8 Metode care prelungesc viața bateriei la Galaxy S8 și S8 Plus

Cum sa prelungesti viata bateriei la Samsung Galaxy S8 si S8 Plus

12979

Durata de viață a bateriilor de pe Samsung Galaxy S8 și S8+ este destul de bună – dar poate fi întotdeauna loc de mai bine.

După primele luni de folosire, bateria unui telefon este în general foarte bună, dar în timp lucrurile pot merge spre o direcție nedorită.

Nu încărcăm noul telefon cu tot felul de lucruri și pornim toate caracteristicile de la bord, dacă de unele nu avem nevoie. Samsung Galaxy S8 și S8+ nu sunt imune la defectele bateriei și la uzarea ei în timp, ceea ce înseamnă că trebuie să căutăm modalități de a folosi cât mai rațional telefonul pentru o viață extraordinară a bateriei.

Aveți aici 8 metode care prelungesc viața bateriei la Galaxy S8 și Galaxy S8+ pentru a vă ajuta să profitați la maximum de ea, indiferent dacă în prezent sunteți mulțumit sau nu, de longevitatea sa.

 

 1. Utilizați modul de economisire a energiei

Cea mai ușoară modalitate de a economisi energie este folosirea unuia dintre modurile de economisire a energiei, încorporate în setările telefonului. Puteți să le găsiți în Setări, Întreținere dispozitiv, apoi Baterie.

Modul de economisire a energiei MID este modul obișnuit de economisire a energiei, care ar trebui folosit în majoritatea cazurilor. Reduce luminozitatea maximă a ecranului cu 10%, limitează viteza CPU la 70% din viteza maximă posibilă, dezactivează aplicațiile de la utilizarea datelor Wi-Fi sau mobile în fundal (deși unele aplicații ar putea să treacă peste acest lucru dacă au într-adevăr nevoie de date), și dezactivează caracteristica Always On Display. Rezoluția ecranului este, de asemenea, setată la FHD+ (2220 × 1080), deși aceasta este și rezoluția pe care telefoanele o rulează în mod prestabilit, cu excepția cazului în care le schimbați manual la WQHD+.

MID funcționează pentru a prelungi durata de viață a bateriei cu o oră sau două.

Modul MAX de economisire a energiei este ceea ce Samsung a folosit pentru Ultra Power Saving Mode pe dispozitivele anterioare, iar acest MAX dezactivează aceleași lucruri ca și modul MID, reducând totodată rezoluția ecranului până la HD+. De asemenea, dezactivează toate aplicațiile, cu excepția celor mai importante. Aveți posibilitatea să rulați Facebook, WhatsApp și Gmail dacă alegeți, dar nu jocuri și alte aplicații care nu se încadrează printre opțiunile pe care Samsung le pune la dispoziție. Acest mod aplică, de asemenea, o temă întunecată peste tot.

MAX este modul pe care ar trebui să-l alegeți atunci când știți că aveți nevoie să economisiți bateria și veți fi departe de încărcător pentru o perioadă de timp. Acest mod reduce în mod drastic rezoluția ecranului, limitează performanța și dezactivează și mai multe caracteristici – toate pentru ca bateria să dureze cât mai mult timp, oferindu-vă în același timp funcțiile de bază ale telefonului de care aveți nevoie.

În principiu, modul de economisire a energiei pe care îl selectați va depinde de dvs.

Iată ce trebuie să faceți pentru a activa modurile de economisire a energiei:

 • Pasul 1: Accesați meniul Setări » Întreținere dispozitiv » Meniu baterie.
 • Pasul 2: Apăsați pe butoanele MID sau MAX în funcție de modul de economisire a energiei pe care doriți să-l activați. Apoi, telefonul vă va afișa o listă a modificărilor pe care le va face în modul ales și o estimare aproximativă a cât de mult va dura bateria.
 • Pasul 3: Apăsați butonul Apply și așteptați ca modul de economisire a energiei să fie activat. Dacă doriți să personalizați mai întâi modul, pur și simplu apăsați butonul Personalizare, efectuați modificările, apoi apăsați butonul de aplicație pentru a activa modul de economisire a energiei.

