Acasă Cum sa... 10 Metode care prelungesc viața bateriei la Galaxy S7 și S7 Edge

10 Metode care prelungesc viața bateriei la Galaxy S7 și S7 Edge

Cum sa prelungesti viata bateriei la Samsung Galaxy S7 si S7 Edge

Galaxy S7 si S7 Edge sunt unele dintre cele mai bune smartphone-uri Android existente.

Însă împreună cu strălucirea lor vin și câteva probleme obișnuite. Una dintre cele mai discute și probabil și cea mai deranjantă este consumul bateriei. Mai mulți utilizatori au confirmat această problemă pentru telefoanele Galaxy S7.

Din fericire, există soluții, cauza fiind de cele mai multe ori o aplicație consumatoare sau servicii ce rulează în background și foarte rar dispozitivul în sine.

Samsung a echipat Galaxy S7 cu o impresionantă baterie de 3000 mAh și Galaxy S7 Edge cu una de 3600 mAh. Drept comparație, Galaxy S6 are o baterie de doar 2.550 mAh. Asta înseamnă că telefonul tău ar trebui să fie capabil să funcționeze mai mult ca celelalte telefoane Galaxy.

Încă nu ești mulțumit de viața bateriei si S7-le tău?

Există câteva sfaturi ce permit prelungirea vieții bateriei pentru Galaxy S7 ce funcționează de asemenea și pentru Galaxy S7 Edge. Bineînțeles o parte din ele sunt valabile și pentru alte smartphone-uri Android.

 

Vom enumera 10 metode prin care viața bateriei lui Galaxy S7 și S7 Edge poate fi prelungită:

  1. Dezactivează aplicația Briefing

Pe cele două telefoane se găsește pre-instalată aplicația Briefing. La mișcarea de swipe spre stânga pe ecranul Home va apărea această aplicație ce îți aduce informații din multiple surse. Poate suna ca fiind o funcție utilă însă de cele mai multe ori este greoaie. Mai mult este și consumatoare de baterie.

Sugestia noastră?

Dezactiveaz-o! Poți folosi în schimb aplicația Flipboard sau orice altă aplicație similară.

Pentru a dezactiva Briefing apasă lung pe o zonă liberă de pe homescreen. Fă un swipe spre stânga și pornește Briefing apoi -> turn it Off.

Cum sa dezactivezi aplicația Briefing

 

  1. Închide aplicațiile neutilizate

Sunt multe aplicații care rulează în background chiar dacă nu le folosești. Găsește-le și închide-le. Unele aplicații third-party (ex. Facebook) sunt cele cele vinovate de un consum mare de baterie.

Mergi la Settings și apoi secțiunea Battery. Gașeste acele aplicații ce mănâncă cea mai multă baterie. Fie închide-le forțat, fie dezinstalează-le. Poți eventual să reinstalezi aplicația pentru a vedea dacă problema persistă.

 

  1. Închide comunicarea radio

Ne-am obișnuit să ținem totul pornit, chiar dacă nu le folosim. De la Wi-Fi la datele mobile și Bluetooth, comunicațiile au un impact foarte mare asupra bateriei.

Atunci când nu ai nevoie de Wi-Fi, Bluetooth, NFC, GPS sau chiar date mobile, închide aceste servicii. Acestea încetinesc dispozitivul prin update-ul constant, consumând astfel și baterie. Obișnuiește-te să le pornești doar atunci când ai nevoie de ele.

Închide comunicarea radio la Galaxy S7 si S7 Edge

 

  1. Reduce tethering-ul

Samsung Galaxy S7 și S7 Edge nu permit doar partajarea conexiunii mobile, ci vin cu o nouă funcție de partajare a Wi-Fi-ului.

Deși este o funcție cool și utilă, tethering-ul consumă baterie foarte rapid. Pornește această funcție doar când ai nevoie de ea și nu o menține multe ore.

 

  1. Dezactivează serviciile de localizare

Dezactivarea serviciilor de localizare nu ajută doar la creșterea vieții bateriei, ci este importantă și pentru siguranța ta. Nu avem nevoie de aceste servicii decât atunci când utilizăm hărți sau alte aplicații ce necesită locația noastra. Este ușor să activăm aceste servicii deci încearcă să le menți dezactivate în cea mai mare parte a timpului.

Dezactivează serviciile de localizare pe Galaxy S7 si S7 Edge

 

  1. Controlează sincronizarea de background

Unele aplicații consumă multă baterie și atunci când sunt lăsate să funcționeze în background, pregătește-te să rămâi fără baterie în cateva ore. Deoarece eu nu folosec aplicații de socializare, Google Photos este singura mea aplicație consumatoare. Fiind o aplicație de păstrare și distribuire a pozelor nu este o aplicație ce trebuie să funcționeze în background.

O activezi pentru sincronizare doar noaptea atunci când smartphone-ul stă la încărcat. Poți să procedezi la fel cu aplicațiile tale. Dezactivând sincronizarea din background vei scăpa de o parte din probleme tale. Mergi la SettingsAccounts și dezactivează sincronizarea pentru aplicațiile de care nu ai nevoie.

Aplicații precum Facebook, Photos și alte aplicații asemănătoare nu ar trebui să fie lăsate să funcționeze tot timpul.

 

  1. Ciclul de încărcare al bateriei

Nu doar pentru Galaxy S7 și S7 Edge, ci pentru toate telefoanele Android, este recomandat ca dispozitivul tău să treacă printr-un ciclu complet de încărcare o dată pe lună.

O încărcare completă înseamnă încărcarea bateriei până la 100% și descărcarea sa completă. Acest ciclul complet permite achiziționarea cu acuratețe a datelor despre utilizarea bateriei și este bună și pentru mentenanța bateriei.

 

  1. Folosește un wallpaper negru

Din SettingsPersonalWallpaperFrom Gallery, alege un wallpaper negru.

 

  1. Dezactivează notificările

Primirea notificărilor de la fiecare aplicație nu este doar enervant ci și consumator de resurse atât pentru date cât și pentru baterie și viteza de procesare. Fă o utilizare eficientă a notificărilor și dezactivează-le pentru aplicațiile la care nu dorești notificări.

 

  1. Repornește-ți Samsung Galaxy S7 și Edge

Este întotdeauna indicat să îți repornești gadgeturiloe dacă întâmpini orice problemă cu performanța, bateria sau încălzirea dispozitivului și abia apoi să recurgi la alte metode de rezolvare a problemei.

 

Important: folosește setările default pentru bateria lui Galaxy S7.

 

Android 6.0 Marshmallow vine cu o tonă de setări pentru economisirea bateriei dispozitivului.

Mergi la Settings SystemBattery și vei găsi Power Saving Mode și Ultra Power Saving Mode. Folosing Power Saving Mode, poți prelungi viața bateriei telefonului tău Galaxy S7 sau S7 Edge. Acest mod limitează performanța procesorului, dezactivează vibrațiile, reduce luminozitatea ecranului și dezactivează și alte funcții.

Power Saving Mode si Ultra Power Saving Mode pe Galaxy S7 si S7 Edge

Power Saving Mode este grozav, însă timpuri grele cer decizii grele. Cu Ultra Power Saving Mode poți să prelungești cu ore agonia telefonului tău. În acest mod, ecranul lui Galaxy S7 se va deveni alb-negru. Adică vei reveni la zilele în care telefoanele nu erau așa deștepte. Vei avea funcționalitate limitată, incluzând acces la text, apeluri și navigație pe internet. Însă telefonul tău va rezista ore chiar și cu un procetaj de o singură cifră la beterie.

Sperăm că aceste sfaturi te va ajuta să repari problemele de consum ale bateriei telefonului tău Galaxy S7 și S7 Edge. Poți întotdeuna să alegi activarea modului avion și să întrerupi toate comunicațiile.

De asemenea nu uita să te obișnuiești să restartezi telefonul din când in când, această fiind o metodă chiar eficietă de a repara probleme de baterie și perfomanță ale telefonului.

Stiri

Căștile Galaxy Buds Pro lansate, oferă un sunet epic în fiecare moment

Samsung a anunțat alături de seria Galaxy S21 și noua generație de căști Galaxy Buds Pro. Acestea oferă un sunet imersiv, o...

Samsung va lansa două noi încărcătoare wireless pentru telefoanele sale

Samsung este aproape de a lansa două noi încărcătoare wireless Qi pentru smartphone-urile sale și alte dispozitive compatibile. Imaginile apărute prezintă cele...

Galaxy Watch Active 2: o nouă culoare pentru a se potrivi cu seria Galaxy S21

Ca parte a lansării noii serii Galaxy S21, Samsung a lansat și o nouă culoare pentru Galaxy Watch Active 2. Smartwatch-ul Samsung...

Samsung a lansat o funcție unică în gastronomie – SmartThings Cooking

Samsung a anunțat la CES 2021 că va pune la dispoziția utilizatorilor una dintre cele mai populare caracteristici Family Hub din aplicația...

Parteneriat Samsung & Twitch Rivals pentru a „reinventa jocurile mobile”

Samsung își propune să „reinventeze viitorul jocurilor mobile” împreună cu noul său partener, Twitch Rivals North America. Acesta va fi primul parteneriat...

Samsung Galaxy S21 și Galaxy S21+ transformă fiecare zi într-una epică

Samsung a prezentat noile telefoane Galaxy S21 și Galaxy S21+, cele mai recente dispozitive de tip flagship. Conceput pentru vremurile actuale, Galaxy...

Samsung Galaxy S21 Ultra – tehnologia dusă la sublim

Samsung Electronics a lansat seria Galaxy S21, telefoane emblematice care împing limitele a ceea ce poate face un smartphone. Seria Galaxy S21...