Cum se setează și utilizează corect scanerul de amprentă lateral la Samsung Galaxy A7

1115

Samsung a declarat că va aduce caracteristici de ultimă generație pentru telefoanele mid-range. Cu Samsung Galaxy A7 a făcut primul pas. Acesta este un smartphone din gama medie care primește prima triple-camera la spate văzută pe un dispozitiv Samsung. Și mai primește ceva acest smartphone. Un senzor de amprentă montat lateral, care este destul de neobișnuit în telefoanele mid-range.

Pe noul model de smartphone Samsung Galaxy A7, senzorul de amprentă digitală se află în butonul pornit / oprit. Cu sfaturile de mai jos sperăm ca folosirea acestui senzor biometric să fie cât mai ușoară.

Pentru ca recunoașterea amprentelor digitale să funcționeze, informațiile dvs. privind amprentele digitale trebuie să fie înregistrate și stocate pe Galaxy A7. După înregistrare, puteți seta dispozitivul să vă utilizeze amprenta digitală pentru deblocarea telefonului.

Recunoașterea amprentei digitale utilizează caracteristicile unice ale fiecărei amprente îmbunătățind securitatea dispozitivului. Probabilitatea ca senzorului de amprentă să confunde două amprente diferite este foarte scăzută.

Vă oferim câteva sfaturi care vă vor ajuta să utilizați senzorul de amprentă aflat pe Samsung Galaxy A7.

Pentru a utiliza la parametri maximi această caracteristică sunt unele condiții

Pentru o recunoaștere mai bună a amprentelor digitale când vă scanați degetele pe dispozitiv, trebuie să fiți atenți la următoarele condiții care pot afecta performanța caracteristicii.

  • Butonul pornit / oprit conține un senzor de recunoaștere a amprentelor digitale. Asigurați-vă că butonul cu senzorul de recunoaștere nu este zgâriat. De asemenea, nu este deteriorat de obiecte metalice, cum ar fi monede, chei etc.
  • Asigurați-vă că senzorul de recunoaștere a amprentelor și degetele sunt curate și uscate.
  • Este posibil ca scanerul să nu recunoască amprentele care sunt afectate de riduri sau cicatrici.
  • Este posibil ca aparatul să nu recunoască amprentele de pe degetele mici sau subțiri.
  • Dacă îndoiți degetul, este posibil ca dispozitivul să nu recunoască amprentele digitale.
  • Dacă amprenta dvs. nu este recunoscută, deblocați dispozitivul utilizând modelul, codul PIN, sau parola setată la înregistrarea amprentei.

Când începeți să utilizați noul Galaxy A7, sigur doriți să setați și senzorul de amprentă digitală. Pentru înregistrarea amprentei folosiți vârful degetului, pe care îl puneți pe butonul pornit / oprit.

Puteți înregistra amprenta de la un deget sau de la mai multe

Butonul pornit / oprit în care este senzorul de amprentă, este destul de mic. Prin urmare, deblocarea cu vârful degetului nu este întotdeauna confortabilă. Pentru a vă asigura că veți reuși să înregistrați modelul de amprentă de pe deget, vedeți următorul sfat.

În ecranul Setări, apăsați Biometrics și securitate → Scaner amprente digitale. Așezați degetul pe butonul pornit / oprit. După ce Galaxy A7 detectează degetul, ridicați-l și plasați-l din nou pe tasta de pornire. Repetați această acțiune până când amprenta este înregistrată. Când vă înregistrați amprenta, plasați degetul pe butonul pornit / oprit la fel cum țineți în mod normal telefonul.

Încercați să țineți degetul într-o poziție cât mai comodă, poziție care să o folosiți de fiecare dată când deblocați telefonul. Doar în acest fel, scanați acea parte a degetului care este de fapt pe senzor – poate să nu fie chiar vârful degetului. Finalizați înregistrarea de fiecare dată prin modificarea plasării degetului. În acest fel, vă veți asigura că telefonul vă recunoaște amprenta chiar dacă îl țineți puțin diferit.

Când ați terminat înregistrarea amprentele digitale, atingeți Done. Când apare un ecran de blocat, atingeți Turn On pentru a vă folosi amprenta și a vă debloca.

Diferența dintre instrucțiunilor aflate în telefon și sfaturile noastre nu este foarte mare – dar sunt unele lucruri pe care nu le găsiți în instrucțiuni. Nu uitați să vă gândiți cum doriți să vă deblocați telefonul – și ce deget să folosiți pentru asta. Înregistrați-l exact așa cum doriți să îl utilizați.

Puteți înregistra amprenta de la un singur deget sau de la trei degete pe Galaxy A7. Sfatul nostru este să înregistrați, pentru siguranță, trei amprente. Înregistrați și amprenta degetului arătător între aceste trei amprente. Acesta este adesea degetului cu care deblocăm smartphone-ul atunci când se află așezat pe birou sau masă.

Întotdeauna activat, senzorul de amprentă este pornit și când ecranul este oprit

Puteți șterge amprentele înregistrate.

  1. În ecranul Setări, apăsați Biometrics și securitate → Scaner amprente digitale.
  2. Deblocați ecranul folosind metoda de blocare a ecranului presetat.
  3. Apăsați Edit.
  4. Selectați amprentele digitale pentru a le șterge și atingeți Remove.

Senzorul biometric este pornit și activ chiar și atunci când ecranul este oprit. Nu trebuie să apăsați butonul de pornire / oprire înainte de a putea scana vârful degetului. Puneți degetul pe el și dispozitivul se deblochează automat și vă duce direct la ecranul dvs. de pornire – sau oriunde ați rămas.

Mulți utilizatori vor fi nevoiți să se obișnuiască cu utilizarea unui senzor de amprentă digitală în partea laterală. Dar cu aceste sfaturi suntem siguri că o să vă obișnuiți repede să folosiți acest sistem de securitate al smartphone-ului dvs.