Acasă Cum sa... Cum să alegeți o mașină de spălat rufe, la ce trebuie să...

Cum să alegeți o mașină de spălat rufe, la ce trebuie să fiți atenți?

Dacă v-ați mutat în casă nouă sau vechea mașină de spălat a obosit, este timpul să vă cumpărați una nouă. Atunci când trebuie să vă cumpărați o nouă mașină de spălat trebuie să țineți seama de mai multe lucruri. Marca în primul rând și aici vă recomandăm fără discuții Samsung, dimensiunile de gabarit, capacitatea de spălare și nu în ultimul rând viteza de centrifugare. De multe ori este o misiune dificilă, pentru cei mai mulți toate arată la fel, ca niște cutii albe mai mari.

Marca mașinii de spălat. În măsura în care puteți, cumpărați de la unul dintre primii producători de top de mașini de spălat. Evitați mărcile fără nume! Samsung, în primul rând, dar și Bosch, LG, Whirlpool produc mașini de spălat foarte bune și se găsesc pe piața din România. Cel puțin despre Samsung clienții spun că nouă din zece dintre mașinile de spălat Samsung nu se defectează după zece ani de utilizare. Calitatea și fiabilitatea produselor electrocasnice Samsung nu mai are nevoie de prezentare. Recomandarea noastră este o mașină de spălat Samsung. Aceste au cele mai noi tehnologii și sunt premiate mai mereu peste tot.

Tipul și capacitatea de încărcare sunt importante

Capacitate de încărcare. Un alt lucru important de care trebuie ținut cont este capacitatea mașinii, câte kilograme de rufe poate spăla la un ciclu de spălare. Această necesitate poate varia în funcție de frecvența spălărilor fiecărui utilizator în parte. De exemplu, dacă sunteți o singură persoană este posibil să aveți nevoie de o mașină de spălat de maximum 6 kg. Dacă sunteți o familie de 3 – 4 membri, este necesară una de 7 sau 8 kilograme. Și în cazul unei familii mai mari, o mașină de 9 kilograme sau mai mult ar fi ideală. Capacitatea este dată de numărul de kilograme de îmbrăcăminte uscată pe care le puteți încărca în tambur. Cu toate acestea, capacitatea maximă menționată se referă, de obicei, numai la programele de bază pentru bumbac! Alte programe au capacități mai mici – uneori mai puțin de jumătate. Veți găsi detalii despre diferența de capacități în funcție de materialele de spălat, în cartea mașinii.

Tip de încărcare. Mașinile de spălat sunt de două tipuri: încărcare prin partea din față sau prin partea superioară. Avantajul mașinilor de spălat cu încărcare frontală este eficiența. Acestea consumă mai puțină apă decât atunci când tamburul este vertical. Încărcarea prin partea superioară permite să adăugați unele rufe uitate mai ușor în timpul ciclului de spălare. De cele mai multe ori mașinile cu încărcare pe sus sunt mai reduse ca gabarit, dar nu este obligatoriu.

Viteza de centrifugare și zgomotul produs contează în alegerea unei mașini de spălat

Spațiul unde este amplasată mașina de spălat. Un alt factor important este spațiul disponibil pentru a amplasa mașina de spălat. Întotdeauna măsurați locul unde puneți mașina de spălat înainte de a o cumpăra. Măsurați lățimea, lungimea și înălțimea locului. Atenție și la ușa de intrare în locul unde va fi amplasată mașina de spălat. Apoi verificați dimensiunile mașinii. Verificați inclusiv gabaritul care include furtunuri, butoane sau alte comenzi care sunt mai ieșite din carcasa mașinii. Luați în considerare că mașinile de spălat cu încărcare pe sus necesită un spațiu liber superior pentru a deschide capacul atunci când introduceți articole de îmbrăcăminte.

Mai puțin zgomot la spălare. Se recomandă mașinile de spălat cu tehnologii care permit funcționarea silențioasă și o vibrație scăzută. Deci, puteți să le utilizați în orice moment al zilei sau chiar seara mai târziu. Un nivel de zgomot la centrifugare de până la 70 dB și până la 50 dB la spălare, trebuie luat în considerare.

Viteza de centrifugare. O mașină cu o viteză de centrifugare bună trebuie să îndepărteze aproape toată apa din haine. Reduce în acest fel timpul de uscare necesar hainelor. Viteza de centrifugare se poate în general regla la majoritatea mașinilor de spălat în funcție de tipul de haine spălate.

Atenție la caracteristicile și tehnologia folosită și la consumul de energie

Economisiți timp și energie. V-ați gândit când spălați hainele cât de mult contează consumul de energie la sfârșitul lunii? Acum, mașinile de spălat sunt dotate cu tehnologii pentru un consum redus de energie. În cazul Samsung, noua generație de mașini de spălat QuickDrive, unică pe piață, reduce timpul de spălare cu până la 50% și oferă o economie de energie de 20%. Clasificarea A +++ este cea mai eficientă. Eticheta oficială a UE pentru A +++ energie este calculată pe baza programului de spălare la 60° C, pentru bumbac. Credem că merită plătit ceva în plus la achiziționarea unei astfel de mașini. Prețul se va regăsi mai târziu în economiile de energie. Nu uitați că în general costurile de funcționare sunt în mare măsură influențate de capacitatea mașinii de spălat.

Caracteristicile mașinii de spălat și tehnologia folosită. Acum, mașinile de spălat au programe de spălare corespunzătoare pentru diferite tipuri de materiale. Este posibil să se planifice, să se controleze și să se monitorizeze în mod inteligent și simplu spălarea zilnică. O mașină de spălat de bază va include de obicei o selecție de programe de spălare, viteze de centrifugare și setări de temperatură. Cu toate acestea, modelele mai noi devin mai inteligente. Unele mașini pot fi acum controlate de la distanță utilizând o aplicație, în timp ce altele au butoane de întârziere, astfel încât să vă puteți trezi pentru o încărcare nouă de spălare.

Spălare inteligentă cu QuickDrive și caracteristica Q-Rator

Samsung a introdus în noua sa generație de mașini de spălat ultimele tehnologii. Mașinile de spălat QuickDrive au caracteristica Q-Rator, asistentul de spălare inteligent al companiei Samsung, pentru a simplifica procesul de spălare. Această caracteristică poate fi controlată prin SmartThings, disponibilă pe smartphone-urile Android 6.0 și iOS. Cu această funcție puteți interacționa cu mașina dvs. de spălat de la birou sau de oriunde v-ați afla.

Acestea sunt principalele lucru la care trebuie să fiți atenți când cumpărați o mașină de spălat. Nu vă dăm sfaturi despre culori, albe, negre, argintii sau chiar roșii. Este la latitudinea dvs. Designul și forma mașinii este în funcție de locul unde este amplasată mașina de spălat și de gusturile avute.

Stiri

Galaxy S22 cu Exynos mai bun decât modelul cu Snapdragon pe Geekbench

Viitorul model Galaxy S22, varianta de bază, a apărut pe Geekbench cu un procesor Qualcomm Snapdragon 895. Săptămâna trecută și modelul Samsung...

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...