Acasă Stiri iPhone 8 vs Note 8: Un test care demonstrează fragilitatea lui iPhone...

iPhone 8 vs Note 8: Un test care demonstrează fragilitatea lui iPhone 8

Recent lansatele telefoane de primă clasă Apple iPhone 8 și Samsung Galaxy Note 8 au fost supuse unui test de cădere, test ce a scos în evidență fragilitatea lui Apple iPhone 8.

YouTube prin PhoneBuff tocmai a adus față în față Apple iPhone 8 cu Samsung Galaxy Note 8 într-un test de cădere fără concesii. Videoclipul demonstrează că sticla de pe partea din spate a lui iPhone 8 este distrusă la acest test de cădere, spre deosebire de ceea ce a declarat compania Apple la data prezentării pe 12 septembrie 2017.

Când Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus și Apple iPhone X au fost prezentate la data de 12 septembrie 2017, Apple a susținut că geamul din spatele smartphone-urilor sale este fabricat din cea mai puternică sticlă utilizată vreodată în industrie. Este vorba de „cea mai durabilă sticlă aflată vreodată pe un smartphone„, a spus Apple. Apple s-a ferit să facă o comparație cu Corning Gorilla Glass 5, folosită de rivalul Samsung pentru Galaxy S8 /S8+ și Galaxy Note 8.

Corning Gorilla Glass 5 este cea mai rezistenăt sticlă pentru smartphone-uri produsă de Corning. Această ultimă versiune este lansată în 2016 și are o mare rezistență la căderi. Rezistă în 80% din cazuri la o cădere de la 1,6 metri pe o suprafață dură. Samsung Galaxy Note 7 a fost primul smartphone echipat cu această sticlă, care este și antireflexivă.

Conform testului afirmația Apple este o minciună.

Așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în istoria sa, Apple pare să fi distorsionat adevărul pentru a scoate în evidență telefonul său iPhone 8, iar acest test video pus pe internet de către YouTube prin PhoneBuff tocmai dovedește acest lucru.

Pentru a efectua acest test în condiții profesionale, PhoneBuff și-a folosit faimoasa mașină pentru a compara rezistența la căderi a telefonului Apple iPhone 8 și a lui Samsung Galaxy Note 8, ultimul smartphone emblematic de la Samsung. Vă reamintin că și acest phablet este echipat cu o sticlă foarte rezistentă. Videoclipul demonstrează că, deși geamul din partea din spate a lui iPhone 8 este foarte rezistent, este distrus.

Video începe cu o căzătură pe spate. După o singură cădere, cele două smartphone-uri sunt imediat rupte. Aparatele sunt încă funcționale, dar geamul din spate este complet crăpat. Apple a afirmat și crede că cea mai rezistentă sticlă folosită vreodată în industria smartphone-urilor poate supraviețui unei singure căderi. Nu prea este așa.

Ambele smartphone-uri rezistă destul de bine celei de-a doua căzături. Doar colțurile sunt ușor crăpate. Pe de altă parte, în timpul testului de cădere frontală, ecranul OLED Infinity a lui Galaxy Note 8 este mult mai bun decât cel al iPhone-ului 8.

În runda bonus, unde smartphone-urile cad pe ecran Galaxy Note 8 rezista la 10 căzături, față de numai 8 a lui iPhone 8.

La sfarsitul videoclipului, Galaxy Note 8 este câștigător, iese cu un scor total de 25 puncte, iar iPhone 8 are 21 de puncte.

Potrivit lui AppleInsider, costul pentru panoul din spate a lui iPhone 8 este de trei ori mai scump decât ecranul, este o variabilă care trebuie luată în ecuație atunci când vă cumpărați un astfel de telefon.

În concluzie, geamul spate al iPhone-ului 8 este mult mai puțin rezistent decât cel al lui Samsung Galaxy Note 8. Deci, chiar dacă Apple iPhone 8 este un smartphone rezistent, afirmația că sticla aflată pe el este incasabilă este total falsă.

Stiri

Samsung a lansat Galaxy Watch 4 Classic Thom Browne Edition

După dezvăluirea edițiilor Thom Browne ale Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 luna trecută, Samsung a anunțat Galaxy Watch...

Seria Galaxy Watch 4 actualizată, stabilitatea și funcționarea îmbunătățite

O nouă actualizare pentru modelele din seria Samsung Galaxy Watch 4 este acum disponibilă în mai multe țări din Europa. Actualizarea îmbunătățește...

Galaxy S22 Ultra ar putea veni și într-o culoare atrăgătoare – roșu închis

Chiar dacă suntem la câteva luni distanță de lansarea seriei Galaxy S22, mai multe lucruri despre aceasta au fost deja dezvăluite. Am...

Apelurile video Google Duo disponibile pe Samsung Smart TV

Samsung a anunțat disponibilitatea Google Duo pe noile televizoare Samsung Neo QLED și QLED. Acest lucru facilitează efectuarea apelurilor video cu cea...

Samsung Electronics a primit 48 de premii la IDEA 2021

Samsung a anunțat ieri că a primit 48 de premii la IDEA 2021 acordate de Industrial Designers Society of America. Printre acestea sunt...

Samsung Galaxy S21 FE o „rara avis”, doar 10.000 de telefoane produse

Înainte ca Samsung să lanseze următoarea serie Galaxy S22, fanii și toți utilizatorii de telefoane mobile așteaptă pe Galaxy S21 FE. Ediția...

Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația...