Acasă Cum sa... Cum să alegeți o mașină de spălat rufe, la ce trebuie să...

Cum să alegeți o mașină de spălat rufe, la ce trebuie să fiți atenți?

Dacă v-ați mutat în casă nouă sau vechea mașină de spălat a obosit, este timpul să vă cumpărați una nouă. Atunci când trebuie să vă cumpărați o nouă mașină de spălat trebuie să țineți seama de mai multe lucruri. Marca în primul rând și aici vă recomandăm fără discuții Samsung, dimensiunile de gabarit, capacitatea de spălare și nu în ultimul rând viteza de centrifugare. De multe ori este o misiune dificilă, pentru cei mai mulți toate arată la fel, ca niște cutii albe mai mari.

Marca mașinii de spălat. În măsura în care puteți, cumpărați de la unul dintre primii producători de top de mașini de spălat. Evitați mărcile fără nume! Samsung, în primul rând, dar și Bosch, LG, Whirlpool produc mașini de spălat foarte bune și se găsesc pe piața din România. Cel puțin despre Samsung clienții spun că nouă din zece dintre mașinile de spălat Samsung nu se defectează după zece ani de utilizare. Calitatea și fiabilitatea produselor electrocasnice Samsung nu mai are nevoie de prezentare. Recomandarea noastră este o mașină de spălat Samsung. Aceste au cele mai noi tehnologii și sunt premiate mai mereu peste tot.

Tipul și capacitatea de încărcare sunt importante

Capacitate de încărcare. Un alt lucru important de care trebuie ținut cont este capacitatea mașinii, câte kilograme de rufe poate spăla la un ciclu de spălare. Această necesitate poate varia în funcție de frecvența spălărilor fiecărui utilizator în parte. De exemplu, dacă sunteți o singură persoană este posibil să aveți nevoie de o mașină de spălat de maximum 6 kg. Dacă sunteți o familie de 3 – 4 membri, este necesară una de 7 sau 8 kilograme. Și în cazul unei familii mai mari, o mașină de 9 kilograme sau mai mult ar fi ideală. Capacitatea este dată de numărul de kilograme de îmbrăcăminte uscată pe care le puteți încărca în tambur. Cu toate acestea, capacitatea maximă menționată se referă, de obicei, numai la programele de bază pentru bumbac! Alte programe au capacități mai mici – uneori mai puțin de jumătate. Veți găsi detalii despre diferența de capacități în funcție de materialele de spălat, în cartea mașinii.

Tip de încărcare. Mașinile de spălat sunt de două tipuri: încărcare prin partea din față sau prin partea superioară. Avantajul mașinilor de spălat cu încărcare frontală este eficiența. Acestea consumă mai puțină apă decât atunci când tamburul este vertical. Încărcarea prin partea superioară permite să adăugați unele rufe uitate mai ușor în timpul ciclului de spălare. De cele mai multe ori mașinile cu încărcare pe sus sunt mai reduse ca gabarit, dar nu este obligatoriu.

Viteza de centrifugare și zgomotul produs contează în alegerea unei mașini de spălat

Spațiul unde este amplasată mașina de spălat. Un alt factor important este spațiul disponibil pentru a amplasa mașina de spălat. Întotdeauna măsurați locul unde puneți mașina de spălat înainte de a o cumpăra. Măsurați lățimea, lungimea și înălțimea locului. Atenție și la ușa de intrare în locul unde va fi amplasată mașina de spălat. Apoi verificați dimensiunile mașinii. Verificați inclusiv gabaritul care include furtunuri, butoane sau alte comenzi care sunt mai ieșite din carcasa mașinii. Luați în considerare că mașinile de spălat cu încărcare pe sus necesită un spațiu liber superior pentru a deschide capacul atunci când introduceți articole de îmbrăcăminte.

