Samsung Galaxy S7 vs Galaxy S6 – Care este diferența?

Să vedem ce au de oferit cele două dispozitive Galaxy

26284

De la lansarea pe piață Galaxy S7 a fost vândut mai bine decât iPhone 6S de la Apple,- o schimbare pentru Samsung în ultimii ani. Dar, ce anume face ca Samsung Galaxy S7 să aibă un așa de mare succes atunci când Galaxy S6, predecesorul său este vizual aproape identic?

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre diferențele dintre cele două smartphone-uri, produse de Samsung Electronics.

De ani de zile producatorii de smartphone-uri au încercat să facă aparatele lor mai subțiri și mai ușoare, de multe ori în detrimentul funcționalității, și a durabilității de viață a bateriei. Uneori reușesc performanțe surprinzătoare, alteori nu.

Să vedem ce au de oferit cele două dispozitive Galaxy.

Designul (ergonomie și eleganță)

Ambele telefoane sunt orientate către cei care le folosesc, spre încântarea lor, pentru posibilitățile și siguranța în utilizare, pentru experiența care o trăiesc manipulând aceste aparate.

galaxy-s7-vs-galaxy-s6-designul

O senzație de confort, o plăcere să fie ținute în mană, muchii rotunjite, două produse elegante aflate în topul preferințelor cumpărătorilor. O notă mare pentru ambele.

 

Dimensiuni și greutate (înălțime x lațime x grosime și greutate)
  • Samsung Galaxy S7 – 142,4 x 69,6 x 7,9 mm, și 152 g;
  • Samsung Galaxy S6 – 143,3 x 70,5 x 6,8 mm, și 138 g;
Galaxy S7 Galaxy S6
Dimensiuni (mm) 142.40 x 69.60 x 7.90 143.40 x 70.50 x 6.80
Greutate (g) 152.00 138.00

Grosimea adăugată de 1mm și cele 20 g suplimentare a fost de mare folos pentru o baterie mai mare și rezistență la apă (care a venit mai târziu). Un plus pentru S7.

 

Rezistență la apă și praf (de la câțva stropi până la scufundare completă)

Samsung Galaxy S7 – Este compatibil IP68 care permite ca acesta să fie scufundat la 1.5m în apă timp de până la o oră. Acesta este tipul de facilitate de care aveți nevoie, puteți răspunde la apeluri importante când vă aflați sub duș sau să folosiți telefonul în timpul ploilor. Rezistență foarte bună la praf.

Samsung Galaxy S6 –  Rezistent la apa și stropi, chiar și o scurtă submersie completă nu este de temut. Are rezistență bună la praf.

 

Afișajul (dimensiuni, pixeli și culori mai vii)

Atunci când a fost lansat Galaxy S6 a avut ce mai bun afișaj dintre smartph-urile de pe piață, și a fost depășit acum, ați ghicit, de Galaxy S7 care a luat acum acest titlu.

  • Samsung Galaxy S7 – 5.1 inch, 2560 x 1440 pixeli (577 ppi), Super AMOLED;
  • Samsung Galaxy S6 – 5.1 inch, 2560 x 1440 pixeli (577 ppi), Super AMOLED;
 Galaxy S7  Galaxy S6
Dimensiune ( în inch) 5.10 5.10
Touchscreen Da Da
Rezoluție 1440×2560 pixels 1440×2560 pixels
Pixels per inch (PPI) 577 577

Display-ul Galaxy S7 este mai luminos, și are culori mai vii plus „un truc”. Pentru 2016 Samsung a adaugat un „Always on” la Galaxy S7. Acest lucru înseamnă că afișajul rămâne aprins în orice moment.

Chiar și atunci când telefonul este blocat, proprietarii au posibilitatea de a alege afișarea timpului, calendarului sau a unei imagini. Ce este excelent că toate acestea folosesc mai puțin de 1% din durata de viață a bateriei /oră.

 

Performanța (procesoare, GPU și RAM )

Cu fiecare an ce trece smartphone-urile devin tot mai rapide mai performante, și acest lucru este valabil și la Galaxy S7.

  • Samsung Galaxy S7 – Qualcomm Snapdragon 820, Dual-Core 2.15 GHz și 1.6 GHz procesoare și Adreno 530 GPU, 4GB RAM (US Edition);
  • Samsung Galaxy S6 – Exynos 7420, Quad-core 2.1 GHz și procesoare 1.5GHz și Mali-T760 GPU, 3GB RAM;

Atunci când este vorba de valori de referință Galaxy S7 are un procesor cu 30% mai rapid, GPU cu 64 % mai rapid și mai multă memorie RAM.

