Acasă Cum sa... Cum se configurează o solicitare SOS de pe Samsung Gear S2 și...

Cum se configurează o solicitare SOS de pe Samsung Gear S2 și Gear S3

Noi vă dorim să nu ajungeți să folosiți niciodată acest semnal!

Se poate întâmpla uneori să vă aflați într-o situație disperată, de mare primejdie și trebuie să trimiteți alerte SOS unor persoane pentru a interveni și a vă salva.

Samsung a adoptat o caracteristică de software pentru Gear S3 și Gear S2, pentru a vă ajuta într-o astfel de situație.

Odată activată această opțiune, proprietarii de Samsung Gear S2 și Gear S3 vor trebui să apese de trei ori butonul de start pentru a trimite o solicitare SOS, la contactele lor pentru cazuri de urgență.

Din păcate, versiunea pentru wearables (aparate ușor de purtat) este deocamdată în imposibilitatea de a înregistra audio sau de a lua o fotografie a locului unde vă aflați.

Dar, poate prelua coordonatele locației folosind GPS-ul, și să le atașeze la un mesaj care este trimis automat către destinatarii dinainte stabiliți în caz de pericol.

SOS  „Save our Soul” – Salvați sufletul nostru – este semnalul internațional de primejdie în codul Morse, trei puncte, trei linii, trei puncte (• • • – – – • • •). Acest semnal de primejdie a fost adoptat de guvernul german în aprilie 1905, și a devenit standardul mondial în conformitate cu a doua convenție a International Radiotelegraphic Convention, la data de 1 iulie 1908. SOS este încă recunoscut ca un semnal în caz de primejdie.

În plus față de trimiterea unui SMS, utilizatorii au, de asemenea, opțiunea de a plasa un apel la persoanele stabilite pentru contacte de urgență.

Evident, pentru variantele Bluetooth ale Gear S2 și Gear S3, acest lucru va funcționa numai în cazul în care dispozitivul este asociat cu telefonul smartphone (același lucru este valabil și pentru funcția de text). Cele cu model LTE vor fi capabile să folosească SIM-ul lor pentru a avea acces la capacitățile de telefon mobil.

Setarea se face rapid și simplu:

  • Deschide aplicația Samsung Gear pe telefonul smartphone.
  • Localizați și selectați Trimitere Cereri SOS.
  • Glisați butonul de comutare din partea de sus de la Oprit la Pornit.
  • Selectați cel puțin un contact de urgență.
  • După ce ați terminat adăugarea de contacte de urgență, mergeți înapoi la meniul principal Trimite SOS.

Asta e tot. Acum, apăsați butonul de start de trei ori, ceasul va trimite o alertă SOS la contactele predefinite.

Dacă sunteți îngrijorat cu privire la trimiterea în mod accidental a unei cereri de SOS, puteți activa o opțiune de numărătoarea inversă pentru a adăuga un 5 secunde de așteptare înainte de a fi trimis mesajul.

De asemenea, rețineți că, deoarece caracteristica SOS foloseste SMS-uri, veți fi taxat în funcție de rețeaua la care sunteți abonat.

Noi vă dorim să nu ajungeți să folosiți niciodată acest semnal!

Stiri

Samsung Biologics înregistrează un salt de 65% ca venituri

Scriem cel mai mult pe iLoveSamsung despre smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri, televizoare sau alte extraordinare dispozitive sau aparate Samsung. Dar gigantul tech se...

Samsung intenționează să adauge videoclipuri la mesageria smartphone

Smartphone-urile viitoare ale gigantului tech - inclusiv dispozitivul tip clamshell numit neoficial „Galaxy Z Flip” și seria emblematică Samsung Galaxy S20 -...

Modelele Galaxy S20 5G ar putea fi mai ieftine decât Galaxy S11 5G

În urmă cu puține zile am scris despre prețurile seriei Samsung S20. Acestea vor fi mai mari cu cel puțin 50 de...

Galaxy M11 și Galaxy A11 cu Android 10 certificate de Wi-Fi Alliance

Samsung lucrează la două noi smartphone-uri cu preț redus, numite Galaxy A11 și Galaxy M11. Ambele dispozitive au făcut un mare pas...

Galaxy Note 10 Lite este la vânzare în India, costă 495 de euro

Samsung Galaxy Note 10 Lite a fost lansat în India. Telefonul, lansat alături de Galaxy S10 Lite la începutul acestei luni, este...

Samsung își extinde gamele de electrocasnice cu produse noi și inteligente

Samsung este numărul unu la cele mai vândute mărci de aparate electrocasnice din SUA. Acum cu ocazia Kitchen & Bath Industry Show...

Un brevet de husă pentru Galaxy Note 20 dezvăluie design-ul camerelor

În luna următoare, Samsung va dezvălui noua serie Galaxy S20, precum și un nou telefon pliabil, numit Galaxy Z Flip. Noile smartphone-uri...