4 | One UI Watch 5Watch OS 10
Memorie2GB memorie + 16GB stocare64GB
Dimensiuni40 mm: 38,8×40,4×9,0 mm
44 mm: 42,8×44,4×9,0 mm
41 mm: 45x35x10,7 mm
45 mm: 45x38x10,7 mm
Greutate40 mm: 28,7 grame
44 mm: 33,3 grame

41 mm: aluminiu (32 g) / inox (42,3 grame)
45 mm: aluminiu (38,7 g) /inox (51,5 grame)
SenzoriSenzor Samsung BioActive | senzor de temperatură | accelerometru | barometru | giroscop |geomagnetic | senzor de luminăAccelerometru | giroscop | ritm cardiac | barometru | altimetru | busolă | SpO2 | VO2max | Temperatură (corp) |Ultra Wide-band 2
ConectivitateLTE | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n | Dual-band | Bluetooth 5.3 | Wi-Fi 2.4+5GHz | NFC |GPS | Glonass |Beidou |GalileoWi-Fi 802.11 b/g/n | Dual-band | Bluetooth 5.3 |A2DP |LE |GPS | Glonass | Galileo | QZSS | BDS | NFC
Certificare5ATM + IP68 | MIL-STD-810HIP6X | 5ATM
Baterie40 mm: 300 mAh
44 mm: 425 mAh
41 mm: 282 mAh
45 mm: 308 mAh
ÎncărcareÎncărcare rapidă 10WWireless
CuloriGrafit | Argintiu | AuriuGrafit |Argintiu | Auriu | Roșu
CompatibilAndroid 10 sau peste | Peste 1,5GB de RAMDoar cu Watch OS
SAR0,68 W/kg (cap)|0,78 W/kg (mâini)1,02 W/kg (cap)