Comparație: Samsung Galaxy Z Flip 4 vs Motorola Moto Razr 2022

747
Galaxy Z FLip 4 vs Motorola Moto Razr 2022
Sursă foto: Google

Telefoanele pliabile sunt tot mai mult în atenția cumpărătorilor după ce Samsung a lansat modele Galaxy Fold și Flip în urmă cu trei ani. Tot mai multe companii lansează telephone pliabile tip flip sau tip carte, companiile din China fiind cele mai multe. În acest articol comparăm două dintre cele mai recente telefoane pliabile lansate în toamna trecută. Vom încerca să aflăm diferențele dinte Samsung Galaxy Z Flip 4 vs Motorola Moto Razr 2022.

Samsung Galaxy Z Flip 4 este succesorul celui mai popular dispozitiv pliabil de la Samsung, Galaxy Z Flip 3. Galaxy Z Flip 4 oferă utilizatorilor și mai multe modalități de a-și personaliza dispozitivul. Are, de asemenea, câteva upgrade-uri notabile, cum ar fi o baterie mai mare, un cipset îmbunătățit și un spațiu de stocare dublu față de Galaxy Z Flip 3.

Motorola Razr 2022 aduce dispozitivele pliabile Motorola la un nivel de vârf datorită unui nou procesor de top. Telefonul pliabil Motorola are un afișaj cu rată de reîmprospătare ridicată și camere îmbunătățite. Sunt peste cele aflate pe modelul Samsung. Cu toate acestea, în ciuda specificațiilor impresionante, disponibilitatea este în prezent limitată la China, Marea Britanie și Europa. O bilă albă aici pentru telefonul Motorola.

Design Samsung Galaxy Z Flip 4 vs Motorola Moto Razr 2022

Galaxy Z Flip 4 și Motorola Moto Razr 2022 se pliază pe orizontală. În acest fel devin un dispozitiv super compact de buzunar atunci când sunt pliate și se deschid către un telefon de dimensiune normală când sunt deschise. Ambele modele au un design modern, cu partea leului pentru Flip-ul Samsung, design din care s-a inspirat și compania Motorola. Ambele se potrivesc foarte bine în mână.

Galaxy Z Flip 4 arată aproape identic cu predecesorul său, dar vine cu noua protecție Gorilla Glass Victus+ pe spate și un cadru Armor Aluminium. În același timp, Motorola Moto Razr 2022 folosește Gorilla Glass 5, o sticlă mai slabă. Primul este, de asemenea, mai ușor și vine cu un rating IPX8 pentru Rezistenta la apă, dar nu are rezistență la praf. Moto Razr 2022 nu are certificare IP, dar este protejat de un strat hidrofug. Vedeți toate caracteristicile și specificațiile celor două modele în tabelul comparativ de la sfârșitul articolului!

Telefonul pliabil Samsung vine cu un senzor de amprentă montat lateral, în timp ce Moto Razr vine cu un scaner optic de amprentă sub afișaj. Flip-ul Samsung este mult mai colorat, în timp ce Moto Razr vine într-o singură culoare. Mai mult, Samsung are și un model Bespoke Edition care oferă 75 de opțiuni de personalizare.

Flip 4 lasă un spațiu de aer atunci când este pliat, în timp ce Moto Razr 2022 se pliază complet plat, fără un spațiu vizibil între cele două jumătăți. Ambele dispozitive prezintă încă o cută, dar la Motorola este puțin mai puțin vizibilă, potrivit Pocket-lint. Din păcate, ambelor telefoane le lipsește o mufă pentru căști; acesta este unul dintre modurile în care telefoanele emblematice se înrăutățesc.

Galaxy Z Flip 4 vs Moto Razr 2022: Afișaj

Ambele dispozitive au un ecran de 6,7 inch, dar Moto Razr 2022 are un raport de aspect mai convențional de 20:9 datorită corpului său mai lat. S-ar putea să descoperiți că raportul de aspect de 22:9 de pe Flip 4 se simte puțin prea înalt. Ambele dispozitive au niveluri de luminozitate maxime similare.

Samsung Galaxy Z Flip 4 are un ecran principal de 6,7 inch (17,02 cm) care oferă o rezoluție Full HD+ și o rată de reîmprospătare variabilă între 1Hz și 120Hz. Este un afișaj Dynamic AMOLED și oferă suport HDR10+. La exterior Galaxy Z Flip 4 are un display Super AMOLED de 1,9 inch (4,83 centimetri) cu o rezoluție de 512×260 pixeli. Are Always On Display și oferă teme cu mai multe opțiuni decât precedentul Z Flip 3.

