Cum se configurează o solicitare SOS de pe Samsung Gear S2 și Gear S3

Noi vă dorim să nu ajungeți să folosiți niciodată acest semnal!

3613

Se poate întâmpla uneori să vă aflați într-o situație disperată, de mare primejdie și trebuie să trimiteți alerte SOS unor persoane pentru a interveni și a vă salva.

Samsung a adoptat o caracteristică de software pentru Gear S3 și Gear S2, pentru a vă ajuta într-o astfel de situație.

Odată activată această opțiune, proprietarii de Samsung Gear S2 și Gear S3 vor trebui să apese de trei ori butonul de start pentru a trimite o solicitare SOS, la contactele lor pentru cazuri de urgență.

Din păcate, versiunea pentru wearables (aparate ușor de purtat) este deocamdată în imposibilitatea de a înregistra audio sau de a lua o fotografie a locului unde vă aflați.

Dar, poate prelua coordonatele locației folosind GPS-ul, și să le atașeze la un mesaj care este trimis automat către destinatarii dinainte stabiliți în caz de pericol.

SOS  „Save our Soul” – Salvați sufletul nostru – este semnalul internațional de primejdie în codul Morse, trei puncte, trei linii, trei puncte (• • • – – – • • •). Acest semnal de primejdie a fost adoptat de guvernul german în aprilie 1905, și a devenit standardul mondial în conformitate cu a doua convenție a International Radiotelegraphic Convention, la data de 1 iulie 1908. SOS este încă recunoscut ca un semnal în caz de primejdie.

În plus față de trimiterea unui SMS, utilizatorii au, de asemenea, opțiunea de a plasa un apel la persoanele stabilite pentru contacte de urgență.

Evident, pentru variantele Bluetooth ale Gear S2 și Gear S3, acest lucru va funcționa numai în cazul în care dispozitivul este asociat cu telefonul smartphone (același lucru este valabil și pentru funcția de text). Cele cu model LTE vor fi capabile să folosească SIM-ul lor pentru a avea acces la capacitățile de telefon mobil.

Setarea se face rapid și simplu:

  • Deschide aplicația Samsung Gear pe telefonul smartphone.
  • Localizați și selectați Trimitere Cereri SOS.
  • Glisați butonul de comutare din partea de sus de la Oprit la Pornit.
  • Selectați cel puțin un contact de urgență.
  • După ce ați terminat adăugarea de contacte de urgență, mergeți înapoi la meniul principal Trimite SOS.

Asta e tot. Acum, apăsați butonul de start de trei ori, ceasul va trimite o alertă SOS la contactele predefinite.

Dacă sunteți îngrijorat cu privire la trimiterea în mod accidental a unei cereri de SOS, puteți activa o opțiune de numărătoarea inversă pentru a adăuga un 5 secunde de așteptare înainte de a fi trimis mesajul.

De asemenea, rețineți că, deoarece caracteristica SOS foloseste SMS-uri, veți fi taxat în funcție de rețeaua la care sunteți abonat.

Noi vă dorim să nu ajungeți să folosiți niciodată acest semnal!