Mesaje Google vs Mesaje Samsung: care aplicație este mai bună?

1145
Mesaje Google vs Mesaje Samsung
Sursa foto: makeuseof.com

Google și Samsung oferă ambele aplicații excelente de mesagerie pe dispozitivele Samsung Galaxy. Dar pe care ar trebui să-l folosești? Dacă dețineți un dispozitiv Samsung, este posibil să fi observat că a venit cu două aplicații de mesagerie preinstalate: Mesaje Google și Mesaje Samsung / Google Messages și Samsung Messages. Telefoanele emblematice Samsung au primul setat implicit, dar telefoanele Samsung de gamă medie și buget optează pentru al doilea.

Ambele aplicații îndeplinesc aceeași funcție, dar sunt diferite într-o varietate de moduri. Deci care este mai bun? Care sunt diferențele? Și chiar contează ce aplicație folosești? În acest articol aflăm, via Makeuseof, ce diferențe sunt între Mesaje Google și Mesaje Samsung.

Mesaje Google vs Mesaje Samsung: interfața cu utilizatorul

Ambele aplicații acceptă Dark Mode, dar Samsung Messages îl implementează mult mai bine decât Google Messages. Activarea modului întunecat face ca aplicația să devină neagră (permițându-vă să beneficiați de beneficiile afișajelor AMOLED), în timp ce cea din urmă se transformă pur și simplu într-un fundal gri, păstrând în același timp designul Material You.

La lansare, Samsung Messages organizează conversațiile din jumătatea inferioară a ecranului pentru un control mai ușor cu o singură mână. Jumătatea de sus vă arată câte mesaje necitite aveți. Google Messages organizează conversațiile în mod normal de sus. Cu toate acestea, pe dispozitivele Samsung, este forțat să copieze designul interfeței One UI, iar jumătatea superioară a ecranului citește pur și simplu „Mesaje”. Puteți glisa în sus pe ambele aplicații pentru a le aranja de sus.

Samsung Messages afișează o pictogramă mică lângă conversațiile necitite cu numărul de mesaje noi, dar Google Messages pur și simplu le scoate în evidență față de mesajele citite și pune un punct mic în lateral. Primul arată și două rânduri de text de previzualizare, dar cel de-al doilea arată doar unul. Primul are o pictogramă de căutare, în timp ce al doilea are o bară de căutare.

Google Messages împarte conversațiile în patru categorii: Personal, Tranzacții, OTP și Oferte. Samsung Messages afișează Oferte, Tranzacții și Evenimente viitoare în fila Carduri utile într-un design care este mai vizibil, permițându-vă totodată să creați categorii manual.

Samsung Messages are o filă Contacte, astfel încât să puteți găsi cu ușurință și să trimiteți mesaje text persoanelor de contact preferate. Mesaje Google afișează contactele recomandate când atingeți bara de căutare din partea de sus. Pe cel din urmă, puteți glisa o conversație pentru a o arhiva rapid – o funcție care lipsește în prima.

Caracteristicile aplicațiilor: Mesaje Google vs Mesaje Samsung

Ambele aplicații vă permit să fixați conversații în partea de sus. Dar Google Messages permite fixarea a maximum trei conversații, în timp ce Samsung Messages permite până la 20. Ambele aplicații permit marcarea cu stea a mesajelor și a susține textele de grup de până la 20 de destinatari.

Sincronizarea pe mai multe platforme este mult mai bună pe Google Messages dacă doriți să o utilizați pe laptop sau desktop; pentru a utiliza Google Messages pentru web, deschideți aplicația, atingeți meniul hamburger și atingeți Împerecherea dispozitivului. Apoi, accesați messages.google.com/web de pe laptop sau computer și scanați codul QR.

Pentru a obține același rezultat pentru Samsung Messages, este necesar să aveți un cont Microsoft și să utilizați serviciul Link to Windows pentru a vă conecta dispozitivul Galaxy la computerul Windows. Practic, trebuie să vă deranjați să săriți cu cercuri și, prin urmare, nu este recomandat.

