Galaxy Z Fold 3 vs Galaxy Z Flip 3: o comparație inedită

1078
Galaxy Z Fold 3 vs Galaxy Z Flip 3 o comparatie inedita
Sursa Foto: Google

Samsung a reușit cu adevărat cu cele mai recente telefoane pliabile, Samsung Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3. Sunt două dintre cele mai bune telefoane pliabile pe care le-am văzut vreodată și, cu siguranță, sunt cele mai populare. Dintre cele două, Galaxy Z Flip 3 este cel mai bine vândut, probabil și datorită factorului de formă mai compact când este pliat și nu în ultimul rând prețului.

Dar care telefon Galaxy Z 3 este cel mai rentabil de cumpărat? Este chiar validă o comparație directă sau sunt telefoane complet diferite cu scenarii de utilizare complet diferite? Am avut în mână ambele modele și am petrecut mult timp cu ele pentru teste. Chiar dacă sunt diferite ca abordare Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 au multe asemănări, dar și diferențe. Ca de obicei aveți mai jos un tabel pentru a compara mai ușor cele două telefoane pliabile.

Vedem în acest articol, via TechRadar, unde sunt asemănătoare și unde nu, dar și care este cel mai bun pentru tine. În timp ce aceste dispozitive pliabile Samsung sunt actuale și din aceeași gamă există o diferență uriașă de preț. Înainte de a lua în considerare meritele lor relative, trebuie să luați în considerare și bugetul de care dispuneți.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Design: Galaxy Z Fold 3 vs Galaxy Z Flip 3

În timp ce ambele dispozitive sunt „Galaxy Z 3”, doar Galaxy Z Fold 3 este un dispozitiv autentic de a treia generație. Nu a existat un Galaxy Z Flip 2, doar un Galaxy Z Flip și unul Galaxy Z Flip 5G.

Cu toate acestea, Samsung a produs două telefoane pliabile remarcabil de solide. Ambele au mecanisme de balamale foarte solide și evaluări IPX8, ceea ce înseamnă că sunt primele pliabile Samsung care sunt rezistente la apă. Ambele folosesc materiale premium, cu Gorilla Glass Victus la exterior, plastic dur la ecranele interioare și rame rezistente din aluminiu.

În afară de faptul că ambele telefoane se pliază în jumătate, cam aici se termină asemănările de design. Samsung Galaxy Z Fold 3 este în esență o tabletă care se pliază într-un telefon de dimensiune completă. În același timp Flip 3 este un telefon de dimensiune completă care se pliază într-un fel de pager compact. Fold 3 este mai masiv (și destul de pătrat) 158,2×128,1×6,4 mm când este desfășurat, în timp ce Flip 3 mai mic și mai traditional cu 166×72,2×6,9 mm.

Dacă asta nu vă face o imagine, luați în considerare cât cântăresc ambele telefoane. Fold 3 este de-a dreptul greoi la 271 grame. Flip 3 cântărește aproximativ la fel de mult ca un telefonul nepliabil mediu la 183 grame. Flip 3 este, fără îndoială, cel mai de buzunar telefon emblematic de pe piață, în timp ce Fold 3 este mai greu de purtat în buzunar.

O altă diferență fundamentală este modul în care funcționează cele două telefoane când sunt închise. Galaxy Z Fold 3 funcționează ca un telefon normal când este închis, în timp ce Galaxy Z Flip 3 este cu adevărat funcțional doar când este deschis.

Display pe cele două telefoane pliabile Samsung

Ambele telefoane au două afișaje: un ecran mare care acoperă aproape întreaga suprafață interioară și un alt afișaj mai mic, care se află la exterior.

