Cum să ștergi cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge?

1616

Ștergerea cache-ului partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge poate să îi redea viața telefonului tău! Acest mic ghid explică când trebuie să ștergi cache-ul partiției, cum să ștergi cache-ului partiției, diferența dintre ștergerea cache-ului partiției și ștergerea cache-ului aplicațiilor.

De ce și când trebuie să ștergi cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge?

Cache-ul partiției este o regiune specială și separată din memoria internă unde Android-ul salvează datele și componentele aplicațiilor cel mai frecvent accesate într-un format special.

Principalul scop al cache-ului partiției la Android este de a face sistemul „mai rapid” servind datele și fișierele într-un format special dintr-o locație specifică.

Însă, ocazional, cache-ul partiției poate deveni o problemă în performanța sau stabilitatea sistemului și poate fi necesară ștergerea lui.

De exemplu, poate fi necesară ștergerea cache-ului partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge:

 • După un update major de sistem. Deși agentul de update va șterge cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge în timpul update-ului și ca reconstrui partiția, unele probleme poate apare la migrarea datelor și a aplicațiilor după proces.
 • Atunci când Galaxy S7 și S7 Edge devin lente brusc. Dacă memoria internă este suficientă și repornirea telefonului nu rezolvă problema, de multe ori, este momentul să ștergi cache-ului partiției.
 • Când diverse aplicații se închid frecvent. Poți încerca să repornești telefonul inițial pentru a verifica dacă problema persistă deoarece uneori problema este cauzată de servicii de sistem non-responsive. În acest caz, repornirea va rezolva problema. Însă dacă repornirea nu rezolvă problema, poți lua în considerare ștergerea cache-ului partiției pentru Galaxy S7 și S7 Edge.
 • Atunci când autonomia bateriei este constant scăzută. Dacă autonomia bateriei tale este constant scăzută (mai puțin de 3 ore) fără anomalii evidente, poți lua în considerare ștergerea cache-ului partiției pentru Galaxy S7 și S7 edge.

Deși este simplu să ștergi cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și S7 Edge, poți apela la asistența tehnică în service-urile Samsung.

Este sigur să ștergi cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge?

Deoarece cache-ul partiției este separat de datele și fișierele din memorie, datele și setările tale vor fi în siguranță atunci când ștergi cache-ul partiției.

Va elibera din memoria internă ștergerea cache-ului paritiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge?

Nu, ștergerea cache-ul partiției pentru pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge nu va elibera din memoria internă a telefonului.

Cache-ul partiției este separat de memoria internă pe care o poți accesa din Settings -> Storage. Mai precis, memoria pentru cache-ul partiției are întotdeauna o mărime fixă.

Totuși, poți elibera o parte din memoria internă ștergând cache-ul din managerul de aplicații. Acest cache nu are nimic în comun cu cache-ul partiției.

Cum se șterge cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge ?

Pentru a șterge cache-ul partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge urmează pașii de mai jos:

 • Pasul 1: Repornește telefonul în modul Recovery
 • Pasul 2: Selectează „Șterge Cache-ul partiției”

În meniul Recovery pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, nu poți utiliza touchscreen-ul. Astfel că, este necesară utilizarea butoanelor de volum pentru a naviga printre opțuni și butonul Power pentru a selecta o opțiune.

 • Pasul 3: Confirmă selectarea opțiunii

După ce apeși butonul Power în meniul Recovery, vei fi rugat să confirmi selecția făcută.

Trebuie să folosești butonul Volume down pentru a naviga până la opțiunea Yes și apoi să apeși butonul Power pentru confirmarea că dorești să ștergi cache-ul partiției.

 • Pasul 4: Ștergerea cache-ul partiției

Acum, Galaxy S7 va începe să șteargă cache-ul partiției. Ștergerea cache-ul partiției va re-formata partiția.

Poți verifica starea procesului la baza ecranului.

De obicei durează mai puțin de 1-2 minute pentru ștergerea cache-ului partiției pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge. Însă în rare ocazii poate dura și până la 15 minute.

 • Pasul 5: Repornește Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge în mod normal

O dată ce Galaxy S7 finalizează ștergerea cache-ului partiției, poți reporni telefonul prin oricare dintre cele două metode:

 • Folosește Reboot system now din meniul Recovery
 • Menține apăsat butonul Power pentru mai mult de 7 secunde
Care este diferența între ștergerea cache-ului partiției pentru Galaxy S7 și ștergerea cache-ului din managerul de aplicații?

În managerul de aplicații a lui Galaxy S7, poți să ștergi cache-ul pentru fiecare aplicație din Settings -> Applications -> Application manager -> App info -> Storage.

Aceast proces nu are nimic în comun cu ștergerea cache-ului partiției deoarece:

 • Cache-ul aplicației este memorat în memoria internă (după folosirea aplicației) nu în cache-ul partiției.
 • Cache-ul aplicației este frecvent asociat cu date „de sesiune” astfel încât să poți continua folosirea aplicației de unde te-ai oprit.
 • Cache-ul aplicației este frecvent șterge de aplicația în sine, în timp ce cache-ul partiției este persistent.
 • Atunci când repornești telefonul, cache-ul aplicațiilor va fi șters automat. Cache-ul partiției nu este șters și doar o parte din fișierele vechi sunt eliminate.
 • Poți elibera o parte din memoria internă temporar prin ștergerea cache-ul aplicațiilor. Nu poți elibera nimic din memoria internă ștergând cache-ul partiției.