Google Messages vă permite, de asemenea, să ștergeți automat mesajele OTP (One-Time Password) după 24 de ore, astfel încât căsuța dvs. de e-mail să nu rămână plină după ce le-ați folosit. Samsung Messages nu are această caracteristică exactă, dar vă permite să ștergeți mesajele vechi după ce ajungeți la 1.000 de mesaje text, 100 de mesaje multimedia sau 5.000 de chat-uri.

Ambele aplicații pot trimite confirmări de citire, copia coduri din panoul de notificări, pot seta sunete de notificare personalizate și pot avea bule de chat plutitoare. De asemenea, puteți crește sau micșora dimensiunea textului prin ciupirea sau în interiorul ecranului.

Cu toate acestea, numai Samsung Messages vă permite să setați un fundal personalizat pentru fiecare conversație, să adăugați un mesaj în aplicația Memento și să setați o poreclă pe care persoanele care nu vă au în contactele lor să o vadă atunci când discutați.

Instrumente pentru mesaje

Ambele aplicații permit trimiterea de imagini, videoclipuri, fișiere audio, înregistrări vocale, emoji-uri, autocolante și GIF-uri. Dar, Samsung Messages vă obligă să utilizați tastatura Samsung în loc de Gboard pentru a trimite autocolante. De asemenea, puteți să vă împărtășiți locația și contactele, să programați mesaje, să adăugați subiecte și să salvați schițe în ambele aplicații.

Trimiterea videoclipurilor pe ambele aplicații este o durere majoră. Calitatea acestora este distrusă într-o măsură ridicolă, atât de mult încât conținutul din ele devine uneori neinteligibil. Din acest motiv, este mai bine să utilizați WhatsApp, Discord sau orice alt serviciu de mesagerie terță parte pentru a trimite videoclipuri.

Numai Google Messages permite trimiterea de documente (până la 307KB) și marcarea mesajelor dvs. ca urgente. Dar cu Samsung Messages, puteți trimite evenimente din calendar prin text și puteți trimite răspunsuri rapide precum „Ce se întâmplă?”, „Cum merge?”, „Îmi pare rău, am ratat apelul”. și altele.

Ambele aplicații acceptă protocolul MMS pentru comunicații multimedia, dar nu toți operatorii de telefonie mobilă permit MMS. Dacă operatorul dvs. acceptă, dar operatorul destinatarului nu o acceptă, este posibil ca acesta să primească un link de browser către fotografiile, videoclipurile sau fișierele trimise de dvs.

Google Messages are câteva funcții suplimentare care o fac o opțiune mai convingătoare. Sub meniul Sugestii, veți găsi câteva funcții utile care oferă sugestii în conversație bazate pe contextul mesajelor dvs.

De exemplu, Răspuns inteligent sugerează răspunsuri comune la mesajele pe care le primiți pentru o comunicare mai rapidă. În același timp, Acțiunile sugerate vă pot ajuta să creați rapid un eveniment, să vă împărtășiți locația, să atașați fotografii recente sau să trimiteți GIF-uri.

Mesajele Google ar trebui să fie implicit pe toate telefoanele Android

Atât Google Messages, cât și Samsung Messages sunt aplicații bune, este concluzia acestei comparații Mesaje Google vs Mesaje Samsung. Deși cel din urmă are câteva caracteristici unice, primul este câștigătorul clar. Nu doar datorită caracteristicilor sale, ci și pentru că este mai ușor de stabilit ca soluție universală de mesagerie.

Confuzia în jurul aplicațiilor de mesagerie este enervantă și inutilă. Nu ar trebui să fie treaba utilizatorului să-și facă griji pentru diferite protocoale de mesagerie și seturi de caracteristici inconsecvente. Deci, considerăm că Google Messages ar trebui să fie aplicația de mesagerie implicită pe toate telefoanele Android.

Dacă dețineți un telefon Android stoc, aceasta nu este o problemă, deoarece nu există bloatware. Dar majoritatea mărcilor Android își preinstalează propria aplicație de mesagerie pe dispozitivele lor și majoritatea oamenilor tind să folosească aplicația implicită de mesagerie pe telefonul lor, ceea ce nu face decât să facă lucrurile mai confuze.