În cazul lui Galaxy Z Fold 3 ecranul intern este un ecran uriaș de 7,6 inch (19,30 cm), pliabil, dinamic AMOLED 2X, cu o rezoluție de 1768×2208. Cu Galaxy Z Flip 3 avem un ecran pliabil dinamic AMOLED 2X de 6,7 inch (17,02 cm) cu o rezoluție de 1080×2640. Ambele ecrane au o rată de reîmprospătare de 120Hz, ceea ce le face foarte ușor de utilizat. Ambele pot atinge o luminozitate maximă de 1.200 niți, de asemenea.

În afară de dimensiune, cea mai mare diferență aici este cea a raportului de aspect. În timp ce Galaxy Z Flip 3 se pliază la un 22: 9 destul de tipic, Galaxy Z Fold 3 are un 22,5: 18 atipic (pentru telefoane cel puțin). Acest lucru face ca afișajul mai mare să fie aproape pătrat, rezultând un afișaj asemănător tabletei. Acesta este ideal pentru vizualizarea conținutului web și editarea documentelor, dar nu este chiar ideal pentru conținutul video peisaj. Imaginea va fi în continuare mare, dar va trebui să suportați chenare negre mari.

În ceea ce privește afișajele externe, Galaxy Z Flip 3 este cel ciudat de aici. AMOLED-ul său de 1,9 inch (4,82 cm), cu rezoluția sa de 260 x 512, este cam mic, dar util pentru afișarea orei, datei, previzualizărilor scurte de notificări și a câtorva widget-uri.

Dimpotrivă, afișajul extern al lui Galaxy Z Fold 3 este un Dynamic AMOLED 2X de 6,2 inch (15,75 cm) cu rezoluția de 2268×832 pixeli, un raport de aspect de 25:9 și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Cu alte cuvinte, este un afișaj normal de smartphone și, ca atare, este util pentru toate sarcinile normale ale smartphone-ului.

Procesor, memorie, software și performanțe pe Flip 3 și Fold 3

Ambele telefoane au procesorul Snapdragon 888, cu 12GB de RAM pentru Fold 3 și 8GB pentru Flip 3. Acest lucru le diferențiază față de alte modele Samsung nepliabile, care tind să-și împartă hardware-ul între Qualcomm Snapdragon și Samsung Exynos. Având în vedere că cip-urile Qualcomm sunt invariabil mai bune, acesta este un lucru de remarcat.

Desigur, Snapdragon 888 nu mai este cel mai rapid cip Android din lume, fiind înlocuit de Snapdragon 8 Gen 1. Acest lucru este oarecum problematic, având în vedere că Samsung Galaxy S22 este acum scos și alimentat de acest din urmă cip, dar costă mai puțini bani decât Galaxy Z Flip 3.

Sfatul nostru ar fi să nu acordați prea multă atenție acestei diferențe de performanță. Adevărul este că Snapdragon 8 Gen 1 nu reprezintă un avans uriaș, iar Galaxy Z Fold 3 și Flip 3 continuă să se descurce foarte bine în orice situație. În ceea ce privește spațiul de stocare, Fold 3 vă oferă posibilitatea de a alege între 256GB sau 512GB, în timp ce Flip 3 vă oferă 128 sau 256GB.

Doar Samsung Galaxy Z Fold 3 este compatibil cu S Pen, deși va trebui să cumpărați unul dintre cele două stilouri specifice pentru această sarcină. Puteți mulțumi acelui ecran din plastic moale pentru această prevedere. Odată ce cumpărați un S-Pen, Galaxy Z Fold 3 se transformă într-un telefon de vis pentru artiști și scriitori obișnuiți.

Camere foto Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3

Ca să fim direcți: camerele foto nu sunt punctul forte al niciunuia dintre cele mai recente telefoane pliabile de la Samsung. Aici s-au făcut cele mai clare compromisuri în comparație cu seriile embelematice nepliable Samsung (Galaxy S și Galaxy Note).

Camerele lui Fold 3 sunt „bune, dar nu inovatoare”, în timp ce camerele lui Flip 3 reprezintă „cel mai mare neajuns al telefonului”. Niciun sistem nu este rău, în sine, dar puteți găsi camere mult mai bune pentru bani mai puțin dacă sunteți dispus să renunțați la aceste telefoane pliabile.

