Acasă Cum sa... Cum să ștergi memoria cache pe telefoanele Galaxy și de ce să...

Cum să ștergi memoria cache pe telefoanele Galaxy și de ce să o faci?

Ștergerea memoriei cache pe un telefon poate părea ceva ciudat pentru cineva care nu știe multe despre telefoane. Probabil sunt mulți care nici nu știu ce este memoria cache pe un smartphone Galaxy sau alt telefon Android. Cu atât mai mult, ei nu ar ști cum să șteargă memoria cache și de ce ar trebui să o facă în primul rând. Lămurim acest lucru în rândurile de mai jos.

Deci ce este memoria cache? În telefoanele mobile memoria cache se referă de obicei la o zonă de stocare a memoriei din telefon care stochează copii ale informațiilor, fișierelor care probabil vor fi necesare în viitorul apropiat, astfel încât să poată fi accesate mai rapid. De exemplu, când vizitați o pagină web pe telefon o copie a paginii poate fi stocată în memoria cache. Conform SamMobile, aceste fișiere pot include imagini, videoclipuri și alte elemente multimedia.

Apoi dacă acea pagină este solicitată din nou, poate fi afișată instantaneu din cache fără să fie nevoie ca pagina să se descarce din nou de pe Internet. Acest lucru se face pentru a îmbunătăți performanța și a reduce timpii de încărcare. Practic datele dintr-o memorie cache sunt doar o copie secundară a datelor create pentru un acces mai rapid. Ajută la economisirea de timp și de date. Dar la un moment dat datele din memoria cache vor fi învechite, pot face probleme și trebuie șterse.

Deci ștergerea acestei memorii vă permite să eliberați spațiu și chiar să remediați unele probleme de performanță pe care le pot provoca uneori fișierele din cache.

De ce trebuie să ștergeți memoria cache pe telefoanele Galaxy și Android

Acum s-ar putea să vă întrebați de ce trebuie să învăț cum să șterg memoria cache pe telefonul Galaxy. Vei fi surprins să afli că aceste fișiere temporare pot ocupa mulți gigabiți (GB) de spațiu de stocare pe dispozitivul tău. Dacă utilizați unul dintre cele mai recente dispozitive Samsung care nu au un slot micro-SD, veți afla cât prețios pot fi câțiva GB de memorie.

Dispozitivele mid-range sau entry-level care nu sunt super-rapide se pot bloca cu adevărat odată ce memoria cache se umple. Ștergerea memoriei cache le poate ajuta să accelereze puțin. De asemenea, eliberează spațiu de stocare valoros. Golirea memoriei cache poate rezolva și aceste probleme.

Nu este ceva ce trebuie să faci în fiecare zi. O dată la câteva luni va fi bine. Cel mai bine este să fii cu ochii pe stocarea cache. Odată ce începe să ocupe prea mult spațiu sau dispozitivul încetinește, face pasul următor și ștergeți memoria cache.

Cum să ștergeți memoria cache a aplicației pe Samsung Galaxy

Pasul 1: Pentru a șterge memoria cache a aplicației, apăsați lung pe pictograma aplicației și atingeți pictograma din colțul din dreapta sus. Derulați în jos și atingeți Stocare. Următorul ecran vă va arăta exact cât de mult spațiu de stocare ocupă memoria cache a aplicației. Pe telefoanele non-Samsung, puteți accesa și lista de aplicații prin meniul Setări.

Pasul 2: Atingeți Ștergeți memoria cache în colțul din dreapta jos pentru a șterge imediat toate fișierele temporare stocate de aplicație.

Cum să ștergeți memoria cache Chrome

Pasul 1: Atingeți pictograma cu trei puncte din colțul din dreapta sus, urmată de Istoric.

Pasul 2: În secțiunea Istoric, atingeți Ștergeți datele de navigare… în partea de sus.

Pasul 3: Chrome vă oferă o opțiune de a selecta intervalul de timp. Deschideți meniul derulant și alegeți intervalul dorit. Selectarea All time va șterge întregul cache.

Pasul 4: Asigurați-vă că este selectată opțiunea Imagini și fișiere în cache. Puteți alege să selectați și opțiunile Istoric de navigare și Cookie-uri și datele site-ului dacă doriți să le ștergeți și pe acestea. În caz contrar, pur și simplu debifați-le.

Pasul 5: Apăsați butonul Ștergeți datele din colțul din dreapta jos pentru a șterge memoria cache a browserului.

Ștergerea memoriei cache Android vă șterge datele?

Cache-ul este locul în care sunt stocate fișierele temporare. Nu are nimic de-a face cu datele tale. De exemplu, dacă goliți memoria pentru Facebook, acesta nu vă va șterge contul sau niciuna dintre postările, comentariile, fotografiile etc.

Toate datele stocate pe dispozitivul dvs. rămân neatinse. Deci, odată ce ștergeți memoria cache de pe telefonul Samsung Galaxy, toate contactele vor fi în continuare acolo. Fotografiile și videoclipurile tale vor fi bine mersi în Galerie. Muzica dvs. nu va dispărea și niciuna dintre aplicațiile dvs. nu va dispărea.

Este sigur și foarte bine să ștergeți această memorie pe un telefon sau o tabletă Samsung Galaxy sau Android. Fișierele temporare sunt șterse definitiv, dar asta nu afectează funcționalitatea aplicațiilor dvs. sau a browserului. Cache-ul se va reconstrui încet în timp.

Gândiți-vă la ștergerea memoriei cache ca la o curățare profundă. Fă-o din când în când pentru a menține totul în formă. Telefonul dumneavoastră, indiferent că se numește Galaxy S21, Galaxy S20, Galaxy Note 20, Galaxy Z Flip sau Galaxy A52 5G vă va mulțumi 🙂.

Stiri

Noi fotografii cu seria Galaxy Tab S8 și minuscula crestătură a lui S8 Ultra

Despre seria Galaxy Tab S8 încep să apară tot mai multe informații. Seria este în întârziere față de data obișnuită de lansare...

Galaxy Z Fold 3 primește actualizarea stabilă Samsung One UI 4.0

Tot mai multe smartphone-uri Samsung încep să primească actualizarea stabilă One UI 4.0 bazată pe Android 12. După ce seria Galaxy S21...

Samsung Galaxy Buds+ și Buds Pro primesc o nouă actualizare

Samsung excelează în lansarea de noi actualizări pentru smartphone-urile, tabletele, ceasurile inteligente și chiar căștile fără fir. Acum, compania sud-coreeană a lansat...

Samsung Galaxy A03 Core cu ecran de 6,5 inch și baterie de 5.000mAh lansat

Samsung a lansat ieri în India noul smartphone din seria A, Samsung Galaxy A03 Core. Galaxy A03 Core a fost anunțat de...

Actualizarea stabilă Samsung One UI 4.0 lansată pentru Galaxy Z Flip 3

Au trecut doar câteva săptămâni de când a început testarea beta Samsung One UI 4.0 pe Galaxy Z Flip 3. Compania a...

Samsung Galaxy S21 FE are pagină oficială de asistență

Smartphone-ul Samsung cu mai multe amânări de lansare – Samsung Galaxy S21 FE este așteptat să devină oficial luna viitoare în timpul...

Baterii Samsung SDI pentru taxiurile electrice pe apă din San Francisco

Samsung SDI este filiala Samsung Electronics care se ocupă de baterii electrice. Compania produce baterii pentru smartphone-uri, tablete, autovehicule electrice sau baterii...