Motorola Razr 2022 are tot un afișaj principal de 6,7 inch, dar cu un raport de aspect diferit. Asta înseamnă o suprafață mai mare de ecran. Afișajul are o rată de reîmprospătare de 144 Hz și, deși este adaptiv, nu este la nivelul ecranului Samsung. Totuși, oferă suport HDR10+. Rata de reîmprospătare de 144Hz este o caracteristică exagerată pe Moto Razr, deoarece nu se va simți mai rapid în viața reală, comparativ cu rata de reîmprospătare de 120Hz pe Z Flip 4.

Ecranul exterior aflat pe capacul lui Mote Razr 2022 este un OLED de 2,7 inch (6,86 centimetri) cu o rezoluție de 800×573 pixeli. Este evident mai mare decât ecranul exterior aflat pe Flip 4. Aceasta înseamnă că poate încadra mai mult conținut în el și poate facilita vizualizarea informațiilor vizibile, cum ar fi ora, vremea, data, memento-urile și multe altele. Iar atunci când faceți fotografii selfie folosind camera principală, ecranul extern vă ajută să vă vedeți mai clar în vizor.

Procesor, memorie și baterie pe pliabilele Samsung și Motorola

Atât Samsung Galaxy Z Flip 4, cât și Motorola Razr 2022 au la interior o inimă care se numește Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Ambele vin și în opțiuni de stocare de 128, 256 și 512 GB. Deși, în unele piețe Moto Razer este oferit și într-o variantă cu 12GB de memorie RAM și 512GB stocare.

Când vine vorba de software, Samsung și Motorola adoptă ambele abordări diferite. Samsung are o interfață excelentă One UI, acum One UI 5.0, în timp ce Motorola menține lucrurile sub control cu o experiență aproape „de stoc Android” datorită MyUX. Ambele modele au fost lansate cu Android 12, Flip-ul a primit deja Android 13, urmează ca Moto Razr 2022 să primească și el noul sistem de operare. Nu putem să nu amintim aici Flex Mode pe Samsung Galxy Z Flip 4. De exemplu, modul Flex permite utilizatorilor să-și folosească telefonul fără mâini în timpul înregistrării.

Durata de viață a bateriei nu este de obicei grozavă la telefoanele pliabile, deoarece balamaua ocupă mult spațiu în dispozitiv. Dar, pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește în timp, această problemă va deveni mai puțin deranjantă. Deocamdată, nu vă așteptați la o viață uimitoare a bateriei nici de la Z Flip 4, nici la Moto Razr 2022.

Acestea fiind spuse, bateria de 3.700mAh a Flip-ului va rezista mai mult decât bateria de 3.500mAh a lui Moto.  Moto Razr vine cu un încărcător de 30W în interiorul cutiei, dar nu acceptă încărcarea wireless și încărcarea inversă, potrivit Makeuseof. Puteți utiliza încărcarea wireless inversă pe Flip 4 pentru a vă încărca căștile wireless Galaxy Buds 2 Pro, de exemplu, atunci când nu există nicio sursă de alimentare în apropiere, un lucru de apreciat.

Camere: Galaxy Z Flip 4 vs Moto Razr 2022

Ambele telefoane pliabile au două camere la spate, dar, cel puțin pe hârtie, camerele aflate pe Moto Razr 2022 sunt mai performante. Motorola Razr (2022) are între timp un senzor principal de 50 de megapixeli cu deschidere f/1,9 și un senzor ultra-wide de 13 megapixeli cu deschidere f/2,2. Frontal telefonul Motorola are o cameră de 32 megapixeli cu deschiderea f/2,4. Poate filma videoclipuri 4K la 30 fps pe față și pe spate.

Samsung Galaxy Z Flip 4 are o cameră dublă din spate, așa cum am menționat. Are un obiectiv principal de 12MP cu diafragma f/1,8 și o cameră ultra-wide de 12 megapixeli cu deschiderea f/2,2.  În față, Galaxy Z Flip 4 are o cameră de 10 megapixeli. Poate filma videoclipuri 4K la 60fps pe spate și 30fps pe față.

Moto Razr este capabil să înregistreze fotografii cu rezoluție mai mare pentru mai multe detalii, dar nu poate filma videoclipuri fluide de 60 fps. În acest fel filmarea obiectelor care se mișcă rapid, cum ar fi cascade sau animale, ar putea să nu fie ideală. Flip 4 are un câmp vizual puțin mai larg pentru a se potrivi mai mult în fotografia dvs., dar ne așteptam la o camera selfie mai mare, mai ales pentru prețul său.

