Acasă Cum sa... 11 Metode care prelungesc viața bateriei la Galaxy S6 și S6 Edge

11 Metode care prelungesc viața bateriei la Galaxy S6 și S6 Edge

Cum sa prelungesti viata bateriei la Samsung Galaxy S6 si S6 Edge

O dată cu Galaxy S6, Samsung a introdus pentru seria sa de baza, Galaxy S, un design monobloc, sigilând smartphone-ul complet. Dacă până acum era posibilă schimbarea în orice moment a bateriei atunci când aceasta nu mai funcționa corespunzător, de acum înainte acest lucru nu mai este posibil. Alimentate de o baterie de 2.550 mAh (2.600 mAh – in cazul lui S6 Edge), terminalele Galaxy S6, sunt echipate cu piese ce consumă, precum display-ul Quad HD sau procesorul Exynos 7 octa-core.

Vom enumera 11 metode prin care viața bateriei lui Galaxy S6 și S6 Edge poate fi prelungită:

 1. Închide aplicațiile inutile 

  Există multe aplicații ce funcționează în background chiar și atunci când nu le folosești. Găsește-le și închide-le. Aplicațiile „third party” sunt printre cele mai resposabile pentru o viață redusă a bateriei. Mergi la Settings și de acolo la pagina corespunzătoare bateriei și verifică ce aplicații consumă cel mai mult din baterie.

 1. Repornește telefonul – Întotdeauna este recomandat să repornești gadget-urile atunci când întâmpini prebleme în performanța bateriei sau de supraîncălzire. Această manevră poate rezolva problema, înainte de a încerca alte soluții.
 1. Oprește conexiunile atunci când nu sunt necesare – În momentele când nu sunt necesare conexiunile Wi-Fi, Bluetooth, NFC sau GPS, sau poate chiar și datele mobile, oprește aceste servicii. Acestea încetinesc dispozitivul prin update-ul constant pe care îl fac, consumând prin urmare și baterie.
 1. Dezactivează servicile de localizare – Servicile de localizare nu sunt neapărat necesare în afara momentelor când utilizăm hărți sau alte aplicații ce necesită localizare. Este mai ușor să activăm aceste servicii atunci când dorim să folosim astfel de aplicații.
 1. Ciclul de încărcare a bateriei – Este recomandat să îți lași telefonul să treacă prin cel puțin un ciclu de încărcare pe lună, adică încărcarea 100% și epuizarea ei completă. Astfel de cicluri de încărcare permite obținerea cu acuratețe a datelor de utilizare a bateriei, și este benefică și pentru întreținerea bateriei.
 1. Utilizează un wallpaper negru – Utilizând un wallpaper negru pentru display-ul AMOLED, un mare consumator vei observa o oarecare diferență în viața bateriei.
 1. Mărește spațiul disponibil pe dispozitiv: scapă de aplicațiile inutile – Aceasta este o soluție foarte simplă pentru a crește viteza lui Galaxy S6, cu impact mai mult asupra performanței decât a bateriei. Dacă dispozitivul tău merge greoi, încearcă să dezistalezi aplicații nefolosite. Astefel vei elibera spațiu pe dispozitiv și vei mări viteza de funcționare. Începe cu jocuri mari ce ocupă mult spațiu.
 1. Dezactivează notificările – Primirea notificărilor pentru fiecare aplicație nu este doar inervant însă și consumator de resurse, atât a datelor cât și a bateriei. Fii eficient și dezactivează notificările aplicațiilor de care nu ai nevoie.
 1. Resetează sau restricționează consumul de baterie al Google Play Services – O parte din utilizatori au raportat că serviciile Google Play consumă destul de mult din baterie. Din fericire există o soluție ciudată dar eficientă pentru aceasta. Mergi la Settings – Data Usage. Găsește Google Play Store în listă. Bifează căsuța pentru Restrict background data. Repetă acești pași și pentru Google Play Services. Execută un hard restart al telefonului (apasă simultan butonul Volume Down și Power până la închiderea telefonului). In funcție de preferințe și utilitate, repornește sau lasă oprite datele de background pentru Google Play Store și Google Play Services.
 1. Dezactivează Google Now și detecția „OK Google” – Dacă nu utilizezi Google Now și comenzile prin voce, dezactivarea lor îți va aduce un câștig în plus la durata bateriei. Pentru aceasta deshide aplicația Google, deshide meniul, selectează Settings, apoi Now Cards și dezactivează Show cards Off. Întoarce-te un pas înapoi, mergi la Voice și apoi OK Google detection. Dezactivează toate funcțiile.
 1. Resetează la setările din fabrică – Dacă nici unu dintre sfaturile de mai sus nu te ajută, este momentul să treci la ultima soluție: revenirea la setările din fabrică. Mergi la SettingsPersonalBackup and Reset și Factory Reset. Această comandă șterge toate datele din dispozitiv. Păstrează o copie de rezervă înainte de resetare.

Stiri

Samsung pentru a zecea oară cel mai popular brand din Rusia

Pentru a zecea oară, Samsung Electronics a devenit lider în clasamentul anual „Branduri favorite ale rușilor - 2020”. Acest top anual este...

Sunetele nedorite: istoria tehnologiei de anulare a zgomotului (ANC)

În 1978, guvernul SUA a abordat o companie din domeniul audio cu o propunere neobișnuită. Aceasta trebuia să dezvolte o tehnologie specială...

Samsung Electro-Mechanics face mai multe camere pentru seria Galaxy A

Samsung Electro-Mechanics va crește cantitatea de camere furnizate pentru modelele de smartphone-uri bugetare ale companiei. Aceste dispozitive Galaxy A vor ajunge în...

Noul laptop Chromebook Samsung Nightfury gata de a intra în producție

Nu am prea scris despre misteriosul Chromebook Samsung Nightfury pentru că, să fim sinceri, nu știm sigur ce va fi și când...

Samsung a realizat un profit net de 8,2 miliarde USD pe Q3 2020

Samsung a făcut ieri publice rezultate financiare obținute în trimestrul trei din 2020. Compania declarat că a înregistrat o creștere semnificativă a...

Seria Samsung Galaxy S21 ar putea veni fără încărcător și căști în cutie

Recent Apple a lansat noua gamă iPhone 12. Deși dispozitivele diferă unele de altele, ele au un numitor comun. Nu au încărcător...

Seria Samsung Galaxy S21 (S30) va fi lansată cu One UI 3.1

Galaxy S21 (Galaxy S30) ar încorpora direct interfața Samsung One UI 3.1. Contrar primelor informații care au apărut pe web, Samsung ar...