Odată ce ați activat un mod de economisire a energiei, îl puteți dezactiva din nuanța de notificare din lista comutărilor (trageți de două ori butonul de notificare pentru a vedea toate comenzile rapide).

Comutarea rapidă poate fi de asemenea utilizată pentru a activa un mod de economisire a energiei fără a intra în meniul de setări. Acesta va activa întotdeauna ultimul mod de economisire a energiei utilizat, astfel încât dacă ați utilizat ultima dată modul MAX, va activa modul MAX.

Pentru a schimba acest lucru, pur și simplu intrați în meniul bateriei din setări și activați modul de economisire a bateriei dorit.

Acum, să aruncăm o privire asupra opțiunilor de economisire a bateriei pe care le puteți folosi fără a utiliza un mod de economisire a energiei.

 

 1. Dezinstalați aplicațiile neutilizate și limitați timpul AOD

Aceasta este una dintre cele mai ușoare modalități de reducere a consumului bateriei, mulți oameni uită de anumite aplicații și nu le folosesc de multe ori mai multe luni, iar acele aplicații consumă energia bateriei chiar dacă nu aveți nevoie de ele.

Conectați-vă la Setări, apoi la Aplicații și verificați-vă pentru a vedea dacă aveți aplicații care nu le mai folosiți.

Rețineți că puteți oricând să reinstalați aplicația ulterior, dacă credeți că aveți nevoie de ea Nu este nevoie să păstrați o aplicație nefolosită instalată, care ar putea fi consumatoare de baterie.

Always On Display (AOD) este probabil cea mai utilă, o caracteristică care consumă bateria, pe care Samsung a introdus-o în ultimul an sau cam așa ceva. AOD nu scade energia a bateriei decât cu 1%, dar de multe ori avem nevoie de 1% din baterie atunci când aceasta este aproape inactivă.

Cel mai drastic lucru pe care îl puteți face este pur și simplu să dezactivați AOD. Dacă nu doriți să dezactivați AOD, puteți, în schimb, să limitați timpul de funcționare.

Pentru a personaliza sau dezactiva AOD, iată ce faceți.

 • Pasul 1: Accesați meniul de setări, urmat de ecranul Blocare și de securitate. Acum, dacă doriți să dezactivați AOD, tot ce trebuie să faceți este să atingeți comutatorul de lângă Always On Display și să îl dezactivați. Asta e. Pentru a personaliza AOD, urmați următorii câțiva pași.
 • Pasul 2: În ecranul de blocare și meniul de securitate, apăsați pe textul care afișează Always On Display pentru a intra în setările sale.
 • Pasul 3: Pentru a seta ora la care rulează, dezactivați opțiunea Afișați întotdeauna. O opțiune numită Setare programare se va afișa mai jos.
 • Pasul 4: Atingeți Setare programare, apoi setați orele de început și de sfârșit pentru AOD. Puteți seta acest lucru pentru oricând doriți. Vrei un ceas de noapte? Setați-l la momentul în care sunteți de obicei în pat. Vrei să apară când ești la serviciu? Setează-l să funcționeze în acest timp. Alegerea depinde de dvs.

AOD ar trebui să fie acum dezactivat sau să ruleze doar la ora specificată. Tocmai ai salvat o cantitate de energie a bateriei atunci când telefonul este inactiv.

 

 1. Verificați aplicațiile care au probleme, puneți-le în adormire

Telefoanele recente de la Samsung vin cu o funcție de detectare automată a aplicațiilor care utilizează prea multă putere sau sunt lăsate neutilizate timp de mai multe zile. Galaxy S8 și S8+ vor începe să pună în mod automat aceste aplicații care nu au fost utilizate timp de minimum trei zile în adormire.

Aceste aplicații nu vor utiliza datele de fundal, până când nu le reactivați manual.

