Cum să dezactivați 5G pe seriile Galaxy S21 și Galaxy S22

93
Cum sa dezactivati 5G pe seriile Galaxy S21 si Galaxy S22
Sursa foto: makeusof.com

Seriile Samsung Galaxy S21 și S22 acceptă 5G, permițându-le să obțină viteze mari de descărcare atunci când sunt conectate la rețeaua corespunzătoare. Cu toate acestea, rețelele 5G au propriul lor dezavantaj și pot epuiza bateria telefonului în cel mai scurt timp. Dacă doriți să prelungiți durata de viață a bateriei la telefoanele din seriile Galaxy S21 sau S22 sau locuiți într-o țară în care 5G nu a ajuns încă, dezactivarea 5G de pe telefon ar fi o mișcare inteligentă.

De ce ar trebui să dezactivați 5G pe seriile Galaxy S21 și Galaxy S22? Rețelele 5G promit viteze nebunești de descărcare pe mobil. Dacă acoperirea 5G s-a îmbunătățit în ultimii ani, noile rețele nu sunt încă la fel de omniprezente precum rețelele 4G. Dacă locuiți într-o zonă cu acoperire 5G neregulată, cel mai bine este să dezactivați opțiunea de conectivitate a telefonului. În acest fel prelungiți durata de viață a bateriei și telefonul va funcționa puțin mai rece.

Vitezele mai mari de descărcare oferite de 5G afectează și durata de viață a bateriei telefonului. Dacă veți călători mult sau doriți doar ca un telefon din seria Galaxy S21 sau Galaxy S22 să reziste cât mai mult posibil cu o singură încărcare, luați în considerare dezactivarea 5G pentru acea perioadă. Și în cazul în care cel mai recent standard de rețea mobilă nu este încă disponibil în țara dvs., dezactivați 5G, deoarece poate ajuta la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei. Chiar dacă în acest articol, via Makeuseof, vorbim despre seriile Galaxy S21 și Galaxy S22, acest lucru este valabil și pentru alte modele Samsung 5G.

Cum să dezactivați 5G pe seriile Galaxy S21 și Galaxy S22

Activarea sau dezactivarea 5G pe seria Galaxy S21 sau S22 este relativ simplă. Iată pașii de urmat pentru acest lucru:

  • Navigați la Setări -> Conexiuni -> Rețele mobile.
  • Selectați modul de rețea.
  • Ar trebui să vedeți diferite moduri de rețea aici. Selectați LTE / 3G / 2G (conectare automată) din listă.
  • Acest lucru va dezactiva conexiunea la rețea 5G pe seriile Galaxy S21 și Galaxy S22 și o va limita numai la rețelele 4G LTE sau mai mici.
  • De asemenea, puteți seta smartphone-ul dvs. Galaxy să se conecteze numai la rețele 4G. Pentru acest lucru selectați opțiunea numai LTE din meniul de rețea.

Unii operatori de transport ar putea dezactiva această opțiune. În astfel de cazuri, nu puteți dezactiva manual 5G pe telefonul dvs. Galaxy. Procesul de dezactivare a 5G rămâne același, indiferent de modelul Galaxy S21, Galaxy S21+ sau Galaxy S21 Ultra sau Galaxy S22, Galaxy S22+ sau Galaxy S22 Ultra pe care îl dețineți.

Oprirea rețelei 5G pe Galaxy S22 sau S21 vă va ajuta în primul rând atunci când durata de viață a bateriei telefonului este afectată de o conexiune slabă la rețea. Prin dezactivarea 5G, telefonul se va conecta la o rețea 4G, ceea ce duce la o conectivitate mai bună și o durată de viață mai lungă a bateriei pentru dispozitiv. Când vă aflați într-o zonă cu acoperire 5G, puteți oricând să activați din nou opțiunea de conectivitate pe telefon.