Mai puțin zgomot la spălare. Se recomandă mașinile de spălat cu tehnologii care permit funcționarea silențioasă și o vibrație scăzută. Deci, puteți să le utilizați în orice moment al zilei sau chiar seara mai târziu. Un nivel de zgomot la centrifugare de până la 70 dB și până la 50 dB la spălare, trebuie luat în considerare.

Viteza de centrifugare. O mașină cu o viteză de centrifugare bună trebuie să îndepărteze aproape toată apa din haine. Reduce în acest fel timpul de uscare necesar hainelor. Viteza de centrifugare se poate în general regla la majoritatea mașinilor de spălat în funcție de tipul de haine spălate.

Atenție la caracteristicile și tehnologia folosită și la consumul de energie

Economisiți timp și energie. V-ați gândit când spălați hainele cât de mult contează consumul de energie la sfârșitul lunii? Acum, mașinile de spălat sunt dotate cu tehnologii pentru un consum redus de energie. În cazul Samsung, noua generație de mașini de spălat QuickDrive, unică pe piață, reduce timpul de spălare cu până la 50% și oferă o economie de energie de 20%. Clasificarea A +++ este cea mai eficientă. Eticheta oficială a UE pentru A +++ energie este calculată pe baza programului de spălare la 60° C, pentru bumbac. Credem că merită plătit ceva în plus la achiziționarea unei astfel de mașini. Prețul se va regăsi mai târziu în economiile de energie. Nu uitați că în general costurile de funcționare sunt în mare măsură influențate de capacitatea mașinii de spălat.

Caracteristicile mașinii de spălat și tehnologia folosită. Acum, mașinile de spălat au programe de spălare corespunzătoare pentru diferite tipuri de materiale. Este posibil să se planifice, să se controleze și să se monitorizeze în mod inteligent și simplu spălarea zilnică. O mașină de spălat de bază va include de obicei o selecție de programe de spălare, viteze de centrifugare și setări de temperatură. Cu toate acestea, modelele mai noi devin mai inteligente. Unele mașini pot fi acum controlate de la distanță utilizând o aplicație, în timp ce altele au butoane de întârziere, astfel încât să vă puteți trezi pentru o încărcare nouă de spălare.

Spălare inteligentă cu QuickDrive și caracteristica Q-Rator

Samsung a introdus în noua sa generație de mașini de spălat ultimele tehnologii. Mașinile de spălat QuickDrive au caracteristica Q-Rator, asistentul de spălare inteligent al companiei Samsung, pentru a simplifica procesul de spălare. Această caracteristică poate fi controlată prin SmartThings, disponibilă pe smartphone-urile Android 6.0 și iOS. Cu această funcție puteți interacționa cu mașina dvs. de spălat de la birou sau de oriunde v-ați afla.

Acestea sunt principalele lucru la care trebuie să fiți atenți când cumpărați o mașină de spălat. Nu vă dăm sfaturi despre culori, albe, negre, argintii sau chiar roșii. Este la latitudinea dvs. Designul și forma mașinii este în funcție de locul unde este amplasată mașina de spălat și de gusturile avute.

Stiri

Galaxy S22 Ultra va avea cea mai bună cameră zoom realizată vreodată

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bun smartphone în materie de camere foto de pe piață.  Acest lucru se datorează camerei...

Samsung dezvoltă o tehnologie avansată de ambalare a cipurilor

Samsung a declarat vineri că a dezvoltat o nouă tehnologie avansată de ambalare a cipurilor pentru aplicații de înaltă performanță. Gigantul tech...

Galaxy Z Fold 2: rezistența la praf este inspirată de aspiratoarele Samsung!

Samsung tocmai a împărtășit o poveste uimitoare care spune multe despre provocările de a proiecta primele modele de smartphone-uri pliabile. Samsung Galaxy...

Noi detalii despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch Active 4

Tot mai multe zvonuri din ultima perioadă spun că Samsung lucrează la două noi ceasuri inteligente. Cele două ceasuri smartwatch-uri Samsung Galaxy...

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...