Dar Galaxy S7 nu este fără probleme. Samsung încă irosește mult spațiu cu numeroase aplicații Android, cu două calculatoare, calendare, media playere, aplicații, etc.

În plus telefonul devine mai lent în timp, astfel încât ar fi nevoie de o resetare periodică la fiecare 6-12 luni.

 

Durata de viață a bateriei (acumulatori și încărcare rapidă)

De ani de zile Samsung a fost campion la smartphone privind durata de viață a bateriei, dar a pierdut acest avantaj cu Galaxy S6.

  • Samsung Galaxy S7 – 3000 mAh Capacitate acumulator;
  • Samsung Galaxy S6 – 2550 mAh Capacitate acumulator;
Galaxy S7 Galaxy S6
Capacitate acumulator (mAh) 3000 2550
Acumulator detașabil Nu Nu

Samsung Galaxy S7 are o baterie cu 17,6 % mai mare decât Galaxy S6.

În plus față de aceasta Galaxy S7 punctează serios contra lui Galaxy S6, S7 are încărcare super rapidă cu fir și fără fir. Circa 10 ore de redare video pe o singură încărcare.

La acest capitol Galaxy S6 se situează puțin mai jos în comparație cu S7.

 

Aparat foto (megapixeli, senzori și diafragma)

Telefonul Samsung Galaxy S7 are cea mai buna camera smartphone. Și a luat acest titlu de la Galaxy S6.

  • Samsung Galaxy S7 – 12 megapixeli Sony IMX260 senzor F1.7, OIS, LED flash, 4K video. În față vine cu o cameră de 5MP F1.7, video 1080p;
  • Samsung Galaxy S6 – 16 megapixeli Sony IMX240 senzor F1.9, OIS, LED flash, 4K video. În partea din față are o cameră de 5MP F1.9, video 1080p;

Pare surprinzător, dar datorită senzorului Sony IMX260 și diafragma F1.7 super rapidă, cu tehnologie dual pixel, Galaxy S7 focalizează mult mai repede în orice condiții de luminozitate.

Samsung laudă camera de pe Galaxy S7 și afirmă că poate capta cu 56% mai multă lumină ca și Galaxy S6.

Filmarea video este, de asemenea, excelentă cu stabilizator optic de imagine la bord (OIS) și face o treabă foarte bună, deși aceasta nu este o îmbunătățire majoră. Galaxy S6, filmează deasemenea excelent.

 

Difuzorul (un regres pentru Galaxy S7)

Samsung S7 Este considerabil mai silențios decât Galaxy S6, dar aceasta se datorează faptului că are rezistență la scufundare în apă, și automat are o izolație suplimentară. Un pas înapoi pentru S7.

Galaxy S6 Este mai bun la această categorie.

 

Memoria (SIM, card microSD, stocare internă)

Galaxy S7 are slot pentru card microSD. Mai mult, slotul pentru cardul SIM le permite utilizatorilor sa adauge un card microSD cu capacitate de stocare de până la 200GB. Iar pentru unele piețe, slotul poate fi folosit ca spațiu pentru dual SIM.

Galaxy S6 Nu are slot-ul pentru cardul microSD, totuși, Galaxy S6 folosește un tip nou de memorie pentru spațiul intern de stocare, iar vitezele sunt mult mai mari decât ar putea oferi un card microSD.

 

Preț

Inutil să mai spunem că Samsung Galaxy S7 este un telefon mai scump. La preț, o bilă alba pentru Galaxy S6.

 

Verdictul (Samsung Galaxy S7 este declarat câștigător)

Compania Samsung a construit Galaxy S7 ascultând părerile clienților și ce aceștia și-au dorit de la un smartphone, tehnicienii companiei au pus în practică.

Proiectarea, construirea, materialele folosite, aparatul de fotografiat, performanțele care au fost optimizate pentru a fi cele mai bine.

În tot acest timp Samsung a regândit complet multe lucruri pentru a recupera din greșelile din trecut, cum ar fi lipsa suportului microSD și rezistența la apă a lui Galaxy S6 .

Samsung Galaxy S7 este un telefon mai puternic, dar nu cu mult fata de Galaxy S6. Sigur beneficiază și de progresul tehnic galopant care apare anual în acest domeniu.

Dezvoltarea tehnologică nu se oprește niciodată, merge mai departe.