iPhone X vs Galaxy S8, sistemul de operare Android Oreo este mai rapid

2290

Odată cu sosirea sistemului de operare Android Oreo pe Samsung Galaxy S8, iPhone-ul X nu se mai poate lăuda că depășește smartphone-ul firmei Samsung în termeni de performanță. Acest lucru a vrut să verifice YouTuber-ul XeeTechCare printr-un test înregistrat video. Este suficient să spunem că rezultatul testului este de natură să surprindă pe cei care au blamat telefonul firmei Samsung și să regrete că au cumpărat un iPhone X.

Confruntat cu noul model Apple iPhone X, dotat cu un puternic procesor Bionic A11, Samsung Galaxy S8 nu poate concura cu adevărat în acest moment. Diferitele repere de referință și alte teste de viteză au arătat că smartphone-ul Samsung nu este la nivelul lui iPhone X în termeni de performanță. Acest lucru nu este surprinzător, știind că Galaxy S8 este pe piață din aprilie 2017, în timp ce iPhone X a fost lansat, cu peste jumătate de an mai târziu, pe 3 noiembrie 2017. În materie de avans tehnologic acest lucru contează foarte mult.

Cu toate acestea, începând cu 1 noiembrie 2017, Samsung a lansat programul Android Oreo beta pentru Samsung Galaxy S8 în Coreea de Sud, Statele Unite și Regatul Unit. Ar trebui Android Oreo să aducă un câștig de performanță?

În acest context, XeeTechcare a decis să efectueze un test de viteză între Apple iPhone X și Samsung Galaxy S8 cu Android 8.0 Oreo, pentru a verifica dacă noua versiune a sistemului de operare permite smartphone-ului Samsung să ajungă la nivelul lui iPhone X.

De la început, spre uimirea videoografului, Galaxy S8 începe mai repede decât iPhone-ul X la câteva sutimi de secundă. Așa cum a reamintit XeeTechcare, inițial, Galaxy S8 este mai lent la pornire decât iPhone X. Deci, aceasta este o schimbare neașteptată. Apoi, YouTuber-ul va lansa o serie de aplicații simultan pe ambele smartphone-uri pentru a vedea ce aplicație se deschide cel mai rapid. Totul începe cu aplicația telefonului, care se lansează cu puțin mai repede pe iPhone X. În contrast, Galaxy S8 cu Android Oreo lansează mai repede Instagram.

Smartphone-ul Apple lansează, de asemenea, Snapchat mai repede. Galaxy S8 este mai rapid pentru lansarea aplicațiilor Soundcloud, Spotify și Twitter. Galaxy S8 este, de asemenea, mai rapid la lansarea camerei foto. Apoi, YouTuber-ul testează memoria celor două smartphone-uri care încearcă să redeschidă diferite aplicații și constată că toate acestea au fost păstrate în fundal pe ambele dispozitive. Se deschid instantaneu fără a fi nevoie de mult timp.

Snapchat este o aplicație de mesagerie multimedia creată de Evan Spiegel, Bobby Murphy și Reggie Brown, studenți de la Universitatea Stanford. Unul dintre principalele idei ale Snapchat este că imaginile și mesajele sunt disponibile doar pentru o perioadă scurtă de timp înainte ca acestea să devină inaccesibile.

În final concluzia lui XeeTechCare este că Galaxy S8, alimentat cu Android Oreo, nu trebuie să fie deloc invidios pe iPhone X în termeni de performanță, dimpotrivă. Câteva secunde care separă cele două smartphone-uri în avantajul unuia sau a celuilalt, în funcție de circumstanțe, nu vor avea niciun impact asupra utilizării acestor două smartphone-uri în viața reală.

De fapt, având în vedere diferența dintre cele două smartphone-uri, Galaxy S8 este mult mai interesant. Ar trebui de asemenea amintit faptul că Android Oreo este încă în programul de testare beta pe Galaxy S8. Când sistemul de operare Android 8.0 Oreo de pe Galaxy S8 va fi finalizat și instalat va aduce fără îndoială câștiguri de performanță mult mai mari, iar S8 ar putea chiar să depășească iPhone X.