Acasă Comparații Lenovo Tab P11 Pro vs. Samsung Galaxy Tab S7 – Care este...

Lenovo Tab P11 Pro vs. Samsung Galaxy Tab S7 – Care este mai bună?

Piața globală a tabletelor a fost revigorată anul trecut, când din cauza pandemiei și blocării la domiciliu tablete au început să aibă căutare. Companiile și unitățile de învățământ au fost interesate mai mult ca niciodată de tablete. Jucătorii mari din domeniu sunt Samsung, Apple, Huawei, Amazon, dar și Lenovo. Lenovo a lansat anul trecut o tabletă Lenovo Tab P11 Pro interesantă și performantă. Chiar a făcut cu ochiul la multă lume prin prisma specificațiilor și prețului. Este cea mai bună tabletă a companiei și o comparație cu Galaxy Tab S7, a doua cea mai bună de la Samsung, se impunea.

Lenovo Tab P11 Pro. Este o alternativă interesantă la Galaxy Tab S7. La prima vedere, ambele tablete au multe în comun: au un afișaj de 11 inch, patru difuzoare, protecție cu un scaner de amprente și pot fi acționate cu un stylus S Pen.

Lenovo Tab P11 Pro este destinat în mod clar pentru două cazuri de utilizare foarte specifice. Unul este ca un mic televizor de schimb, stând seara pe canapea. Forma, raportul său de aspect și multe altele sunt conforme cu acest lucru, deși nu toate celelalte aspecte sunt conforme. Al doilea caz de utilizare este ca stație de lucru mobilă. Are linii drepte și muchii ascuțite, tip design industrial. Se va potrivi în orice birou sau sală de ședințe și va arăta bine și în deplasare.

Samsung Galaxy Tab S7. Când vine vorba de tablete Android, Galaxy Tab S7 de la Samsung este incontestabil una dintre cele mai bune experiențe pe care le puteți obține. Galaxy Tab S7 stochează specificații excelente, inclusiv procesor de ultimă generație, afișaj cu rată de reîmprospătare ridicată, patru difuzoare stereo AKG și opțional conectivitate 5G. Cu afișaj incredibil și performanțe foarte bune, poate fi bătută doar de modelul Galaxy Tab S7+.

Design: Lenovo Tab P11 Pro vs. Samsung Galaxy Tab S7

Lenovo Tab P11 Pro. Ca design tableta Lenovo are cadru din aluminiu și spatele tot din aluminiu, în două tonuri. Tableta Lenovo este foarte bine construită, are ramele subțiri și se simte ca o tabletă high-end. Pe laturile sale sunt comenzi de volum, un slot pentru card microSD și un port USB Tip C 3.2 Gen 2, pe care îl puteți utiliza pentru a atașa hub-uri USB C sau un monitor extern. Butonul de pornire este și un scaner de amprente, scaner care funcționează rapid și fiabil.

O cameră de 13MP se află pe spate, tot acolo există și o cameră cu unghi larg de 5MP nu foarte performantă și un bliț LED. S Pen-ul se poate atașa pe spate. Există un conector pentru o stație de andocare opțională pe una dintre laturile mai lungi. Pe laturi tableta are patru difuzoare. Sunt difuzoare JBL stereo și aproape rivalizează cu cele aflate pe Galaxy Tab S7 privind calitatea sunetului.

Samsung Galaxy Tab S7. Galaxy Tab S7 este o tabletă cu ecran complet, cu rame subțiri și cadru din aluminiu. Un design de super-clasă în stilul caracteristic Samsung. Pe spate are un loc pentru S-Pen-ul inclus pentru a fi andocat magnetic. Există un conector USB-C pentru alimentare și transfer de date în partea dreaptă a Tab-ului S7. Pe marginea de sus are un buton de alimentare cu senzor de amprentă, butonul de volum și slotul pentru SIM.

Are, de asemenea, un slot pentru micro-SD pentru extinderea spațiului de stocare și un conector pogo în partea de jos pentru andocarea tastaturii opționale Book Cover de la Samsung. Galaxy Tab S7 este incredibil de subțire și ușoară, dar emană un aer de rezistentă. Textura excelentă din aluminiu este creată din diamante policristaline, cu un finisaj micro-nisipat. Design excelent din toate punctele de vedere.

Afișaj: Tab P11 Pro vs. Galaxy Tab S7

Există diferențe foarte clare în materie de afișaj la cele două tablete. Lenovo Tab P11 Pro are un ecran OLED cu diagonala de 11,5 inch (29,21 centimetri) și rezoluția de 1600 x 2560 pixeli. Nu există o rată de actualizare ridicată. La fel ca în cazul oricărui dispozitiv, o tabletă trăiește și moare prin calitatea afișajului său.

