Acasă Comparații Samsung Galaxy S6 vs Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy S6 vs Samsung Galaxy Note 4

Azi în ring: Samsung Galaxy S6 vs Samsung Galaxy Note 4. Să înceapă meciul! :)

Sticlă vs. plastic

Atât Galaxy Note 4 cât și Galaxy S6 se află ambele la mare distanță de versiunilor lor anterioare, ce păreau la fel de „ieftine”.

Galaxy Note 4 a fost primul pas a lui Samsung în această provocare. Un pas în față, însă, încă departe de o capodoperă, în ciuda câtorva detalii metalice, având același capac posterior cu efect de piele falsă cu care ne-am obișnuit de câțiva ani încoace.

Din fericire, Samsung Galaxy S6 a fost total modificat, având o construcție complet metalică, cu un posterior din Gorilla Glass.  Nu există nimic din plastic. De asemenea este surprinzător de subțire, doar 6.8 mm comparat cu Note 4 ce pare grosolan cu ai săi 8.5 mm.

Pentru această grosime există însă câteva motive. Galaxy Note 4 ascunde în structura sa stylus-ul: S Pen, de asemenea are o baterie mai mare. Cu toate acestea, haideți să recunoștem, 8.5 mm nu este deloc grosolan.

Samsung Galaxy S6 este de departe cel mai atrăgător smartphone produs de Samsung.

> Câștigător: Samsung Galaxy S6


Ecranul

Din acest punct de vedere Galaxy Note 4 trece în avantaj, mai ales dacă preferi ecranele mari, cu 5.7 inch pe lângă cei 5.1 inch ai lui Galaxy S6.

Ambele device-uri au ecrane cu rezoluție QHD, Samsung Galaxy S6 având cea mai mare densitate de pixeli/inch, însă cine afirmă că Note 4 nu are suficienți pixeli susține un mare neadevăr.

Cele două au un display Super AMOLED iar densitatea pixelilor oferă un contrast mai bun decât al oricărui LCD. Ambele sunt uimitoare, și după cum ne-am obișnuit, Samsung pune la dispoziție o serie de moduri personalizabile ce variază de la culori super-saturate la senzația de întunecat.

În concluzie, cele 2 telefoane au ecrane foarte bune, decizia urmând să fie luată de utilizatori și necesitățile fiecăruia. Dacă ești un fan YouTube, credem că vei aprecia mai mult dimensiunile extra și claritatea lui Galaxy Note 4, însă dacă preferi o senzație de confort atunci când este ținut în mână, Samsung Galaxy S6 este soluția mai bună.

> Câștigător: egalitate


Camera

Specificațiile camerelor poate fi dezămăgitoare la prima vedere. La fel ca și Note 4, Galaxy S6 are o cameră de 16 megapixeli, însă fotografia este mai mult decât megapixeli.

Ambele device-uri vin cu stabilizare optică a imaginii, asta însemnând o calitate bună în condiții de lumină scăzută, însă S6 are avantajul unei aperturi mai mari, f/1.9 față de f/2.3. Adică orificiul din lentilă prin care lumina ajunge la senzorul camerei este mai mare. Un orificiu mai mare însemnă mai multă lumină capturată, rezultând imaginii mai bune și mai detaliate surpinse într-o lumină slabă. Este o cameră fantastică, ușor și rapid de folosit.

Și camera lui Note 4 este bună, însă cea a lui S6 este și mai bună, de fapt printre cele mai bune disponibile.

Cât despre cameră frontală, și aici au fost făcute upgrade-uri majore. Note 4 are o cameră frontală de 3,7 megapixeli, iar S6 una de 5 megapixeli.

> Câștigător: Samsung Galaxy S6


Alte caracteristici

Ambele modele au Wi-Fi, NFC, 4G, GPS, Bluetooth 4.1 și transmițător IR. De asemenea ambele au scanner de amprente anterior și senzor de frecvență cardiacă posterior.

Modelul de scanner pentru amprente de pe S6 este superior celui de pe modelele Samsung anterioare, și nu mai necesită trecerea degetului peste senzor pentru a funcționa, fiind suficent atingerea senzorului.

