iPhone 8 vs Note 8: Un test care demonstrează fragilitatea lui iPhone 8

2043

Recent lansatele telefoane de primă clasă Apple iPhone 8 și Samsung Galaxy Note 8 au fost supuse unui test de cădere, test ce a scos în evidență fragilitatea lui Apple iPhone 8.

YouTube prin PhoneBuff tocmai a adus față în față Apple iPhone 8 cu Samsung Galaxy Note 8 într-un test de cădere fără concesii. Videoclipul demonstrează că sticla de pe partea din spate a lui iPhone 8 este distrusă la acest test de cădere, spre deosebire de ceea ce a declarat compania Apple la data prezentării pe 12 septembrie 2017.

Când Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus și Apple iPhone X au fost prezentate la data de 12 septembrie 2017, Apple a susținut că geamul din spatele smartphone-urilor sale este fabricat din cea mai puternică sticlă utilizată vreodată în industrie. Este vorba de „cea mai durabilă sticlă aflată vreodată pe un smartphone„, a spus Apple. Apple s-a ferit să facă o comparație cu Corning Gorilla Glass 5, folosită de rivalul Samsung pentru Galaxy S8 /S8+ și Galaxy Note 8.

Corning Gorilla Glass 5 este cea mai rezistenăt sticlă pentru smartphone-uri produsă de Corning. Această ultimă versiune este lansată în 2016 și are o mare rezistență la căderi. Rezistă în 80% din cazuri la o cădere de la 1,6 metri pe o suprafață dură. Samsung Galaxy Note 7 a fost primul smartphone echipat cu această sticlă, care este și antireflexivă.

Conform testului afirmația Apple este o minciună.

Așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în istoria sa, Apple pare să fi distorsionat adevărul pentru a scoate în evidență telefonul său iPhone 8, iar acest test video pus pe internet de către YouTube prin PhoneBuff tocmai dovedește acest lucru.

Pentru a efectua acest test în condiții profesionale, PhoneBuff și-a folosit faimoasa mașină pentru a compara rezistența la căderi a telefonului Apple iPhone 8 și a lui Samsung Galaxy Note 8, ultimul smartphone emblematic de la Samsung. Vă reamintin că și acest phablet este echipat cu o sticlă foarte rezistentă. Videoclipul demonstrează că, deși geamul din partea din spate a lui iPhone 8 este foarte rezistent, este distrus.

Video începe cu o căzătură pe spate. După o singură cădere, cele două smartphone-uri sunt imediat rupte. Aparatele sunt încă funcționale, dar geamul din spate este complet crăpat. Apple a afirmat și crede că cea mai rezistentă sticlă folosită vreodată în industria smartphone-urilor poate supraviețui unei singure căderi. Nu prea este așa.

Ambele smartphone-uri rezistă destul de bine celei de-a doua căzături. Doar colțurile sunt ușor crăpate. Pe de altă parte, în timpul testului de cădere frontală, ecranul OLED Infinity a lui Galaxy Note 8 este mult mai bun decât cel al iPhone-ului 8.

În runda bonus, unde smartphone-urile cad pe ecran Galaxy Note 8 rezista la 10 căzături, față de numai 8 a lui iPhone 8.

La sfarsitul videoclipului, Galaxy Note 8 este câștigător, iese cu un scor total de 25 puncte, iar iPhone 8 are 21 de puncte.

Potrivit lui AppleInsider, costul pentru panoul din spate a lui iPhone 8 este de trei ori mai scump decât ecranul, este o variabilă care trebuie luată în ecuație atunci când vă cumpărați un astfel de telefon.

În concluzie, geamul spate al iPhone-ului 8 este mult mai puțin rezistent decât cel al lui Samsung Galaxy Note 8. Deci, chiar dacă Apple iPhone 8 este un smartphone rezistent, afirmația că sticla aflată pe el este incasabilă este total falsă.