Acasă Cum sa... Cum funcționează și cum să folosești S Pen-ul la Galaxy Note 8

Cum funcționează și cum să folosești S Pen-ul la Galaxy Note 8

Probabil toată lumea ar fi înțeles dacă Samsung nu ar mai fi produs niciodată un alt smartphone Galaxy Note cu S-Pen după ieșirea din scenă, pe ușa din dos a lui Samsung Galaxy Note 7. Și totuși, fanii gamei Note sunt unii dintre cei mai entuziaști din lumea telefoanelor mobile. Ei au cerut un nou smartphone Galaxy Note, iar Samsung și-a făcut datoria cu un extraordinar Galaxy Note 8 de aproape 1.000 de dolari. Și culmea, oamenii îl cumpără!

Este un telefon mare dar este singurul telefon cu un stylus pe care doriți să-l utilizați. S Pen este ingredientul secret al firmei Samsung și este o tehnologie fascinantă. Iată cum funcționează S Pen-ul din Note 8 și ce puteți face cu acesta.

Cum funcționează și de unde vine puterea S-Pen-ului?

S-Penul lui Galaxy Note 8 este un stilou inductiv, telefonul sau tableta trebuie să aibă un digitizor activ sub panoul afișajului. Digitizatorul oferă putere circuitelor interne ale stiloului în același mod în care un card este citit de un cititor de carduri. În spatele ecranului este o placă de circuit, o rețea de bobine și un reflector magnetic. Împreună, acestea generează un câmp electromagnetic care emană în afara ecranului. Atunci când apropiați S-Pen-ul de ecran, câmpul magnetic al digitizatorului induce un curent, iar stiloul prinde viață.

Când stiloul S-Pen este „treaz”, o magie sau mai multe, se întâmplă în interiorul lui. Rolul principal al digitizatorului în acest punct este de a determina unde se află cursorul. Puteți vedea că plutește în jurul ecranului ori de câte ori Pen-ul este suficient de aproape pentru a deveni activ.

Puteți activa stiloul prin apăsarea vârfului în timp ce îl țineți aproape de ecran. Toate aceste intrări sensibile la presiune vin din stiloul propriu-zis. Ecranul nu are nimic de-a face cu asta. Toate acestea sunt în S-Pen. Cel mai tare lucru despre această abordare este că S Pen nu are nevoie de baterii și este ieftin să îl înlocuiți dacă îl pierdeți.

Rețineți că sensibilitatea la presiune nu vă îmbunătățește abilitățile în privința desenatului sau scrisului pe ecran cu S-Pen-ul!

Unde stă S-Pen-ul?

Când nu se utilizează, stiloul se află în interiorul telefonului, astfel încât să nu se piardă și să fie la îndemână. S-Penul lui Galaxy Note 8 este de aproximativ două treimi din lungimea și jumătate din circumferința unui pix standard. Nu este cel mai confortabil instrument de scriere, dar este funcțional. Este, de asemenea, rezistent la apă cu IP68 la fel ca telefonul.

Există un senzor în interiorul telefonului, care înregistrează dacă S Pen-ul este sau nu în stare de andocare, ceea ce permite câteva trucuri de software. Capătul cu buton al butonului S Pen oferă un mic ghidaj când îl scoateți și, spre deosebire de unele versiuni mai vechi ale stiloului S, nu îl puteți monta în slot în altă poziție.

În comparație cu pixul de pe Galaxy Note 5 (mulți fani Note au folosit înainte acest stilou), vârful stiloului a fost redus cu 60% până la un diametru de doar 0,7 mm. Pixul poate înregistra, de asemenea, dublul nivelurilor de presiune. De asemenea, digitizatorul poate detecta pixul când acesta se află la o distanță de până la 14 mm de ecran, astfel încât Samsung a folosit capacitatea de hovering în multe dintre caracteristicile personalizate S Pen.

Ce puteți face cu S Pen?

Bine, deci știm cum funcționează S Pen acum, precum și ceea ce face ca noua versiune să fie mai bună decât cele vechi. Deci, ce puteți face cu acest instrument?

