Acasă Stiri iPhone sau Android, zona în care Samsung domină Apple

iPhone sau Android, zona în care Samsung domină Apple

Samsung Electronics are avantaj față de Apple Inc. atunci când vine vorba de viteze de descărcare, dar și în alte categorii, potrivit noilor cercetări ale unor firme din domeniu. Cele mai recente cifre, analizate de revista americană de calculatoare PCMag, au folosit datele Speedtest ale Ookla din martie până în mai 2018 pentru a examina modul în care diferite smartphone-uri Samsung și Apple funcționează în termeni de viteze de descărcare a datelor, potrivit cotidianului britanic The Sun.

Viteza de descărcare. Bazat pe statistici din Statele Unite, Samsung Galaxy S9 descarcă date cu o viteză medie de 41,80 Mbps, comparativ cu Apple iPhone X, care a înregistrat o viteză medie de descărcare de 31,18 Mbps. Unul dintre motive este faptul că telefoanele high-end ale companiei Samsung utilizează modemuri mai noi, potrivit The Sun. Samsung Galaxy S9 utilizează procesorul Snapdragon 845, care vine echipat cu puternicul modem X16 de la Qualcomm.

În timp ce unele dintre dispozitivele Apple iPhone X utilizează, de asemenea, același modem ca și Galaxy S9, multe dintre ele utilizează modemuri Intel mai puțin impresionante. De asemenea, iPhone X nu are tehnologia numită MIMO 4×4, care facilitează viteze mai mari de descărcare. Desigur, este foarte posibil ca utilizatorii iPhone să locuiască în zone cu o acoperire mai slabă a rețelei sau să utilizeze rețele care oferă viteze mai mici.

Capacitate de stocare extensibilă. Telefoanele produse de Apple nu au niciodată un spațiu de stocare extensibil, telefoanele Samsung au această caracteristică, au sloturi MicroSD încorporate, care vă permit să creșteți capacitatea de stocare pe care o are telefonul. Tot ce trebuie să faceți este să cumpărați o cartelă MicroSD și veți putea stoca mai multe fotografii, muzică și filme.

Software foarte variat. Android este ceea ce se numește „open source”. Prin urmare, producătorii de telefoane Android fac adesea propriile personalizări, adăugând caracteristici foarte interesante. Deci, un telefon Android Samsung va arăta și se va simți diferit de un telefon Apple. Aceasta înseamnă că aveți o mulțime de opțiuni în ceea ce privește modul în care rulează telefonul dvs.

Opțiuni de personalizare. Cele mai multe telefoane Android vă oferă, de asemenea, un control mai mare asupra modului în care personalizați software-ul telefonului dvs., deși acest lucru poate fi mai confuz pentru persoanele care nu cunosc tehnologia. Apple are o funcționalitate mai limitată atunci când vine vorba de personalizarea experienței iPhone-ului, dar acest lucru este posibil să nu conteze pentru persoanele care preferă un smartphone simplu și ușor de utilizat.

Libertatea de a instala aplicații non-oficiale. Pe Apple iPhone, trebuie să faci jailbreak pentru a instala aplicații neoficiale (ceea ce nu este recomandat). Dar Android vă va permite să încărcați aplicații de oriunde, inclusiv în afara magazinului App Store.

Diferență mare de preț. Apple este foarte scump. Pur și simplu nu există iPhone ieftin. Nici nu poate fi vorba de făcut o comparație între prețurile telefoanelor Android și Apple. Samsung, chiar dacă are unele smartphone-uri scumpe, ne referim aici la Galaxy S9 și S9+, la Galaxy Note 8 sau la Samsung Galaxy S8, nici nu pot fi comparate cu prețurile exorbitante de la Apple. Telefoanele Android reprezintă aproximativ 85% din telefoanele de pe planetă, și asta pentru că ele sunt mai ieftine – făcându-le prima alegere în majoritatea țărilor din lume.

O alegere limitată. Există o mulțime de iPhone-uri diferite pe care le puteți cumpăra, dar nici pe departe cât mai multe opțiuni sunt la Android. Samsung are o mare varietate de telefoane pentru toate categoriile. Foarte multe smartphone-uri, de la gama entry-level, mid-range până la high-end, cu cele mai variate caracteristici dar și prețuri.

Dar telefoanele Android au și ele problemele lor.

Actualizările de software. Telefoanele Android sunt actualizate mai greu. Google lansează noi versiuni de Android care apoi trebuie să fie aprobate de operatorul dvs. de rețea și editate de către producătorul de telefon – și apoi mutat pe telefon. Acest lucru poate dura luni bune. Dispozitivele vechi suportă mai greu aceste actualizări de software și nu este neobișnuit să constatăm că un telefon Android mai vechi de doi nu va mai fi actualizat, ceea ce înseamnă că nu va mai primi alte actualizări software. Este un lucru rău pentru securitate și înseamnă că veți pierde și caracteristici noi.

Faptul că puteți descărca aplicații de oriunde și că telefoanele Android sunt atât de variate, le supune la un risc mai mare de malware. Deci, posibilitatea este mai mare să primiți viruși folosind un telefon Android.

Apple iPhone-urile sunt ceva mai sigure, deoarece primesc actualizări de software mult mai rapid.

Luând în considerare cele de mai sus, Samsung are un avantaj considerabil și acest lucru a adus gigantul high-tech pe primul loc în lume în domeniul telefoniei mobile.

SourceTheSun

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...