Combinația de camere de 50MP și 32MP face ca Motorola Moto Razr 2022 să pară câștigător aici, dar aparențele înșală. Samsung Galaxy Z Flip 4 este peste telefonul Motorola în materie de fotografii. Flip 4 are recunoaștere și procesare HDR mai bune, ceea ce a făcut ca imaginile să arate mai bine cu culori vii și contrast excelent.

Concluzie

Samsung Galaxy Z Flip 4 și Motorola Moro Razr 2022 rulează același hardware, deși designul lor diferă. Samsung oferă mai multe opțiuni de personalizare, precum și un design mai curat și mai elegant, plus o durată de viață a bateriei mai mare. În plus, suportul software este excelent. A primit deja Android 13 și vor urma upgrade-uri la Android 14(Android 14L); Android 15 (Android 15L) și Android 16 (16L). Mai mult, va primi cinci ani de actualizări de securitate. Nu se poate compara cu telefonul Motorola.

Motorola Razr (2022) are încărcare mai rapidă, camere principale și frontale cu rezoluție mai mare, dar asta înseamnă întotdeauna fotografii mai bune – și afișajul extern mai mare. Are mai puține opțiuni de culoare și nu are certificare IP. Și este destul de scump. Totuși, în comparație cu rivalul său din această comparație Galaxy Z Flip 4, RAZR 2022 are performanțe mai slabe în aproape fiecare departament.

Dacă vreți să cumpărați unul dintre cele două modele trebuie să țineți cont și de disponibilitate. Samsung Galaxy Z Flip 4 este disponibil la nivel global, în timp ce Motorola Moto Razr 2022 are disponibilitate mai limitată.

Caracterictsici și specificații Galaxy Z Flip 4 vs Moto Razr 2022

 Samsung Galaxy Z Flip 4Motorola Moto Razr 2022
DisplayIntern: 6,7 inch | Dynamic AMOLED Infinity Flex | 1080×2640 pixeli |
Raport de aspect 22: 9 | Rată de refresh adaptivă (1-120Hz) | HDR10+
Exterior: Super AMOLED 1,9 inch | 260×512 pixeli
Intern: 6,7 inch AMOLED | 1080×2400 pixeli | Raport de aspect 20: 9 | Rata de refresh 144 Hz | HDR10+
Exterior: 2,7 inch AMOLED | 573×800 pixeli
ProcesorSnapdragon 8+ Gen 1Snapdragon 8+ Gen 1
Memorie8GB RAM /128/256/512GB stocare │ stocarea nu poate fi extinsă8GB RAM / 128/256 stocare | 12GB RAM / 512GB stocare
OSAndroid 12L | One UI 4.1.1 Android 12 | My UX
CamereCamere spate:
12MP cu f/1,8 | AF | OIS | wide 83˚
12MP cu f/2,2 |ultra-wide 123˚
Cameră față:
10MP f/2,4 | FOV: 80˚
Camere spate:
50MP cu f/1,8 |PDAF | OIS
13MP cu f/2,2 | ultra-wide 120˚
Cameră față:
32MP cu diafragma f/2,4
Baterie3.700 mAh
Încărcare rapidă de 25W | PowerShare 4,5W | Încărcare rapidă fără fir 15W
3.500 mAh cu încărcare de 30W
Dimensiuni / greutateDeschis: 71,9×165,2×6,9mm
Pliat: 71,9×84,9×17,1 – 15,9mm
Greutate: 187 grame
Deschis: 167,0×79,8×7,6 mm
Pliat: 86,5×79,8×17 mm
Greutate: 200 grame
Conectivitate5G | LTE | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax | Bluetooth v5.2 | A2DP | LE | Dual-band | Wi-Fi Direct | Hotspot |GPS |
GLONASS | GALILEO | BDS
5G | LTE | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e |Bluetooth v5.2 | A2DP | LE | Dual-band | Wi-Fi Direct |GPS |GLONASS | GALILEO | BDS
SenzoriAccelerometru | Barometru | Giroscop | Geomagnetic | Senzor Hall | Proximitate | Senzor de luminăAmprentă in-display | Accelerometru | Barometru | Giroscop | Busolă
AutentificareTip de blocare: model │ PIN │ parolă
Blocare biometrică: amprentă lateral │ recunoașterea feței
Tip de blocare: model │ PIN │ parolă
Blocare biometrică: amprentă in-display
AudioDifuzoare stereo AKGDifuzoare stereo
CuloriBora Purple (violet) | grafit | roz-auriu | albastru | bleumarin | kaki | roșu | argintiu | galbenNegru satinat – Quartz Black
CertificareIPX8 | până la 1,5 metri de apă timp de până la 30 de minuteAcoperire hidrofugă
SAR1,02 W/kg (cap) | 0,94 W/kg (corp) 0,99 W/kg (cap) | 1,37 W/kg (corp)