De asemenea, puteți pune manual aplicații care folosesc prea multă baterie, pentru a dormi. Iată cum:

 • Pasul 1: Accesați meniul Setări »Întreținere dispozitiv» Meniu baterie.
 • Pasul 2: Aici veți vedea o secțiune de monitorizare a aplicațiilor. În această secțiune vor fi enumerate toate aplicațiile care rulează în fundal, împreună cu cantitatea de baterie care o folosesc. Pentru a pune o aplicație în somn, apăsați pe ea pentru a o selecta.
 • Pasul 3: Selectați toate aplicațiile pe care doriți să le trimiteți la culcare. Poți selecta mai multe sau doar una – depinde de tine. Apoi, apăsați butonul Economisire energie.

Acest lucru va pune toate aplicațiile selectate să doarmă și le împiedică să apară în fundal, până când redeschideți oricare dintre aceste aplicații. Cele mai multe aplicații nu ar trebui să utilizeze mai mult de 0,5% din baterie, dar dacă o fac, telefonul vă va notifica în mod automat despre aplicațiile care duc la descărcarea bateriei.

Acest lucru este cel mai bine de făcut la sfârșitul zilei, pentru a obține o imagine exactă a cât de multă baterie utilizează o aplicație. Veți vedea cine este vinovat, aplicațiile social media sau aplicațiile foto.

 

 1. Reduceți rezoluția ecranului

O setare rapidă pe care o puteți schimba semi-permanent pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriei, fără a afecta într-adevăr experiența dvs., este reducerea rezoluției ecranului.

Samsung vă permite să utilizați o rezoluție mai mică a ecranului pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Galaxy S8 și Galaxy S8+ rulează în mod implicit la FHD+ în loc de setarea maximă WQHD+, astfel încât telefoanele deja economisesc bateria de când vin din cutie.

Dar dacă nu aveți nevoie de ea, puteți reduce rezoluția la HD+ (1480 × 720). Acest lucru va reduce densitatea pixelilor astfel încât lucrurile să nu fie la fel de clare pe ecran, dar dacă puteți trăi cu asta, reducerea rezoluției ecranului este o modalitate bună de a economisi bateria atunci când este nevoie.

Pentru a schimba rezoluția ecranului, iată ce faceți:

 • Pasul 1: Accesați meniul Setări » Afișare.
 • Pasul 2: Apăsați textul pentru rezoluția ecranului, apoi utilizați cursorul pentru a seta rezoluția la HD+ (sau FHD+, dacă ați setat-o la WQHD+).

Asta e. Limitarea rezoluției ecranului nu este întotdeauna de ajutor, dar ar trebui să observați o durată de viață extinsă a bateriei în timpul utilizărilor intensive.

 

 1. Reduceți luminozitatea ecranului

Afișajele AMOLED de la Samsung sunt tot mai eficiente, dar ecranul continuă să fie o scurgere notabilă a bateriei telefonului. Puteți scădea pur și simplu luminozitatea ecranului de pe dispozitivul dvs. Galaxy S8 sau S8+ pentru a economisi durata de viață a bateriei – fie prin utilizarea cursorului în culoarea de notificare, fie prin setări, apoi prin afișare.

Dacă doriți, puteți opri și luminozitatea automată, astfel încât chiar și în condiții de lumină slabă ecranul să nu utilizeze multă baterie.

Cantitatea de baterie pe care o economisiți făcând acest lucru poate că nu merită atunci când considerați că nu veți putea vedea ecranul în acele condiții de luminozitate scăzută. Este la latitudinea dvs.

Pentru a modifica luminozitatea, puteți glisa în jos nota de notificare (trageți-o de două ori, deoarece comutatorul luminozității ecranului este ascuns acum cu comutatoarele rapide) sau accesați meniul Setări » Afișare.

 

 1. Opriți conectivitățile neutilizate precum Bluetooth, GPS și Wi-Fi

Un alt mod de a economisi bateria este să dezactivați caracteristicile de conectivitate pe care nu le utilizați în mod regulat. De exemplu, nu utilizați întotdeauna navigația, astfel încât GPS-ul poate fi oprit când nu este necesar. Același lucru este valabil și pentru Wi-Fi și datele mobile. Le puteți dezactiva pur și simplu atunci când nu aveți nevoie de conectivitate la internet. Bluetooth este un alt lucru care poate fi oprit. Bluetooth nu are foame mare de putere, dar dacă nu îl utilizați, de ce să-l păstrați activat?

