Cum să conectați la telefonul Samsung Galaxy o tastatură prin USB

245
Samsung Galaxy tastatura USB
Sursa foto: makeuseof.com

Dispozitivele Android au parcurs un drum lung, chiar și în ceea ce privește înlocuirea laptopurilor și desktop-urilor pentru sarcini de zi cu zi, cum ar fi luarea de notițe. Dar chiar și acum, cu toate progresele făcute, telefoanele Samsung Galaxy, dar și cele Android, încă rămân în urmă într-un domeniu critic: tastarea. Când folosiți o tastatură pe telefon lucrurile nu merg niciodată așa de rapid pe cum ți-ai dori.

Printre altele aveți tastatura Samsung, dar și o tastatură Gboard, dar chiar și așa, puteți scrie mult mai repede cu o tastatură fizică. Când aveți nevoie de viteză, „tastarea cu degetul mare” nu este suficientă. Ai vrut vreodată să folosești o tastatură reală pe dispozitivul tău? Mai jos, via Makeuseof, vă arătăm cum să conectați și să configurați o tastatură USB pe un telefon Samsung Galaxy sau Android.

Adaptorul USB On-the-Go

În acest fel puteți să transformați telefonul mobil într-un înlocuitor de desktop. Cea mai simplă opțiune este o tastatură USB, deși este posibil să aveți nevoie de un accesoriu pentru ca acesta să funcționeze. Rețineți că dispozitivele Android sunt mai subțiri decât bitul de conectare al unui cablu USB. Deci cum se conectează de fapt o tastatură USB la un dispozitiv Android sau Samsung Galaxy? Cu un adaptor numit USB On-the-Go (OTG), care vine în mai multe forme și dimensiuni.

Mai exact, veți avea nevoie de un adaptor USB-la-Micro-USB (pentru modelele de telefoane mai vechi) sau de un adaptor USB-la-USB-C (pentru modelele de telefoane mai noi). Este simplu de verificat ce tip de conector aveți pe telefon.

Dacă atât tastatura, cât și telefonul au USB-C, nu este nevoie să achiziționați un adaptor; le poți conecta direct. Indiferent de tipul pe care îl obțineți, toate funcționează în același mod: conectați partea corespunzătoare a cablului în dispozitivul dvs., apoi conectați tastatura USB în partea USB a cablului pentru a stabili o conexiune.

Configurați o tastatură USB externă pentru Samsung Galaxy sau Android

După ce vă conectați telefonul la o tastatură, vă mai trebuie două minute pentru configurare. Probabil că va funcționa direct din cutie, așa că acest pas nu este strict necesar, dar nu va dura mult și ați putea la fel de bine să-l modificați după bunul plac de la început. Iată ce trebuie să faci:

  • Navigați la Setări pe dispozitiv.
  • Atingeți Sistem.
  • Atingeți Limbi și introducere.
  • Apăsață Tastatura fizică.
  • Sub pagina Setări tastatură fizică, atingeți numele tastaturii și selectați Configurați aspectul tastaturii din fereastra pop-up. Pe pagina următoare, alegeți un aspect de tastatură.

Acum deschide orice aplicație și începe să tastezi. Ar trebui să funcționeze fără probleme.

Ce trebuie să știi despre conectarea unui telefon la o tastatură cu fir

Un lucru surprinzător este că Android acceptă de fapt majoritatea tastelor „speciale” de pe o tastatură. Este posibil ca unele aplicații de tastatură să nu corespundă pentru tastare, dar se poate întâmpla și altfel. Dar asta este!

De exemplu, tastele Acasă, Sfârșit, Pagină în sus, Pagină în jos și Ștergere funcționează foarte bine. Acest lucru este util când scrieți un formular lung, cum ar fi când luați notițe sau scrieți mai mult. Tasta Enter funcționează, de asemenea, conform așteptărilor, inserând linii noi sau trimițând formulare, după caz, în funcție de context.

Funcționează și Print Screen, ceea ce declanșează acțiunea capturii de ecran la nivelul sistemului de operare. Deoarece realizarea de capturi de ecran pe Android poate fi uneori o chin, aceasta este o soluție uimitor de simplă, care este deosebită, dar convenabilă.

Tasta Windows (dacă utilizați o tastatură Windows) și tasta Comandă (dacă utilizați o tastatură Apple) vor declanșa funcționalități speciale, în funcție de versiunea dvs. de Android.

Tastele Media pot avea probleme în funcție de ce tastatură folosiți. Când conectați tastatura mecanică generică, tastele pentru controlul volumului și controlul redării sunt funcționale. Dar, când conectați Apple Magic Keyboard, nici una dintre tastele speciale nu se înregistrează. Dar, aceasta ar putea fi o problemă exclusivă Apple.

Sunt și două dezavantaje când utilizați o tastatură USB cu un dispozitiv Android. În primul rând, nu există o modalitate rapidă de a schimba limbile sau aspectul tastaturii. În al doilea rând, pierzi accesul la lucruri precum emoji-uri și simboluri speciale care nu pot fi tastate cu o tastatură fizică.

De ce nu folosiți pur și simplu un laptop?

Probabil că ai un laptop performant pe care îl iubești și îl folosești zilnic. Dar ne putem gândi la câteva ocazii în care conectarea unei tastaturi la Android se poate dovedi mai potrivită decât purtarea unui laptop adecvat:

  • Dispozitivele și tastaturile Android pot fi adesea achiziționate mai ieftin decât prețul unui laptop de stație de lucru.
  • Puteți detașa tastatura și puteți utiliza singur dispozitivul mobil, dacă este necesar.
  • Vă puteți păstra toată munca pe dispozitivul Android în loc să o sincronizați cu un laptop.
  • Puteți utiliza acea anumită aplicație Android care vă place și care nu este disponibilă pe laptop.
  • Dispozitivele Android au adesea o autonomie mai mare a bateriei decât laptopurile.

Odată ce totul este configurat și funcționează, puteți chiar să faceți un pas mai departe, reflectând ecranul Android pe un computer. Probabil că nu veți dori să lucrați așa 24/7, dar dacă ocazional aveți nevoie de un ecran mai mare, încercați. De asemenea, puteți controla dispozitivul Samsung Galaxy sau Android folosind mouse-ul și tastatura computerului.

Pe Android, aveți o varietate de moduri de a tasta. Dacă aveți nevoie de viteze mai mari de tastare, utilizarea unei tastaturi externe este una dintre cele mai bune opțiuni. Pentru a conecta o tastatură cu fir la telefonul dvs. Android, este posibil să aveți nevoie de un adaptor OTG care de obicei are un preț modic.

Dacă sunteți norocos să aveți porturi USB-C atât pe telefon, cât și pe tastatură, le puteți conecta direct. Și, în funcție de modelul tastaturii, puteți folosi taste speciale pentru acțiuni rapide, ceea ce face experiența mai intuitivă.