Acasă Cum sa... Cum să ștergi cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge?

Cum să ștergi cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge?

Ștergerea cache-ului partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge poate să îi redea viața telefonului tău! Acest mic ghid explică când trebuie să ștergi cache-ul partiției, cum să ștergi cache-ului partiției, diferența dintre ștergerea cache-ului partiției și ștergerea cache-ului aplicațiilor.

De ce și când trebuie să ștergi cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge?

Cache-ul partiției este o regiune specială și separată din memoria internă unde Android-ul salvează datele și componentele aplicațiilor cel mai frecvent accesate într-un format special.

Principalul scop al cache-ului partiției la Android este de a face sistemul „mai rapid” servind datele și fișierele într-un format special dintr-o locație specifică.

Însă, ocazional, cache-ul partiției poate deveni o problemă în performanța sau stabilitatea sistemului și poate fi necesară ștergerea lui.

De exemplu, poate fi necesară ștergerea cache-ului partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge:

 • După un update major de sistem. Deși agentul de update va șterge cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge în timpul update-ului și ca reconstrui partiția, unele probleme poate apare la migrarea datelor și a aplicațiilor după proces.
 • Atunci când Galaxy S7 și S7 Edge devin lente brusc. Dacă memoria internă este suficientă și repornirea telefonului nu rezolvă problema, de multe ori, este momentul să ștergi cache-ului partiției.
 • Când diverse aplicații se închid frecvent. Poți încerca să repornești telefonul inițial pentru a verifica dacă problema persistă deoarece uneori problema este cauzată de servicii de sistem non-responsive. În acest caz, repornirea va rezolva problema. Însă dacă repornirea nu rezolvă problema, poți lua în considerare ștergerea cache-ului partiției pentru Galaxy S7 și S7 Edge.
 • Atunci când autonomia bateriei este constant scăzută. Dacă autonomia bateriei tale este constant scăzută (mai puțin de 3 ore) fără anomalii evidente, poți lua în considerare ștergerea cache-ului partiției pentru Galaxy S7 și S7 edge.

Deși este simplu să ștergi cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și S7 Edge, poți apela la asistența tehnică în service-urile Samsung.

Este sigur să ștergi cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge?

Deoarece cache-ul partiției este separat de datele și fișierele din memorie, datele și setările tale vor fi în siguranță atunci când ștergi cache-ul partiției.

Va elibera din memoria internă ștergerea cache-ului paritiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge?

Nu, ștergerea cache-ul partiției pentru pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge nu va elibera din memoria internă a telefonului.

Cache-ul partiției este separat de memoria internă pe care o poți accesa din Settings -> Storage. Mai precis, memoria pentru cache-ul partiției are întotdeauna o mărime fixă.

Totuși, poți elibera o parte din memoria internă ștergând cache-ul din managerul de aplicații. Acest cache nu are nimic în comun cu cache-ul partiției.

Cum se șterge cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge ?

Pentru a șterge cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge urmează pașii de mai jos:

 • Pasul 1: Repornește telefonul în modul Recovery
 • Pasul 2: Selectează „Șterge Cache-ul partiției”

În meniul Recovery pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, nu poți utiliza touchscreen-ul. Astfel că, este necesară utilizarea butoanelor de volum pentru a naviga printre opțuni și butonul Power pentru a selecta o opțiune.

 • Pasul 3: Confirmă selectarea opțiunii

După ce apeși butonul Power în meniul Recovery, vei fi rugat să confirmi selecția făcută.

Trebuie să folosești butonul Volume down pentru a naviga până la opțiunea Yes și apoi să apeși butonul Power pentru confirmarea că dorești să ștergi cache-ul partiției.

 • Pasul 4: Ștergerea cache-ul partiției

Acum, Galaxy S7 va începe să șteargă cache-ul partiției. Ștergerea cache-ul partiției va re-formata partiția.

Poți verifica starea procesului la baza ecranului.

De obicei durează mai puțin de 1-2 minute pentru ștergerea cache-ului partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge. Însă în rare ocazii poate dura și până la 15 minute.

 • Pasul 5: Repornește Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge în mod normal

O dată ce Galaxy S7 finalizează ștergerea cache-ului partiției, poți reporni telefonul prin oricare dintre cele două metode:

 • Folosește Reboot system now din meniul Recovery
 • Menține apăsat butonul Power pentru mai mult de 7 secunde
Care este diferența între ștergerea cache-ului partiției pentru Galaxy S7 și ștergerea cache-ului din managerul de aplicații?

În managerul de aplicații a lui Galaxy S7, poți să ștergi cache-ul pentru fiecare aplicație din Settings -> Applications -> Application manager -> App info -> Storage.

Aceast proces nu are nimic în comun cu ștergerea cache-ului partiției deoarece:

 • Cache-ul aplicației este memorat în memoria internă (după folosirea aplicației) nu în cache-ul partiției.
 • Cache-ul aplicației este frecvent asociat cu date „de sesiune” astfel încât să poți continua folosirea aplicației de unde te-ai oprit.
 • Cache-ul aplicației este frecvent șterge de aplicația în sine, în timp ce cache-ul partiției este persistent.
 • Atunci când repornești telefonul, cache-ul aplicațiilor va fi șters automat. Cache-ul partiției nu este șters și doar o parte din fișierele vechi sunt eliminate.
 • Poți elibera o parte din memoria internă temporar prin ștergerea cache-ul aplicațiilor. Nu poți elibera nimic din memoria internă ștergând cache-ul partiției.

Stiri

Samsung Galaxy A82: primele imagini cu noul smartphone glisant

Samsung pare să lucreze nu numai pe noile smartphone-uri mid-range și pliabile, ci și să reînvie un model lansat în urmă cu...

Exynos 2200 cu GPU AMD poate debuta pe un laptop în acest an

Primul procesor Exynos de generația următoare, cu GPU AMD, va debuta la sfârșitul acestui an cu numele Samsung Exynos 2200. Informația provine...

Samsung colaborează cu Kvadrat pentru carcase la Galaxy S21+

Într-un efort binevenit pentru a deveni mai ecologic, Samsung a încheiat din nou un parteneriat cu Kvadrat. Aceasta este companie daneză de...

Galaxy Buds Live primește funcția de comutare automată și aparat auditiv

Funcțiile de comutare automată și aparat auditiv vin acum la Samsung Galaxy Buds Live. Ambele funcții au fost introduse pentru prima dată...

Samsung Galaxy A52 va fi într-adevăr rezistent la apă și praf

Da, Samsung face smartphone-ul Galaxy A52 rezistent la apă cu o certificare IP67. Zvonurile din ultimul timp în această privință s-au adeverit. Acum...

Galaxy M62, un Galaxy F62 redenumit, va fi lansat în mai multe țări

Samsung este pregătit să lanseze smartphone-ul Galaxy M62 în Malaezia, iar data lansării a fost dezvăluită. Este destul de evident că viitorul...

Samsung Galaxy Z Fold 3 este succesorul spiritual al Galaxy Note 20

Samsung, încălcând tradiția, a început să ofere stiloul S Pen cu telefoanele din seria S, începând cu gama Galaxy S21. Acum și...