Aceste caracteristici de conectivitate pot fi activate și deconectate, astfel încât să nu dureze prea mult. Pentru Wi-Fi și Bluetooth, trebuie să dezactivați opțiunea care face ca telefonul să scaneze rețelele Wi-Fi și dispozitivele Bluetooth, chiar dacă aveți ambele caracteristici oprite, pentru a vă detecta mai bine locația.

Acest lucru se poate face din Setări » Conexiuni » Locație » Îmbunătățirea meniului de acuratețe. Aici, pur și simplu comutați ambele comutatoare la oprit. Dacă aveți și GPS-ul oprit, acest lucru va împiedica aplicațiile și telefonul să acceseze locația dvs., dar puteți activa pur și simplu aceste funcții atunci când este nevoie.

De asemenea, puteți dezactiva NFC să ruleze în mod constant. NFC este o caracteristică pe care majoritatea nu o folosesc în mod regulat, deci pur și simplu opriți-l din meniul Setări » Conexiuni » NFC.

Rețineți că dezactivarea serviciului NFC va dezactiva și Samsung Pay, deci cel mai bine este să îl lăsați activat dacă sunteți utilizator Samsung Pay.

 

 1. Dezactivați o cartelă SIM dacă utilizați un dual-SIM Galaxy S8 sau S8+

În unele piețe, Samsung vinde o versiune dual-SIM a modelelor S8 și S8+. Probabil că aveți nevoie de ambele SIM-uri active dacă utilizați telefonul cu două cartele SIM, dar în cazul în care există o cartelă SIM pe care nu primiți în mod regulat apeluri sau mesaje (sau atunci când vă aflați într-o călătorie și nu vă așteptați să Utilizați SIM-ul prea des), îl puteți dezactiva pentru a economisi din baterie.

Iată cum faceți acest lucru:

 • Pasul 1: Accesați meniul Setări » Conexiuni » Manager cartela SIM.
 • Pasul 2: Apăsați pe cartela SIM pe care doriți să o dezactivați.
 • Pasul 3: Acum, apăsați tasta de comutare din partea dreaptă sus pentru a dezactiva această cartelă SIM.

Acest lucru ar trebui să aibă un efect considerabil asupra rezistenței bateriei, în special în zonele cu semnal de rețea slab. În cazul în care trebuie să utilizați din nou cartela SIM dezactivată, activați-o din nou.

 

 1. Ultima soluție este un acumulator extern

Nu contează cât de mult folosiți telefonul, în lumea actuală niciodată nu este folosit cât avem nevoie, iar bateria oricât am economisi energie nu ține cât vrem noi.

Atunci când puterea de care aveți nevoie de la Samsung Galaxy S8 sau S8+ este mai mare decât puteți obține de la bateria încorporată, apelați la un acumulator extern.

Samsung are propria linie de acumulatori externi care vor încărca rapid Samsung Galaxy S8 și S8+ și în același timp se și potrivesc cu aspectul telefoanelor.

Metodele de mai sus sunt cele mai utile pentru a economisi viata bateriei pe Galaxy S8 și S8+, dar aceste soluții enumerate mai sus pot fi aplicate și la alte telefoane de la Samsung în funcție de caracteristici, uneori sunt diferențe la setări.

Există numeroase modificări pe care le puteți aduce obiceiurilor de utilizare pentru a reduce în continuare scurgerea bateriei, cum ar fi să nu verificați telefonul la fiecare câteva secunde pentru a verifica timpul sau notificările primite, deoarece acestea pot lua din energia bateriei.

Nu uitați să aveți încărcătorul telefonului cu dvs. ori de câte ori este posibil, astfel încât să puteți continua să utilizați Galaxy S8 sau S8+ fără a vă îngrijora că rămâneți cu bateria descărcată.

VIASamMobile