Acasă Cum sa... Cum să curățați ecranul televizorului Samsung LED, OLED, QLED

Cum să curățați ecranul televizorului Samsung LED, OLED, QLED

La fel ca orice alt obiect din casă și televizorul Samsung trebuie întreținut și curățat permanent. În special praful este una din problemele cele mai întâlnite pe ecranul televizorului. Cu o imagine inegalabilă chiar și ecranele televizoarelor Samsung pot fi afectate prin depunerile de praf.

Praful și murdăria se pot acumula cu ușurință atât pe ecran, cât și în jurul orificiilor de ventilare și grilelor difuzoarelor, porturilor și pe cabluri. În acest fel scade calitatea imaginii și un televizor Samsung cu un design atât de elegant nu arată deloc bine plin de praf, mai ales că se află în centru atenției când aveți oaspeți.

În general noile tipuri de televizoare nu mai au ecrane din sticlă și întreținerea lor necesită mai multă atenție. Suprafaţa exterioară şi ecranul televizorului se pot zgâria în timpul curăţării, Televizoarele cu ecran plat sau curbat Samsung OLED sau QLED, precum și alte dispozitive cu ecran tactil, necesită o atenție deosebită în timpul curățării.

Cum să faceți acest lucru? Cum să procedați? În rândurile de mai jos vă prezentăm câteva sfaturi, prin intermediul TechRadar despre cum să curățați și să întrețineți un televizor Samsung. Bineînțeles aceste sfaturi sunt valabile și pentru alte mărci de televizoare.

Folosiți o cârpă moale fără scame

În primul rând faceți această operațiune cu televizorul oprit! Dacă ecranul este întunecat, va fi mai ușor să vedeți zonele murdare sau pline de praf. De asemenea, oprirea dispozitivului împiedică apăsarea accidentală a butoanelor atunci când ștergeți ecranul sau carcasa.

Ștergeţi suprafaţa exterioară şi ecranul cu atenţie, utilizând o lavetă moale, pentru a evita zgârieturile. Cel mai bine este să folosiți o cârpă de curățat fără scame, deoarece acest tip de material nu scutură fibrele atunci când se freacă de suprafețe. O lavetă de microfibră sau una de bumbac moale sunt ideale pentru acest lucru. Îndepărtaţi cu grijă petele şi amprentele de pe ecran, cu ajutorul unei lavete din microfibră. Eventual dacă murdăria persistă pulverizați și umeziți foarte puțin laveta, apoi ștergeți petele. Nu pulverizaţi apă sau alt lichid direct pe ecranul televizorului Samsung. Un lichid care intră în televizor poate cauza o defecţiune, un incendiu sau un scurtcircuit.

În timpul curăţării, nu apăsaţi cu putere pe ecran deoarece se poate deteriora. Petele mai persistente se curăță de pe ecran prin mișcări circulare mai rapide. Nu apăsați și nu ștergeți prea viguros, puteți sparge ecranul sau deteriora / întrerupe circuitele de sub acesta.

Evitați să folosiți prosoape de hârtie, hârtie igienică, hârtie absorbantă, cârpe sau materiale mai dure pentru a șterge ecranul. Aceste materiale non-ultrasoft pot zgâria afișajul! Același lucru este valabil și pentru ecranul laptopului sau a tabletei Samsung și, bineînțeles și a unui smartphone.

Nu folosiți soluții lichide pentru curățarea ecranelor televizoarelor Samsung

În primul rând nu folosiți și nu aplicați nici un spray, apă sau soluție de curățare direct pe ecran. Dar, dacă televizorul este foarte murdar – cine știe cum – ar fi bine să umeziți ușor cârpa cu apă înainte de a șterge ecranul. Este important să nu folosiți niciun fel de agent de curățare lichid deoarece acestea pot fi corozive.