Acestea fiind spuse, camerele lui Fold 3 este destul de clar cele mai bune dintre cele două. Este o configurație triple-camera de 12MP cu opțiuni late, ultra-wide și telefoto, astfel încât acoperă toate bazele cheie. Galaxy Z Flip 3 are o configurație dual-camera de 12 MP cu opțiuni largi și ultra-late. Nu există teleobiectiv pe Flip.

În plus, camera principală de pe Fold este mai mare decât cea de pe Z Flip. Aceasta înseamnă că poate aspira mai multă lumină, ceea ce este, în general, un lucru bun în fotografia mobilă. Ambele camere sunt capabile să facă fotografii luminoase și puternice în majoritatea condițiilor, în mare parte datorită meseriei Samsung din domeniu. Dar nu se apropie de nivelul concurenților nepliabili, amintim aici doar pe Samsung Galaxy S22 Ultra.

Sistemul de cameră al lui Fold 3 oferă ceva foarte interesant pentru Samsung. Prima camera in-display. Dar calitatea imaginii camerei de 4MP lasă de dorit. Din fericire, pe afișajul exterior există o cameră selfie tradițională de 10MP, care este mai bună. Pare să fie aceeași cameră selfie de 10MP care se află în interiorul Galaxy Z Flip 3. În ambele cazuri, recomandarea noastră ar fi să folosiți camera principală de pe ecranul extern pentru fotografii selfie bune.

Baterie, senzori, conectivitate, audio și SAR

Bateria lui Galaxy Z Fold 3 este destul de mică pentru dimensiunea sa. La doar 4.400 mAh, este cu mult sub față de majoritatea telefoanelor emblematice, care, bineînțeles, tind să aibă doar un singur afișaj mai mic de condus. Nici Samsung Galaxy Z Flip 3 nu stă mai bine, are o baterie minusculă de 3.300 mAh pentru standardele actuale.

Această scădere a dimensiunii bateriei are rezultate negative pentru rezistența ambelor telefoane. Cu Galaxy Z Fold 3, folosind intens telefonul treceți greu peste o zi. Cu Galaxy Z Flip 3 este similar. Pentru a fi clar, ambele pot dura o zi de utilizare ușoară până la moderată, dar nu mai mult.

În ceea ce privește reîncărcarea, Galaxy Z Fold 3 acceptă doar încărcare cu fir de până la 25W. Totuși, este mult mai bun decât cei 15W al lui Flip 3, extrem de lent pentru un telefon emblematic. Niciun telefon nu impresionează în încărcarea wireless. Fold 3 acceptă 11W, în timp ce Flip 3 acceptă doar 10W.

În materie de senzori și conectivitate aveți tot ce vreți și ce nu vreți. Aici nu vă puteți plânge cele două pliabile Samsung sunt relative egale. Situația este la fel și pe partea audio, AKG își face bine treaba cu difuzoare stereo.

Trebuie să menționăm și certificarea IPX8, un plus enorm pentru ambele modele. Pe partea de vopsele, Filp-ul este mult mai colorat, poate și faptul că este oarecum cu dedicație pentru genul feminine, a dus la acest lucru. În privința radiațiilor emise – SAR Specific Absorption Rate, ambele telefoane pliabile se încadrează în normele europene.

Scurte considerații

Pe lângă asemănările evidente, Samsung Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3 sunt două telefoane foarte diferite, cu cazuri de utilizare foarte diferite. Acest lucru face ca aceasta să fie mai puțin o comparație directă și mai mult un exercițiu de stabilire a telefonului potrivit pentru dvs.

Galaxy Z Fold 3 este pentru cei care caută o experiență completă, asemănătoare unei tablete, cu ecran mare, care poate fi încă ținut în buzunar. Ecranul său pătrat pliabil de 7,6 inch îl face o pânză excelentă pentru navigarea pe web; editarea documentelor; multi-tasking; și alte astfel de aplicații pentru utilizatorii puternici.

