Cum să faci cele mai bune fotografii la artificii cu Galaxy S8 și Note 8

3724

Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 8 au poate cele mai bune camere foto existente la ora actuală pe telefoanele de pe piață. Acum vă punem la dispoziție un mic ghid, în mai mulți pași, despre cum să faceți fotografii cu focurile de artificii, chiar mai bune decât cele care le vedeți de multe ori în mass-media.

Poate cele mai frumoase momente de la o petrecere sau o sărbătoare sunt focurile de artificii de pe cerul nopții. Sunt amintiri foarte frumoase care merită imortalizate pentru a ne aminti de ele. Dar ne-am săturat să vedem aceste imagini de multe ori neclare, care nu arată potențialul maxim de care dispun aceste telefoane de la Samsung.

Pentru a vă ajuta vă prezentăm un mic ghid, pas cu pas, despre cum puteți face fotografiile la artificii mai bune, aproape perfecte, pentru a le trimite prietenilor și pentru a le posta pe paginile de socializare.

 

I – Primul pas: O mână sigură.

Stabilitatea este cheia când faceți o fotografie și în special o fotografie la un foc de artificii. Dacă aveți acces la un mic trepied, acesta vă va ajuta să aveți o mână sigură și constantă pentru fotografierea în condiții de iluminare scăzută. Dacă nu aveți acces la un trepied, găsiți undeva un loc în care să puteți sta așezat sau sprijinit de o structură solidă.

Pentru utilizatorii lui Samsung Galaxy Note 8 acest lucru devine și mai ușor datorită camerei duale de 12MP cu stabilizare optică a imaginii (OIS), care vă permite să capturați imagini incredibil de clare.

 

II – Pasul doi: Nu utilizați blițul.

Deși vă aflați în condiții de iluminare scăzută, nu utilizați blițul! Acesta nu va putea să lumineze suficient de mult cerul și distanța la care sunt lansate artificiile, pentru a avea un impact mare și pentru a reuși o fotografie de calitate. Fără lumina bliț-ului rezultatele vor fi mai bune și vor arăta adâncimea de culoare necesară pentru fotografia perfectă de focuri de artificii.

Prima cameră foto digitală pentru capturarea și stocarea imaginilor a fost dezvoltată de inginerul Kodak Steven Sasson în 1975. În 1986, compania japoneză Nikon a prezentat prima cameră digitală cu reflexie digitală (DSLR), Nikon SVC. În anul 2000, Sharp a introdus în Japonia primul telefon digital cu camera digitală, J-SH04 J-Phone.

 

III – Pasul trei: Nu utilizați zoomul digital.

Nu utilizați zoom-ul aparatului foto. Astfel camera foto va capta mai multe detalii, dacă nu sunt mărite imaginile, cu focurile de artificii. În modul captură duală de pe Galaxy Note 8, ambele camere din spate vor face o fotografie simultan, o fotografie din apropiere și una cu un cadru cu unghi larg care arată întregul fundal. În combinație cu un afișajul Infinity, veți putea captura și vedea toate detaliile spectaculoase ale superbelor focuri de artificii.

 

IV – Pasul patru: Faceți setările corecte.

HDR (High Dynamic Range) ar trebui să fie oprit – expunerea lungă încetinește capturarea, ceea ce nu este ideal pentru imaginile de acest tip. Atenție la ISO (sensibilitatea senzorului camerei digitale), un ISO ridicat ajută la observarea mai bună a detaliilor în întuneric, cu toate acestea, când focurile de artificii luminează în mod cert cerul, setați ISO la o valoare scăzută, cum ar fi 100 pentru a reduce șansele de supraexpunere.

Reglați deschiderea după ce ați reglat setarea ISO, pentru a regla luminozitatea imaginii, deoarece controlează lumina care intră în cameră. Dacă imaginea nu vă place, puneți toate setările la funcții automate și utilizați funcțiile de compensare a expunerii pentru a regla luminozitatea imaginilor.

 

V – Pasul cinci: Fotografiază în cascadă.

La fel ca și atunci când vreți să facei un selfies perfect, și să alegeți o fotografie care să vă placă, faceți cât mai multe fotografii. Capturează mai multe imagini, cât mai multe poți – folosește funcția fotografiere în rafală, unde poți, dacă simți că nu ești suficient de rapid.

Atunci când utilizați obiectivul cu unghi larg, senzorul Dual Pixel include o focalizare automată rapidă, astfel încât să puteți capta rapid fotografii clare chiar și în condiții de iluminare scăzută

 

VI – Pasul șase: Încercați un alt unghi.

Îndreptați camera spre cer. Unele dintre cele mai bune fotografii ale focurilor de artificii sunt selfies cu focuri de artificii în fundal. Schimbați unghiul din care faceți fotografiile dacă nu sunteți mulțumiți de calitatea lor. Cu funcția de efect bokeh din telefoanele Samsung, veți fi surprins ce culori frumoase și selfies puteți crea.

SURSĂSamsung News