Dar tipul de utilizare este, fără îndoială, mai important decât calitatea ecranului său. Acesta este cu siguranță un afișaj capabil de multe lucruri, este certificat HDR10, are o luminozitate de 500 niți la un raport de aspect 16: 10 cu o densitate a pixelilor de ~263 ppi. Este luminos, contrastant și precis în culori. Pentru vizionarea de filme, documentare și alt tip de conținut este excelent.

Faptul că nu are o opțiune de rată de reîmprospătare ridicată nu este o problemă, dar este o rușine ușoară pentru o tabletă premium. În ceea ce privește conținutul video și citirea acestuia, acesta nu va face prea multă diferență, dar pentru jucători, acest lucru poate fi o problemă.

Samsung Galaxy Tab S7 are un ecran LCD  de 11 inch (27,94 centimetri) și rezoluția de 1600 x 2560 pixeli. Are rata de actualizare de 120Hz și este certificat HDR10+. Rata de actualizare mare este un mare plus pentru tableta Samsung.

Are o luminozitate tot de 500 niți și un raport de aspect de 16:10 cu o densitate a pixelilor de ~276 ppi. De fapt, ecranul lui Tab S7 este mai strălucitor decât ecranul lui S7+, iar vibrația culorilor este, de asemenea, excelentă, În general, Galaxy Tab S7 este excelentă, pictogramele și textul sunt mai clare în comparație directă. Galaxy Tab S7 are un ecran mai bun ca Lenovo Tab P11 Pro.

Performanțe, camere foto, audio Lenovo vs. Samsung

Când vine vorba de performanță, există un câștigător clar, iar Qualcomm Snapdragon 865+ în Galaxy Tab S7 are un scor semnificativ mai bun decât Snapdragon 730G în Lenovo Tab P11 Pro. Se observă foarte ușor în lucru, jocuri sau aplicații solicitante. Ambele tablete au Android 10 și aceeași cantitate de RAM, dar la Tab S7 stocarea poate fi extinsă până la 1TB. Pentru multă lume este un punct foarte important, puteți stoca infinit mai multe, jocuri, filme, date, fotografii sau orice vreți. Revenind la sistemul de operare, tableta Lenovo mai primește și Android 11, în timp ce Tab S7 primește încă trei actualizări de Android. Mare avantaj!

Tableta Lenovo are patru camere: două la spate de 13 și 5MP și două de 8MP frontal pentru selfie și apeluri video. Una din camerele frontale este pentru recunoașterea feței. Din păcate, niciuna dintre camerele de pe Tab P11 Pro nu sunt de laudă. Calitatea camerelor este mai mult decât suficientă și au capacitatea de a face fotografii clare și bogate în culori, mai ales camera principală. Nu sunt la nivelul tabletei Samsung dar pentru pretențiile pe care le aveți de la o tabletă vă satisfac toate nevoile.

Samsung Galaxy Tab S7 are trei camere, cu dual-camera la spate. Sunt acolo o cameră de 13MP și una ultra-wide de 5MP. O singură cameră de 8MP este frontal. Galaxy Tab S7 are mai multe moduri de cameră, Night Mode, modul Pro Video, Live Focus (pentru portrete) și modul Single Take.

Pe partea de sunet cele două tablete au patru difuzoare stereo fiecare și ambele reglate de companii de prestigiu. Lenovo Tab P11 Pro are difuzoare stereo JBL, în timp ce Galaxy Tab S7 are difuzoare AKG, din curtea proprie. Cele AKG sunt mai bune.

Durata de viață a bateriei

Aici este locul unde tableta Lenovo este peste cea Samsung. Lenovo Tab P11 Pro are o baterie de 8.600mAh cu încărcare rapidă de 18W. Este o baterie de anduranță și bate bateria tabletei Tab S7 ca durată de viață. Durata de viață a bateriei este mai mult decât suficientă pentru a trece peste o zi de utilizare intensă. Este o alegere excelentă pentru călătorii lungi și pentru situații când un încărcător nu este la îndemână.

Samsung Galaxy Tab S7 are o baterie de 8.000mAh cu încărcare rapidă de 45W. Nu este la nivelul tabletei Lenovo. Bateria de pe Tab S7 oferă o durată bună de viață a bateriei pe tot parcursul zilei. Nu trebuie să uităm că rata de actualizare a bateriei descarcă destul de repede bateria.

În ciuda „Pro” din numele său, tableta Lenovo nu este la înălțimea tabletei Samsung. Este bună pentru mass-media, dar mai puțin pentru jocuri sau sarcini solicitante. Face totuși multe lucruri esențiale. Este o tabletă Android bună. În ceea ce privește prețul, este cu aproximativ 100€ mai ieftină, dar mai trebuie să cumpărați și stiloul. La Tab S7 este inclus.

