Android Auto: cum să utilizați interfața cu ecran împărțit

62
Android Auto
Sursă foto: pocket-lint

Interfața cu ecran divizat a aplicației Android Auto vă permite să vizualizați mai multe aplicații simultan pe display-ul mașinii. Cea mai mare parte a ecranului este dedicată serviciului de navigare ales, în timp ce restul arată o aplicație secundară precum Spotify sau altă aplicație preferată.

Puteți personaliza aspectul în funcție de preferințele dvs. personale. Android Auto aduce unele dintre cele mai bune aplicații Android pe afișajul de infotainment al mașinii tale. De la Hărți și Waze la Google Assistant, precum și serviciile de streaming preferate. Toate acestea le puteți accesa pe ecranul mașini, minimizând distragerea atenției, potrivit Pocket-lint. Dar, uneori poate doriți să utilizați două aplicații în același timp. Mai jos vedeți cum interfața cu ecran divizat a Android Auto poate face acest lucru.

Modul ecran împărțit este una dintre cele mai utile caracteristici ale aplicației Android Auto. Sistemul de operare va dedica cea mai mare parte a afișajului de infotainment al mașinii – aproximativ două treimi din acesta – serviciului de navigație. Chiar dacă nu ocupă întregul ecran, aplicația GPS preferată este încă pe deplin utilizabilă în această formă. Restul ecranului merge la aplicația secundară, cum ar fi un serviciu de muzică precum Spotify, YouTube Music sau altceva ce doriți. Când primiți un apel, va apărea o notificare în partea de sus a interfeței. Dacă acceptați, aplicația pentru telefon va înlocui automat orice aplicație media pe care o aveți deschisă în partea dreaptă a interfeței pe toată durata conversației.

Google a proiectat interfața pentru a pune navigația cât mai aproape de șofer. Atingând cadrul hărții, puteți vizualiza aplicația de navigare preferată pe ecran complet. Modul ecran divizat funcționează cu afișaje cu diagonale de 6 și 7 inch (15,24 sau 17,78 centimetri), disponibile pe majoritatea vehiculelor recente.

Dacă preferați să aveți comenzile media în partea de jos a afișajului mașinii, puteți activa Afișare comenzi rapide pentru aplicații în meniul de setări al Android Auto. Această opțiune va înlocui pictogramele aplicației din partea de jos a interfeței când se redă ceva sau aveți un serviciu de navigare deschis.

Activarea interfeței cu ecran împărțit a Android Auto este ușoară. Cel mult, ești la o atingere a ecranului distanță. Iată ce trebuie să faci:

 • Porniți motorul mașinii și conectați telefonul la sistemul de infotainment (prin cablu sau Bluetooth).
 • Odată ce Android Auto se încarcă, atinge pictograma cu mai multe ferestre.
 • Apăsați din nou pictograma pentru a comuta între modurile de afișare principală și ecranul divizat. Butonul se va schimba de la o fereastră multiplă la un pătrat cu nouă puncte.

În cazul în care nu vedeți pictograma ferestrei cu mai multe vizualizări pe ecran, trebuie să actualizați Android Auto. Split-screen este o caracteristică lansată anul trecut de Google. În acest moment, este puțin probabil să nu aveți acea actualizare instalată. Dar dacă nu sunteți sigur, iată cum să forțați o actualizare manuală a aplicației Android Auto.

 • Lansați aplicația Google Play.
 • Atingeți fotografia de profil din colțul din dreapta sus.
 • Atinge Gestionează aplicațiile și dispozitivul.
 • Deschideți fila Gestionați și găsiți Android Auto.
 • Atingeți Actualizare.

Modul în care funcția de ecran divizat este integrată în aplicația Auto depinde de legile locale de conducere din zona dvs. Mai exact, aplicația de navigare este de obicei afișată cel mai aproape de șofer, în timp ce aplicația media este împinsă în celălalt capăt al ecranului. Deci, dacă volanul mașinii tale este pe partea stângă, butonul de ecran împărțit va apărea și în colțul din stânga jos. Dacă doriți să schimbați aspectul, iată cum:

 • Deschideți aplicația Setări pe un telefon Samsung Galaxy sau alt telefon Android.
 • Căutați Android Auto.
 • Atingeți Schimbați aspectul și selectați între Media mai aproape de șofer și Navigare mai aproape de șofer.

De asemenea, puteți face aceste modificări direct din mașina dvs. Iată cum:

 • Atingeți butonul Setări de pe ecranul Android Auto.
 • Derulați în jos și atingeți Afișare.
 • Atingeți Schimbați aspectul.
 • Selectați ce doriți: Media mai aproape de șofer sau Navigarea mai aproape de șofer.

Dacă nu vă place noul aspect, urmați din nou pașii de mai sus pentru a reveni la setările inițiale. Deoarece sunteți acolo, este posibil să doriți să profitați și de manipularea altor setări, cum ar fi activarea comenzilor vocale a Asistentului Google și pornirea automată a muzicii când vă urcați în mașină.