De ce mertită să cumperi S8 decât Note 8 (în momentul de față)

4336

Samsung Galaxy Note 8 este cel mai recent luptător de la Samsung aruncat în arenă, este mai mare, mai bun și mai îndrăzneț decât orice a lansat Samsung înainte – dar chiar este oare cea mai bună alegere pentru cumpărare momentan?

Nu este deloc greu de convins lumea că smartphone-ul mai „mic” de acuma Galaxy S8 nu este în urma recent lansatului telefon, uriașul Galaxy Note 8, atât ca specificații dar mai ales ca bani.

Samsung Galaxy S8 rămâne în continuare o investiție foarte bună, poate cea mai bună pentru unii. Să vedem de ce Galaxy S8 este mai rentabil de a fi cumpărat în acest moment.

 

1. În primul rând prețul mai mic 

Samsung Galaxy Note 8 are un preț, care corespunde dimensiunilor sale mari: începând cu 930 dolari în SUA, 870 lire sterline în Marea Britanie, 1.450 dolari australieni și peste 1.000 de euro în Europa.

Comparând cu cele mai bune oferte pentru Samsung Galaxy S8 (SUA, Marea Britanie, Australia, Europa), care le-am văzut scăzute până la 575 dolari USD, (reduceri de până la 25%).

Nici nu mai este nevoie să vă spunem că diferența de cost este destul de mare. Și, deși există cu siguranță anumite caracteristici favorabile pe care unii le vor găsi tentante în Samsung Galaxy Note 8, ele nu fac cu nimic ca Galaxy S8 să fie un un produs inferior, dinpotrivă.

 

2. O cameră foto capabilă în continuare

Galaxy Note 8 primește o cameră foto dublă și unele funcții software îmbunătățite, dar acestea nu fac din acest telefon un câștigător.

Samsung Galaxy S8 are o cameră foto de 12MP f / 1,7, care poate să ia unele dintre cele mai bune imagini. Pe lângă Google Pixel, aceasta este probabil cea mai bună cameră de pe un smartphone.

Pe partea din față, aparatul de fotografiat selfie a lui Note 8 este neschimbat față de S8. Camera de 8MP f / 1,7, este printre cele mai bune de pe un smartphone.

Dacă vreți fotografii extraordinare, Galaxy S8 este cea mai bună alegere.

 

3. Specificațiile nu sunt prea diferite.

Hardware-ul evoluează rapid, dar în cazul smartphone-urilor Samsung emblematice, nu chiar așa de repede. Oriunde vă aflați în lume, veți observa că Note 8 este alimentat de același procesor Snapdragon 835 (în SUA) sau Exynos 8895 (în celelalte piețe).

În afară de RAM, care a primit un impuls de la 4GB la 6GB, oferta de hardware este neschimbată între cele două dispozitive. Fiecare dintre ele are suport pentru microSD, are un senzor de amprente orientat spre spate, fiecare având afișajul Infinity.

 

4. Software-ul lui S8 este printre cele mai bune.

În ceea ce privește software-ul, atât Galaxy S8, cât și Note 8 sunt încărcate cu cel mai recent software Android Nougat. Ultimul Samsung Note 8 nu vine cu Android Oreo instalat așa cum speram. Iar asta pune cele două telefoane la paritate unul cu celălalt.

Cu toate acestea, există unele diferențe. Perechea de aplicații este una dintre caracteristicile softului de definire a lui Note 8, în care acesta profită de marele ecran de 6,3 inch al telefonului. Caracteristicile aparatului de fotografiat de la Note 8 sunt un punct important de distincție în comparație cu modelul Galaxy S8.

Live Focus, vă permite să „retușați” fotografia făcută de camera cu lentile duale, dar și să o ajustați înainte de a o capta. Aceste camere și Live Focus vor deveni probabil un nou standard pentru viitoarele telefoane. Aici Samsung – merge mai departe.

 

5. Punctul principal de delimitare între Note 8 și S8 este S Pen.

Amplasat în interiorul telefonului Samsung Note 8 are stylus-ul inteligent, care este multi-talentat, aducând un set de instrumente utile, distractive, utilizatorilor de productivitate, artiștilor și pentru toată lumea.

Este încă prea devreme pentru a vedea dacă unele dintre aceste caracteristici software, vorbim de dual camera și Live Focus, vor veni vreodată pe Galaxy S8. Samsung, nu a negat posibilitatea ca acestea să se strecoare în cele din urmă pe linia Galaxy S. Dar pentru moment, ele sunt doar în Note 8.

Chiar și fără aceste caracteristici, S8 este în continuare lider în ceea ce privește software-ul pe un telefon Android deocamdată.

 

6. Are loc în buzunar.

Nu în ultimul rând, Samsung Galaxy S8 este mai ușor de ținut în buzunar în comparație cu Note 8. În dimensiuni, S8 are 148,9 x 68,1 x 8mm, iar Note 8 este mai mare 162,5 x 74,8 x 8,6mm. Note 8 este mai mare pentru a face loc S Pen-ului.

Note 8 are o greutate mai mare, 195 grame față de 155 de grame ale lui S8.

Samsung Galaxy S8 este un telefon pe care îl puteți prinde cu ușurință în mână și îl puteți pune în buzunar. Dacă dimensiunea ecranului este ceva ce sunteți dispus să treceți cu vederea ca purtabilitate, Note 8 poate primi o bilă albă.

Samsung Galaxy S8 este un telefon puternic într-adevăr, niște upgrade-uri la aparatul de fotografiat și baterie, parcă le așteptăm. Cu toate acestea, ecranul redefinit este foarte atractiv cu o aplicație de interfață inteligentă, un mare plus pentru acest telefon.

Acum mai depinde ce vrea fiecare cumpărător în parte, ce dorește fiecare de la un telefon, dar diferențe sunt suficiente pentru a ispiti cumpărătorii, iar prețul și multe caracteristici ale lui Galaxy S8 ne cam fac cu ochiul.