Samsung Galaxy Tab S7 este un concurent prea redutabil pentru Lenovo Tab P11 Pro. Dar am vrut să comparăm o excelentă tabletă Android, alta decât Samsung, cu a doua cea mai bună tabletă Samsung. De la ecranul său excelent, luminos și clar, până la designul său de top, Galaxy Tab S7 trebuie serios luată în considerare de cei ce vor o tabletă Android.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Este posibil să câștigăm un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru.

Specificații Lenovo Tab P11 Pro și Galaxy Tab S7

 Lenovo Tab P11 ProSamsung Galaxy Tab S7
Display11,5 inch │ OLED │ WQXGA │ 1600 x 2560 pixeli │11 inch LTPS TFT │ WQXGA │ 2560×1600 pixeli │ 120Hz
ProcesorSnapdragon 730GSnapdragon 865+
OSAndroid 10Android 10
Memorie4 / 6GB de RAM / 128GB stocare │ Card micro-SD până la 256GB6GB RAM / 128GB stocare │ Card Micro SD până la 1TB
Camere fotoSpate:
Principală: 13MP
Unghi larg: 5MP
Față:
8 MP, (wide)
8 MP, IR TOF, (senzor biometric)
Spate:
Principală: 13MP f/2.0
Unghi larg: 5MP f/2.0
Față: 8MP f/2.0
ConexiuniWi-Fi Direct │ Bluetooth 5.0 │ GPS │ GLONASS │ Beidou │ USB Type-C 3.2Wi-Fi Direct │ Bluetooth 5.0│ GPS │ GLONASS │ Beidou │ Galileo │ (opțional 5G) │ USB Type-C 3.2 │conector magnetic
SenzoriAccelerometru│ Giroscop │ Proximitate│ Busolă │Senzor de amprentă pe lateral │ Senzor Hall │ Recunoașterea fețeiAccelerometru │ Busolă │ Giroscop │ Senzor de lumina ambientală │ Senzor de amprentă pe lateral │ Recunoașterea feței
Alte caracteristiciSuport pentru S Pen │ Kids Space │ Pin Pogo Keyboard ConnectorS Pen – latență de 9 ms │ Recunoașterea scrisului de mână și gesturilor prin aer │ Kids Mode │ DeX Wireless │Samsung Knox
Dimensiuni și greutate264,3 x 171,4 x 6,9 mm │ 485 grame253,8 x 165,4 x 6,34 mm │ 495 grame
Baterie8.600 mAh │ Încărcare rapidă 20W8.000 mAh │ Încărcare rapidă 45W
AudioPatru difuzoare JBL (stereo) │ Dolby Atmos │ Microfon integratPatru difuzoare (stereo) reglate de AKG │ Dolby Atmos │ Microfon integrat
CuloriSlate Grey, Platinum GreyMystic Black │ Mystic Bronze │ Mystic Silver Mystic Navy
SAR1,09 W/kg (corp) 1,26 W/kg (corp)

Stiri

Samsung se menține pe locul doi mondial pe piața tabletelor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. a rămas cel de-al doilea cel mai mare furnizor de tablete din lume în Q2 2021. Datele au fost...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi impermeabil la apă. Ce înseamnă asta?

Peste două săptămâni, va avea loc un eveniment major Samsung Galaxy Unpacked 2021, unde vor fi lansate Galaxy Z Fold 3 și...

Samsung Galaxy Z Fold 3: noi imagini cu smartphone-ul pliabil

Cu Samsung Galaxy Z Fold 3 gigantul tech își va prezenta următorul smartphone pilot pliabil pe 11 august. După foarte multe scurgeri...

Samsung Galaxy A52s 5G: iată cât va costa în Europa!

Galaxy A52 5G unul dintre cele mai bune telefoane ieftine 5G din 2021, dar se confruntă cu o concurență dură. Pentru a...

Samsung Smart LED Signage aduce o cascadă digitală în Times Square

Imaginați-vă un moment de relaxare deplină în inima unui oraș care nu doarme niciodată. Pe 27 iulie, atât turiștii, cât și cetățenii...

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra va fi lansată alături de seria Galaxy S22

În acest moment majoritatea privirilor sunt îndreptate spre evenimentul Samsung Unpacked din 11 august. Aici ar trebui să vedem debutul telefoanelor pliabile...

Galaxy A52 este primul telefon Samsung ce primește patch-ul din august 2021

Din nou, Samsung deschide balul și a devenit primul brand de smartphone-uri care a lansat o nouă actualizare de securitate. După lansarea...