Cum să vă curățați dispozitivul Samsung Gear VR

1548

Menținerea curată a dispozitivului de realitate virtuală Samsung VR nu este un proces dificil, dar trebuie să știți câteva trucuri pentru a face acest lucru corect. Dispozitivul Samsung Gear VR oferă un câmp vizual larg și imagini fluide, pierderile de lumină sunt foarte reduse, la fel și reflexiile. Dar, foarte important este cum să întreținem acest dispozitiv pentru a beneficia la maximum de caracteristicile sale.

Dispozitivul Gear VR funcționează perfect cu smartphone-urile Galaxy. Compatibil atât cu USB tip C cât și cu Micro USB, trebuie doar să atașezi modulul de conectare pentru telefon. Pot fi folosite următoarele smartphone-uri: Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy S6 , S6 Edge și S6 Edge+. Tot ce trebuie să faci este să pui telefonul în partea frontală a ochelarilor și te poți bucura de cele mai spectaculoase momente.

Dispozitivul Gear VR îți permite să călătorești oriunde, să construiești orașe, să te lupți cu monștri și multe altele. Vei fi captivat de un divertisment nemaivăzut până acum. Samsung VR Gear vă permite să jucați diferite jocuri și chiar să vizionați filmele preferate.

După ce vă jucați sau vizionați filme siguri veți dori să țineți setul cu cască curat. Întreținerea și curățarea lui Samsung Gear VR este ușoară și nu durează mai mult de câteva minute.

Curățarea lentilelor. Lentilele fac parte integrantă din VR și trebuie să vă asigurați că sunt curate și fără urme pe ele. Cea mai bună metodă pentru curățarea lentilelor și evitarea zgârieturilor în acest proces este de a folosi aer comprimat, urmat de ștergerea ușoară cu o cârpă din microfibră. Țineți un tub de aer comprimat la câțiva centimetri distanță de lentilele setului cu cască, pulverizați aerul în jeturi scurte spre lentile. Acest lucru ar trebui să îndepărteze și cele mai încăpățânate particule de praf. Dacă există încă ceva blocat pe sau în jurul lentilelor, puteți folosi o cârpă din microfibră pentru a șterge și îndepărta aceste corpuri de pe lentile. Făcând acest lucru vă veți asigura că nimic nu intră accidental în ochi și că lentilele dvs. sunt frumoase și clare atunci când le folosiți.

Fața de bumbac din interiorul setului cu cască poate aduna murdărie, microbi, transpirație și multe altele și aceasta este o altă zona care trebuie să vă preocupe în menținerea curățeniei. Există două modalități de a face acest lucru. Puteți să cumpărați o mască sanitară atunci când dispozitivul este folosit în comun de mai mulți prieteni.

În funcție de modelul Gear VR pe care îl aveți, fețele vor avea dimensiuni diferite, dar toate pot fi curățate în același mod. Scoateți cu grijă fața care se atașează la setul cu cască. Ștergeți bine cu un șervețel antibacterian și apoi lăsați să se usuce. Nu ștergeți energic cu lavete din materiale mai dure, fața este dintr-un bumbac delicat și moale și se poate deteriora! Odată ce este uscată o puteți reatașa în interiorul setului cu cască și sunteți gata de folosire.

Curățarea setului cu cască în sine. Samsung Gear VR are o carcasă din plastic dur, ceea ce înseamnă că este ușor de șters. Dacă este doar de praf, atunci puteți folosi o cârpă din microfibră pentru curățare. Dacă este mai murdară trebuie să folosiți o lavetă sau un șervețel antibacterian pentru a curăța suprafața setului cu cască. Nu folosiți lavete sau cârpe de șters din materiale mai aspre, acestea pot produce zgârieturi! Evitați orice tip de lichide cum ar fi apă, solvenți chimici de orice natură pentru curățarea în interiorul setului cu cască, deoarece nu trebuie să ajungă umiditate sau substanțe chimice în apropierea lentilelor sau a porturilor din interiorul setului cu cască Gear VR. Tot ce trebuie să faceți este să ștergeți căștile cât mai delicat cu cele amintite mai sus. Asigurați-vă că setul cu cască este uscat înainte de o nouă utilizare.

Curățarea controlerului. În cea mai mare parte, controlerul dvs. Gear VR nu va atrage praful în același mod ca și setul cu cască. Cu toate acestea, va fi necesară o anumită curățare din timp în timp. Tot ceea ce ar trebui să aveți la îndemână este în cele mai multe cazuri o cârpă de curățat din microfibră. Dacă ceva a fost vărsat pe controler și este ceva mai lipicios, atunci trebuie să-l ștergeți cu o cârpă antibacteriană. Asigurați-vă că controlerul este oprit înainte de a face acest lucru!