Pentru unii utilizatori simpla folosire a stiloului, în loc să atingă ecranul cu degetul, este un motiv suficient pentru a avea un telefon Note. Chiar și în aplicațiile care nu recunosc niveluri de presiune, S Pen este mai precis decât degetul. Multe aplicații susțin, de asemenea, defilarea listelor în sus și în jos pur și simplu prin plasarea cursorului în partea de sus sau de jos. Puteți copia, de asemenea, aproape orice text pe ecran doar prin menținerea butonului S Pen și evidențierea a ceea ce doriți să copiați.

Samsung a adus în Galaxy Note 8 multe caracteristici pentru S-Pen, dar majoritatea evoluții ale ceea ce a oferit în telefoanele anterioare. Primul lucru pe care cei mai mulți utilizatori îl observă este lansatorul de comenzi rapide Air Command. Pictograma plutitoare apare ori de câte ori stylusul S-Pen este scos din slot. Oferă acces rapid la unele dintre cele mai utile funcții personalizate, cum ar fi scrierea de note și traducerea.

S Pen poate fi folositor chiar și fără deblocarea telefonului. Doar scoateți-l din slot în timp ce telefonul este adormit și aveți o interfață de memorie rapidă, scrieți o notă și salvați-o în aplicația Note. Puteți, de asemenea, să introduceți o notă în Always on Display, dacă îl aveți activat. Introducerea scrierii de mână este, de asemenea, un avantaj semnificativ al stiloului S-Pen, chiar dacă nu utilizați aplicația de preluare a notei cu suport dedicat. Treceți cu mouse-ul peste orice porțiune de text și ar trebui să obțineți o pictogramă albastră. Atingeți pictograma și veți aduce tastatura de scris în locul tastaturii de pe ecran. Începeți să scrieți, iar telefonul vă transformă orice „mâzgălitură” în text pe loc. Funcționează extrem de bine.

Captura pe ecran este excelentă pentru stiloul S Pen. Pentru a utiliza stiloul S, atingeți opțiunea de desen care apare după ce ați făcut o captură de ecran. De asemenea, puteți lansa funcția Smart Capture din Air Command pentru a captura doar o parte a ecranului (puteți face chiar și un GIF). Instrumentele de desen apar în partea de sus a ecranului cu diverse opțiuni de pensule și culori. După ce ați terminat, captura de ecran finală poate fi salvată sau distribuită în orice aplicație.

Nu trebuie să fiți îngrijorați de pierderea stiloului S, telefonul este suficient de inteligent pentru a vă reaminti să îl returnați în slot după utilizare. Dacă faceți prea mulți pași cu dispozitivul S-Pen mai departe de telefon, acesta vă avertizează cu o notificare pentru a vă asigura să nu-l uitați  în altă parte.

Având în vedere popularitatea liniei de dispozitive Samsung Galaxy Note, parcă am vrea să vedem mai multe aplicații pentru caracteristicile lui S-Pen în Play Store.

SourceTested

Stiri

Dispozitivele Galaxy care vor primi actualizarea Android 12 și One UI 4.0

Interfața One UI 4.0 nu a fost momentan confirmată oficial, dar dacă Samsung nu decide să facă schimbări drastice filozofiei de proiectare...

Seria Samsung Galaxy S22 va avea o cameră de 50MP cu senzor RGBW

Samsung lucrează la un senzor de 200MP de ceva timp, care va ajunge mai întâi un smartphone Xiaomi Mi 12. Conform ultimelor...

Telefoanele Samsung care au primit patch-ul de securitate din august 2021

Actualizările Android încă nu sunt perfecte, dar vedem că lucrurile se îmbunătățesc de la an la an. Samsung a avut până recent...

Televizoarele Samsung QNED vor avea cea mai bună imagine de pe piață

Samsung Display se concentrează pe asigurarea uniformității în ecranele QNED, tehnologia are „cele mai bune caracteristici” pentru afișare din lume, spune UBI...

Au apărut specificațiile la Galaxy Watch 4 Classic și Galaxy Watch 4

Am văzut destul de multe zvonuri și scurgeri despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic până acum. Ei bine,...

Samsung Galaxy Watch 4 Classic a apărut în noi fotografii

Înaintea lansării oficiale pe care o așteptăm pe 11 august, începem să avem o imagine completă și a lui Samsung Galaxy Watch...

Samsung ocupă locul cinci mondial pe piața Chromebook în Q2 2021

Samsung Electronics a fost al cincilea cel mai mare furnizor de Chromebookuri din lume în al doilea trimestru al anului. Datele au...