Pe de altă parte, Galaxy Z Flip 3 este ideal pentru cei care doresc portabilitatea supremă fără a sacrifica o experiență „normală” de smartphone. Încă aveți un afișaj puternic de 6,7 inch, cu toate clopotele și fluierele, dar poate fi pliat într-un pătrat mic atunci când nu este utilizat.

Samsung Galaxy Z Fold 3 este „Cel mai bun telefon pliabil de până acum”, dar este și foarte scump și destul de greu de manevrat. În cele din urmă, câștigătorul aici se reduce la dimensiunea buzunarelor tale, în ambele sensuri ale termenului, pecuniar sau fizic.

Caracteristici și specificații Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3

 Samsung Galaxy Z Fold 3Samsung Galaxy Z Flip 3
DisplayAfișaj interior: 7,6 inch Dynamic AMOLED 2x |Rezoluție 2208 x 1768 pixeli | 120 Hz
Afișaj extern: 6,2 inch │ Dynamic AMOLED 2X │ Rezoluție 2268 x 832 pixeli |120Hz │ Corning Gorilla Glass Victus 
Afișaj interior: 6,7 inch | Dynamic AMOLED 2X | 120 Hz | HDR10+ | 1.200 niți
Afișaj exterior: 1,9 inch | Super AMOLED |512 x 260 pixeli  
ProcesorQualcomm Snapdragon 888Snapdragon 888
OSAndroid 11 │ One UI 3.1.1Android 11 | One UI 4.1
Memorie12GB RAM |256 / 512GB stocare8GB RAM | 128 / 256GB stocare
CamereSpate:
12MP, f / 1,8 Dual Pixel PDAF, OIS 12MP, f / 2,4 (zoom 2x), PDAF, OIS
12 MP, f/2,2 | (ultrawide 123˚)
Selfie:
4MP, f/1,8, in-display
10MP, f/2,2
Spate:
12MP, f/1,8 | PDAF dual pixel | OIS
12 MP, f/2,2 | 123˚ (ultrawide)
Selfie:
10 MP, f/2,4
Baterie4.400 mAh | Încărcare rapidă 25W | Încărcare rapidă fără fir 11W | Încărcare wireless inversă 4,5W3.300 mAh |Încărcare rapidă 15W Încărcare rapidă fără fir 10W | Încărcare wireless inversă 4,5W
Dimensiuni / greutateDeschis: 158,2 x 128,1 x 6,4mm
Pliat: 158,2 x 67,1 x 14,4–16mm Greutate: 271 grame
Deschis: 166 x 72,2 x 6,9 mm
Pliat: 86,4 x 72,2 x 15,9-17,1 mm Greutate: 183 grame
SenzoriAmprentă (lateral)│ Accelerometru │ Giroscop │ Proximitate │ Busolă │ BarometruAmprentă (lateral) | Accelerometru | Giroscop | Proximitate | Busolă | Barometru
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e │ dual-band │ Wi-Fi Direct │ Hotspot Bluetooth 5.2, A2DP, LE, aptX HD│A-GPS │ GLONASS │ GALILEO │ BDS │USB tip C 3.2Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, Dual-band | Wi-Fi Direct | Hotspot | Bluetooth 5.2 | A2DP | LE | GPS | GLONASS | BDS | GALILEO | QZSS | NavIC |NFC |Tip-C 2.0 | USB On-The-Go
CertificareIPX8IPX8
CuloriPhantom Black │ Phantom Silver │ Phantom GreenPhantom Black | Verde | Lavandă |Crem | Alb | Roz | Gri | Thom Browne Edition
AudioDifuzoare stereoDifuzoare stereo
SAR1,04 W/kg (cap)│1,44 W/kg (corp) 0,86 W/kg (cap) | 1,58 W/kg (corp)