Galaxy Note 4 vine în plus cu S Pen-ul, un stylus sensibil la presiune. Mai important pentru unii este slot-ul pentru carduri microSD, Note 4 având pe lângă memoria internă de 32 GB și un slot de card, față de S6 care nu are o memorie expandabilă ci doar 3 variante de memorie internă, de 32 GB, 64 GB, 128 GB.

Nu în ultimul rând Samsung Galaxy S6 nu are o baterie detașabilă, un aspect extrem de important pentru utilizatori de telefoane Android.

> Câștigător: Samsung Galaxy Note 4


Performanță

Relația dintre Samsung și Qualcomm a ajuns la final. Timp de mulți ani, Samsung a utilizat procesoarele Qualcomm Snapdragon, dar s-a oprit la Samsung Galaxy S6, folosind în schimb un chipset propriu, Exynos. Motivul ar fi fost supraîncălzirea lui Snapdragon 810 în timpul testelor, model cu o generați peste Snapdragon 805 utilizat la Galaxy Note 4.

Sunt prezente multe îmbunățiri tehnice la Exynos. În primul rând, are 8 nuclee în loc de 4. Este de asemenea un CPU pe 64-bit, față de Snapdragon 805 pe 32-bit, plus are asociat 3 GB de RAM, ce au dus la scoruri incredibile pe Geekbench 3. Este cel mai puternic procesor pe care l-am testat vreodată reușind să își mențină temperatura joasă pe tot parcursul utilizării sale. Este de asemenea și mult mai eficient. Exynos fiind construit utilizând tranzistori de 14 nanometrii în loc de 20 nanometrii ca cei utilizați pentru Snapdragon 805.

Astfel, te poți bucura de o zi jumătate de S6 fără încărcare. În plus, reîncărcarea este super rapidă, peste 70% în jumătate de oră. Note 4 reușește să funcționeze puțin peste o zi, însă reîncarcă abia 50% în jumătate de oră.

> Câștigător: Samsung Galaxy S6


CÂȘTIGĂTORUL

Samsung Galaxy S6 nu este doar un upgrade al specificțiilor, ci este un upgrade al telefoanelor Samsung. Compania a reușit să ia în considerare ceea ce utilizatorii își doreau cu adevărat la un smartphone – un bine ai venit pentru noul aspect și la revedere pentru enervantul TouchWiz plin de bloatware specific vechilor Samsung.

Bineînțeles, utilizatorii înrăiți se vor lamenta pentru lipsa memoriei expandabile și a bateriei detașabile, iar dacă ești în căutarea unui device mare cu un control mai mare asupra componentelor sale, atunci Note 4 este telefonul mai bun. Însă pentru majoritate, S6 pare să fie smarphone-ul ideal.

>>> Câștigător: Samsung Galaxy S6

Stiri

Samsung a rămas pe primul loc în cota de piață în Europa în 2020

2020 a fost un an greu pentru piața europeană a smartphone-urilor deși cifrele vânzărilor s-au recuperat aproape în totalitate până la sfârșitul...

Galaxy S22 cu o cameră selfie in-display și una principală de 200MP

Samsung a lansat anul acesta în ianuarie o noul serie emblematică de excepție: Samsung Galaxy S21. A fost și este întoarsă pe...

Samsung Galaxy M42 vine în Europa în mai multe culori

Au trecut câteva luni de când am scris că Samsung dezvoltă un smartphone Galaxy M42. De atunci nu s-a mai știut prea...

Samsung aduce o altă caracteristică emblematică la Galaxy A52

Luna trecută am scris că Galaxy A52 va veni cu un ecran Super AMOLED cu rata de 90Hz / 120Hz. De asemenea,...

Samsung lucrează la următorul procesor Exynos mid-range

Samsung lucrează la un nou sistem pe chip (procesor) cu numărul de model S5E5515. Nu este clar încă sub ce nume va...

Galaxy Tab S7 Lite testată pe Geekbench cu Snapdragon 750G

Tableta Samsung Galaxy Tab S7 Lite este posibil să apară mai devreme decât ne așteptam în acest an. Dacă sunteți în căutarea...

Galaxy Xcover 5, confirmat cu dual-SIM aproape de lansare

Următorul telefon robust Samsung pentru 2021 este cu un pas mai aproape de a ajunge pe rafturi. Noul smartphone Samsung Galaxy Xcover...