Produsele de curățare obișnuite, chiar cu dedicație pentru ecranele de televizor, pot fi prea dure pentru un televizor și pot desprinde foliile protectoare de pe aceste ecrane delicate. Chiar și săpunul poate fi prea mult pentru el, deși depinde cât de murdar este ecranul televizorului.

Ecranul unui televizor Samsung QLED, LED, LCD, curbat sau nu, se curăță eventual cu apă distilată, cu o lavetă de microfibră sau o cârpă de bumbac moale. Se pulverizează apa pe cârpă, dar nu prea multă, pentru că trebuie să fie ușor umedă, nu udă!

Este bine să evitați folosirea unor lichide sau a unei soluții de pulverizare, deoarece acestea pot să se scurgă în interiorul televizorului și să deterioreze părți din hardware. Lichidele și electricitatea sunt, în general, o idee proastă!

Carcasa, cablurile și porturile televizoarelor trebuie și ele curățate

Deci ți-ai șters ecranul, dar trebuie să ștergi și carcasa, porturile și cablurile aferente. Și carcasa televizorului trebuie tratată în același fel cu ecranul. O lavetă moale din microfibră sau o cârpă de bumbac moale și uscată. Acestea pot fi ușor umezite cu apă, dacă carcasa sau cablurile sunt mai murdare. În general, carcasa televizorului Samsung este mai puțin sensibilă decât ecranul. Evitați și aici folosirea de substanțe chimice pentru degresare și curățare. Carcasa este din plastic și nu se poate ști reacția acestuia, se poate deforma și inevitabil duce la deteriorarea și a altor componente interioare.

Porturile sau cablurile atașate trebuie și ele curățate și șterse periodic. De multe ori uităm de acestea și suntem atenți doar la ecran. Nici acestea nu trebuie să fie lăsate în praf. Porturile goale au nevoie de câte un puf ușor de aer din când în când, pentru a îndepărta praful. Pot fi chiar aspirate cu o intensitate mai mică a jetului de aer. Cablurile, evident scoase din priză, pot fi și ele șterse cu o cârpă moale ușor umezită.

Bucurați-vă de televizorul vostru Samsung! Pentru o imagine perfectă curățați periodic ecranul, carcasa și celelalte auxiliare ce țin de televizor. Televizoarele Samsung sunt o investiție importantă, în special cele din gama QLED 8K și trebuie protejată. Trebuie curățat și întreținut periodic.

Stiri

Samsung Smart TV va afișa sincronizat versurile de la Apple Music

Samsung Electronics a anunțat că Apple Music de pe televizoarele inteligente Samsung va prezenta acum și va afișa milioane de versuri sincronizate...

Galaxy A51 și Galaxy A71 primesc funcții de la Galaxy S20 cu o actualizare

Samsung a lansat recent o actualizare de software prin care aduce o serie de caracteristici de la seria S20 în seria Galaxy...

Samsung UV Sterilizer va fi disponibil pe mai multe piețe

Astăzi, igiena personală este mai importantă ca niciodată pentru a ajuta la combaterea răspândirii bacteriilor și germenilor. În acest sens, zilele trecute...

Galaxy Tab SM-T575, o nouă tabletă Samsung cu procesor Exynos 9810

Samsung are gata de a da piept cu lumea reală două tablete premium, Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+. Dar ca...

Galaxy Note 20 Ultra a apărut în alte fotografii, într-un negru lucios

Galaxy Note 20 Ultra revine în atenția publicului înainte de a se afla sub luminile reflectoarelor cu ocazia lansării oficiale. După apariția...

Iată cât ar putea costa seria Galaxy Note 20 și Galaxy Z Fold 2 5G!

Seria Samsung Galaxy S20 a fost ridicol de scumpă atunci când a fost lansată. Mai multe informații au dezvăluit că în ciuda...

Samsung Galaxy Watch 3 poate fi lansat în câteva zile

Despre următorul smartwatch Samsung Galaxy Watch 3 se vorbește deja de mai mult timp. Am ajuns deja să știm multe dintre specificațiile...